به گزارش تجارت آوا به نقل از روابط عمومی سازمان تات، صالحی جوزانی با اشاره به سهم بالای تولیدات کشاورزی در اقتصاد کشور، با اشاره به تولید ۱۳۰ میلیون تن محصولات بخش کشاورزی کشور، گفت: این بخش با چالشهای مهمی نظیر تغییرات اقلیمی، کاهش منابع آب و خاک، ضعف در زنجیره ارزش، خامفروشی، و پایین بودن ضریب نفوذ دانش در کشاورزی مواجه است.
صالحی جوزانی افزود: «دو سند بالادستی، یعنی سند ملی امنیت غذایی و برنامه هفتم توسعه، مسیر آینده کشاورزی کشور را ترسیم کردهاند. سازمان تات با بیش از ۵۰ سال سابقه، مغز متفکر پژوهش و فناوری کشاورزی کشور محسوب میشود و وظایفی چون مرجعیت علمی، پایش و ارزیابی فناوریهای کشاورزی، سیاستگذاری علمی، و نظارت بر تولید بذر، سرم و واکسن را بر عهده دارد.»
معاون پژوهشی سازمان تات تأکید کرد: «در حالی که مسئولیت مستقیم امنیت غذایی بر عهده وزارت بهداشت است، اما مرجعیت علمی کشور در حوزه ایمنی زیستی و ایمنی غذایی نیز با سازمان تات است. این سازمان از سطح گیاه تا مزرعه، از حوزه آبخیز تا سطح ملی و منطقهای و حتی از کف دریا تا قله کوه در حوزه گیاهی، جانوری، دامی و میکروارگانیسمها وظیفه دارد.»
وی ادامه داد: « امروز سازمان تات دارای ۲۳ مؤسسه و مرکز ملی، ۳۴ مرکز تحقیقاتی استانی، ۳۱۴ ایستگاه تحقیقاتی، و نزدیک به ۷۶۰۰ نیروی انسانی است.»
صالحی جوزانی با اشاره به کاهش منابع انسانی طی دهه گذشته گفت: «از سال ۱۳۹۰ تاکنون تعداد کارکنان سازمان تقریباً به نصف کاهش یافته و این مسئله لزوم حمایت و تقویت ظرفیتهای انسانی و زیرساختی را دوچندان میکند.»
وی در بخش پایانی سخنان خود به تحول رویکرد علمی در سازمان تات اشاره کرد و گفت: «در گذشته معیار ارتقای اعضای هیئت علمی صرفاً مبتنی بر تعداد مقالات بود، اما اکنون اثربخشی و حل مسائل بخش کشاورزی اولویت دارد. محققی که بتواند مسئلهای از کشاورزی کشور را حل کند، فارغ از تعداد مقالات، ارتقا مییابد. این تغییر نگرش نشانه بلوغ علمی و مدیریتی در سازمان تات است.»