• امروز : دوشنبه - ۲۸ خرداد - ۱۴۰۳
1

فروش داروهای گیاهی در عطاری ها ممنوع است

  • کد خبر : 130877
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۴
فروش داروهای گیاهی در عطاری ها ممنوع است
رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران گفت: بحث فروش داروهای گیاهی و ورود به حیطه درمان در عطاری‌ها ممنوع است و فقط داروخانه‌ها مجاز به عرضه این داروها هستند.

روشنک مکبری نژاد رئیس اولین کنگره علمی طب ایرانی افزود: از آنجایی که عطاری‌ها باعث حفظ میراث گیاهان بودند، نظام دهی و قانون مند کردن آنها ضروری است و فقط مجاز به عرضه گیاهان بوده و نباید در حیطه درمان دخالت کنند.
وی با اشاره به اینکه آئین نامه فروش داروهای گیاهی تدوین شده ولی هنوز اجرایی نشده است، اظهار داشت: طب سنتی ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل دارند ولی هنوز به درستی در کشورمان استفاده نشده در حالی که در دنیا طب سنتی و طب مکمل جزو استراتژی‌های سازمان جهانی بهداشت بوده که در نظام سلامت کشورها استفاده شود.
مکبری نژاد تصریح کرد: در سیاست‌های بالادستی قانون برای توسعه طب سنتی وجود دارد ولی زمان بر است تا از این ظرفیت استفاده کرد، در دوران همه گیری کرونا حدود ۱۵ داروی گیاهی مجوز گرفت و وارد داروخانه‌ها شد تا در کنار طب مکمل مورد استفاده قرار بگیرد و معرفی درست و منطقی طب سنتی مهمترین موضوعی است که باعث توسعه این طب می‌شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بحث توریسم سلامت اشاره و از پذیرش دانشجوی خارجی در رشته طب سنتی از کشورهای اتریش، تایلند، عراق، ترکیه، افغانستان، هندوستان و…، خبر داد و گفت: طب سنتی طب بومی کشورمان است و وارداتی نیست و می‌توانیم در این زمینه به خودکفایی فرآورده‌های دارویی برسیم.

برخورد با سودجویان فروش اینترنتی داروهای گیاهی

در ادامه دبیر علمی کنگره طب ایرانی، از همکاری با پلیس فتا برای برخورد با سودجویان فروش اینترنتی داروهای گیاهی خبر داد.
حسین رضایی زاده دبیر علمی اولین کنگره علمی طب ایرانی، گفت: مردم نباید فریب داروهای سنتی که فضای مجازی به فروش می‌رسد، را بخورند، عرضه این دارو ها فقط از طریق داروخانه‌ها مجاز است.
وی افزود: آموزه‌های طب ایرانی مبتنی بر پیشگیری و ارتقا سطح سلامت افراد با سبک زندگی سالم است و هدف نهایی ما درمان با دارو نیست.
رضایی زاده ادامه داد: آموزه‌های طب ایرانی مبتنی بر پیشگیری و ارتقا سطح سلامت افراد با سبک زندگی سالم است و به عنوان یک پزشک باید بر روی حفظ سلامت و ارتقا آن تمرکز کنیم؛ به خصوص متخصصان طب ایرانی باید به این نکته توجه بیشتری داشته باشند زیرا هدف غایی ما صرفاً درمان‌های دارویی نیست.
وی، موضوع سلامت و آشپزی سالم و طبی را مورد توجه مراکز بزرگ علمی تحقیقاتی دنیا دانست و افزود: آشپزخانه‌های سلامت و آشپزی طبی مورد توجه بسیاری از کشورها قرار دارد.
دبیر علمی کنگره طب ایرانی، با بیان اینکه فروش‌های غیرقانونی و مجازی از محصولات طب سنتی که فاقد استاندارد هستند، به سلامت جامعه آسیب وارد می‌کند، اظهار داشت: بسیاری از این فرآورده‌های بدون اخذ مجوز و استاندارد با آلودگی‌های محیطی و قارچی، در فضای مجازی به فروش می رسند در حالی که مردم از مضرات جبران ناپذیر آنها آگاه نیستند و باید اطلاع رسانی در این زمینه به طور وسیع انجام شود.
اولین کنگره طب ایرانی ۹ تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می‌شود.

http://tejaratava.ir/?p=130877

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.