• امروز : دوشنبه - ۲۸ خرداد - ۱۴۰۳
2
معاون توسعه و مهندسی شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر مطرح کرد:

شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر پیش‌قراول مسیر نوآوری

  • کد خبر : 130618
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۳
شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر پیش‌قراول مسیر نوآوری

​معاون توسعه و مهندسی شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر گفت: این شرکت به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان آهن اسفنجی در کشور، برای افزایش اثربخشی اقدامات خود در راستای اعتلای صنعت فولاد ایران، به دنبال توسعه فعالیت‌ها و متنوع‌سازی سبد محصولات است.

به گزارش تجارت آوا به نقل از ایلنا مجتبی جواهری، معاون توسعه و مهندسی شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر بیان کرد: امروزه سرعت بالای تغییرات و تحولات گسترده جهانی بر کسی پوشیده نیست زیرا عقب ماندن از جریانات اجتماعی، اقتصادی و فناورانه دنیا تبعات منفی زیادی برای افراد و سازمان‌ها به دنبال دارد. حتی می‌توان گفت اکنون با توجه به تغییر مداوم، سریع و پردامنه فرایندها، در صورت اجرا و پیاده‌‌سازی روش‌های معمولی که طی سال‌ها تغییرات زیادی به خود ندیده‌اند، امکان بقاء و ادامه فعالیت وجود ندارد. به همین دلیل، یافتن مسیرها و راه‌‌حل‌های جدید که نتیجه متفاوت اما مورد قبولی را نسبت به گذشته ارائه ‌دهند، وجه تمایز سازمان‌ها از یکدیگر به شمار می‌آید و سبب افزایش قدرت ‌رقابت‌پذیری آن‌ها در بازار می‌شود.

جواهری ادامه داد:در این صورت کسب‌و‌کارها برای اینکه به اهداف خود دست یابند و در مسیر رشد و توسعه عملکرد خوبی داشته باشند، باید نوآوری و هوشمندسازی فرایندها را سرلوحه اقدامات خود قرار دهند زیرا در صورت عدم به‌کارگیری تکنولوژی‌‌های به‌روز و پیاده‌سازی مدیریت نوآوری و هوشمندسازی در فرایندهای داخلی سازمان، مسلما در شرایط رقابتی امروز از گردونه رقابت حذف خواهند شد.

معاون توسعه و مهندسی شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر خاطر نشان کرد: این رویکرد تنها محدود به سازمان‌ها نمی‌شود، چراکه با مشاهده اقدامات دولت‌های جوامع پیشرفته‌ در جهان نیز در می‌یابیم که اهمیت مقوله نوآوری و هوشمندسازی بیش از آن چیزی است که می‌توان تصور کرد. در حال حاضر دولت‌ها در کشورهای توسعه‌یافته برای حفظ جایگاه و تاثیرگذاری خود بر فرایندهای جهانی و افزایش بیش از پیش سهم خود از اقتصاد بین‌المللی، نسبت به اتخاذ این رویکرد در سطح کلان اقدام کرده‌اند. در نتیجه تکنولوژی،نوآوری و هوشمندسازی را می‌توان یکی از شاخص‌های مهم برای ارزیابی توسعه‌یافتگی کشورها و معیاری برای رشد آن‌ها در نظر گرفت.

ابزاری برای موفقیت

وی در ادامه افزود: دستیابی به سطوح بالای تکنولوژی، نوآوری و هوشمندسازی مستلزم انجام اقداماتی در زمینه تحقیق و توسعه است و سرعت انجام این اقدامات و خلق فرصت‌های جدید در هر کشور با توجه به پتانسیل‌ها‌، زیرساخت‌ها‌، شاخص‌های سرمایه‌گذاری، نیروی انسانی، اطلاعات و اطلاع‌رسانی در تحقیق و توسعه متفاوت خواهد بود. با توجه به اینکه فعالیت‌های تحقیقاتی و توسعه‌ای از مولفه‌های متعددی که پیش‌تر ذکر شد تاثیر می‌پذیرند، متقابلا بر آن‌ها نیز تاثیر‌ می‌گذارند زیرا با انجام این فعالیت‌ها بهره‌وری، کیفیت، سطح استاندارد زندگی، سهم بازار و… نیز دستخوش تغییر می‌شوند.

او افزود: علاوه‌‌براین، هدف از انجام این فعالیت‌ها در بنگاه‌های اقتصادی کاهش قیمت تمام شده، رشد تولید، مدیریت کارآمد دارایی‌های فیزیکی، افزایش ظرفیت تولید، توسعه سبد محصول، استفاده بهینه از ضایعات در راستای اقتصاد چرخشی، آینده پژوهشی و تحلیل تکنولوژی‌های روز صنعت است. به همین دلیل برای اینکه دولت‌ها و سازمان‌ها موفق به تحقق هوشمندی تکنولوژی شوند، باید پیاده‌سازی پنج شاخه مدیریتی شامل مدیریت استراتژیک، دانش، تکنولوژی، تحقیق و توسعه و نوآوری را در اولویت کار قرار دهند.

جواهری گفت: البته باید توجه داشت که در صورت انجام فعالیت‌های تحقیقاتی، اطلاعات و داده‌های فراوانی به دست می‌آید که اگر به درستی جمع‌آوری و دسته‌بندی نشوند، حتی ممکن است باعث گمراهی افراد و سازمان‌ها شده و نتیجه مطلوبی به همراه نداشته باشند. در نتیجه صاحبان کسب‌و‌کار برای اینکه بتوانند داده‌های جمع‌آوری شده را در قالب یک ساختار منسجم و هوشمند به صورت صحیح به نیروی انسانی خود انتقال دهند و آن‌ها مفهوم مورد نظر را درک کنند، باید از ابزارهای بصری مناسب بسته به نوع و میزان اطلاعات جمع‌آوری شده بهره ببرند.

معاون توسعه و مهندسی شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر عنوان کرد: از نظر تکنولوژی، نوآوری و هوشمندسازی، شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر یکی از پیشرو‌ترین واحد‌های فعال در زنجیره فولاد محسوب می‌شود که استقرار نظام تکنولوژی و تحقیق و توسعه، نظام پیشرفته مدیریت استراتژیک و تلاش برای استقرار نظام مدیریت دانش در این شرکت، مهر تاییدی بر این موضوع است. علاوه‌براین، این شرکت به دنبال استقرار نظام مدیریت نوآوری باز و صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی منطقه گل‌گهر است و تلاش می‌کند تا با دستیابی به هوشمندی تکنولوژی، به یکی از بنگاه‌های اقتصادی تاثیر‌گذار، نه فقط در سطح ملی بلکه در سطح بین‌المللی نیز تبدیل شود.

او گفت: نتیجه پیاده‌سازی این رویکردها موجب شد که شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر در رتبه‌بندی و ارزیابی توانمندی فناورانه واحدهای تحقیق و توسعه کشور در سال ۱۴۰۲، موفق به اخذ گواهینامه توانمندی تحقیق و توسعه با رتبه دوم در کشور (سطح پیشرفته) در حوزه فلزات اساسی (آهن و فولاد) شود. البته موفقیت‌های این مجموعه عظیم صنعتی در اینجا خلاصه نمی‌شود و کارنامه کاری شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر مملو از دستاوردهای ارزشمندی است که تاثیرات شگرفی بر صنعت فولاد ایران داشته‌اند.

جواهری تصریح کرد: کسب رتبه برتر و دریافت تندیس در آیین اختتامیه هشتمین جشنواره ملی نوآوری برتر ایرانی برای ارائه دو طرح نوآورانه «تولید بریکت اکسایدی از محصولات جانبی کارخانه‌های احیا و گندله‌سازی» و «طراحی و ساخت مخزن کنترل‌کننده فشار کولر گاز ریفورمر میدرکس»، کسب رتبه هشتم (گروه شرکت‌های فلزات آهنی) و قرارگیری در بین ۵۰ شرکت برتر کشور در بیست‌ و ششمین همایش معرفی شرکت‌های برتر ایران، به ثبت رسیدن نام رئیس واحد تحقیق و توسعه شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر در لیست ۲ درصد دانشمند برتر جهان در سال ۲۰۲۲ بر اساس ارزیابی موسسه علمی و انتشاراتی «Elsevier» و داده‌های پایگاه استنادی اسکوپوس توسط دانشگاه استنفورد و… از دیگر موفقیت‌های این مجموعه در مسیر تحقق هوشمندی تکنولوژی هستند.

تضمینی برای رشد و توسعه

جواهری اظهار داشت: همان طور که پیش‌تر به آن اشاره شد، یکی از اهداف انجام فعالیت‌های تحقیقاتی و توسعه‌ای،  متنوع‌سازی سبد محصولات با توجه به مسیری که فناوری‌های نوین و هوشمندسازی در پیش گرفته است، به شمار می‌آید. قابلیت هوشمندسازی فرایندهای تولید و ارتقای سطح اتوماسیون، منجر به امکان استفاده از داده‌های آنی در فرایند تولید فولاد به منظور بهینه‌سازی وجوه عملیاتی، کاهش بهای تمام شده محصول، مدیریت ریسک تولید محصول و صرفه‌جویی در زمان تولید و بسیاری از موارد دیگر می‌شود. با وجود رقابت زیاد کسب‌و‌کارها در بازار، این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است.

این فعال حوزه فولاد افزود: همچنین در حال حاضر خواسته‌های مشتریان در گذر زمان تغییر می‌کند و نیاز به تولید کالاهای جدید در کنار محصولات اصلی بسیار احساس می‌شود. در نتیجه اگر سازمانی مصرانه به تولید یک محصول خاص بدون در نظر گرفتن نوآوری و هوشمندسازی در فرایند کسب‌وکار ادامه دهد نمی‌توان اطمینان زیادی از آینده فعالیت و سودآوری بیشتر این مجموعه داشت؛ به همین دلیل متنوع‌سازی سبد محصولات با رویکرد نوآورانه و هوشمندسازی باعث می‌شود که فرصت‌های جدیدتری برای کسب درآمد و سودآوری بیشتر، گسترش بازارهای هدف، جذب طیف گسترده‌تری از مشتریان و… پیش‌روی سازمان‌ها باشد.

او تصریح کرد: البته در کنار تنوع بخشیدن به محصولات تولیدی، ارائه استانداردهای کیفی بالا به منظور تضمین فرصت‌های به وجود آمده، مسئله بسیار مهمی است که باید در اولویت کار قرار بگیرد. در حال حاضر مشتریان و صنایع مصرف‌کننده برای حفظ و افزایش منابع مالی خود، تلاش زیادی می‌کنند و ریسک انجام برخی معاملات بزرگ را به جان می‌خرند که به همین دلیل سرمایه‌ای را که با زحمت فراوان به دست آورده‌اند، به آسانی صرف نمی‌کنند. در این صورت صنایع بالادستی برای جلب نظر آن‌ها باید محصولات خاص و باکیفیتی را ارائه کنند که نمونه مشابهی در بازار نداشته و یا تامین‌کنندگان آن محدود باشد.

http://tejaratava.ir/?p=130618

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.