• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
6

اولین کنفرانس بین المللی سلامت سازمانی کارآفرینان و بنگاه های اقتصادی در مرکز همایش های بین المللی صداوسیما + فیلم

  • کد خبر : 63468
  • ۱۷ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۱
اولین کنفرانس بین المللی سلامت سازمانی کارآفرینان و بنگاه های اقتصادی در مرکز همایش های بین المللی صداوسیما + فیلم
اولین کنفرانس بین المللی سلامت سازمانی کارآفرینان و مدیران بنگاه های اقتصادی به همت موسسه فرهنگی و هنری « عصر گفتگوی قلم » در مرکز همایش های بین المللی صداوسیما برگزار شد.

به گزارش تجارت آوا، اولین کنفرانس بین المللی سلامت سازمانی کارآفرینان و مدیران بنگاه های اقتصادی به همت موسسه فرهنگی و هنری « عصر گفتگوی قلم » در مرکز همایش های بین المللی صداوسیما برگزار شد.
در ابتدای این آیین، « حکیم عطار » رئیس شورای مرکزی انجمن حامیان استاندارد و کیفیت ، با بیان اینکه اولین کاری که ما هنگام ارتباط برقرار کردن انجام می دهیم سلام کردن است،اظهار کرد: سلام یعنی سلامتی،صلح، اعتماد و آرامش.اگر بخواهیم این سلام را که یک مفهوم است کاربردی و ابزاری کرده و در جامعه و سازمان با آن کار کنیم،اولین گام این است که یک مدل داشته باشیم.
وی با طرح این پرسش که مدل سلام و سلامتی چیست؟ادامه داد : در دنیای امروز برای سازمان ها،شرکت ها و اصناف مدل های مختلفی را تعریف کرده اند و حالا ما می خواهیم از سلام مدل بسازیم.
« حکیم عطار » اضافه کرد: دوستان ما در ۱۰ سال گذشته پیگیری زیادی کردند که باید چه مدلی را برای این سلام طراحی کنند که برای سازمان ها کاربرد داشته باشند و ۵۰ مدل مختلفی که در دنیا هست را بررسی کردند که به یک مدل رسیدند و آن هم مدل « مکنزی » بود.
وی افزود: « مکنزی» ، مدیریتی را تعریف کرده تحت عنوان سلامت سازمانی.مکنزی بر این اعتقاد است که شرکت ها مانند انسان ها یا بیمار هستند و یا سالم،اگر سالم هستند باید کاری کنیم که سلامت آنها پایدار بماند و اگر بیمار هستند چکار بکنیم که این بیماری علاج شود؟
« حکیم عطار» عنوان کرد : مدل سازمانی « مکنزی » تعدادی شاخص برای شرکت ها و سازمان ها تعریف کرده است.۹ معیار و ۳۳ زیر معیار را گرفته و در دنیای امروز روی آن کار می کند.دوستانِ ما آمدند و این معیارها را تبدیل به ۱۴ معیار و ۵۵ زیر معیار کرده و به جامعه ارائه دادند.
وی خاطرنشان کرد: اگر مکنزی مدعی است که می تواند در کشور ما بیاید سلامت سازمانی خود را ارائه کند،چرا ما سلامت سازمانی که خودمان نوشتیم و بیشترین ارزش ها را به آن دادیم در کشور خود و کشورهای دیگر پیاده نکنیم؟.ما مدعی بر این هستیم که هرکسی از این مدل ما پیاده و استفاده کند،در بلند مدت، شرکتش ضرر که نخواهد کرد هیچ،بقای کافی هم خواهد داشت.
این مسئول در ادامه سخنان خود با اشاره به برگزاری اولین همایش سلامت سازمانی متذکر شد: شاید سلامت سازمانی از سالها قبل مطرح بوده اما اولین کسی به عنوان مدل مطرح کرد « مکنزی» بوده و دومین نفر ما هستیم.امروز ۳۶ شرکت درخواست کردند در این ارزیابی سلامت سازمانی با ۴ رویکرد ما شرکت کنند.
وی افزود: ۱۹ شرکت از آن ۳۳ شرکت،نخبگان مدیریت،۱۰ شرکت مسئولیت اجتماعی،۴ شرکت هوشمندی سازمانی و ۳ شرکت اعتبار و سرمایه اجتماعی را انتخاب کردند.
رئیس شورای مرکزی انجمن حامیان استاندارد و کیفیت با بیان این مطلب که تفاوت اساسی مدل ما با مدل مکنزی ارزش هایی است که ما بر این مدل خود ریختیم گفت: یکی از پارامترهای اصلی ما برای بررسی،اعتبار و سرمایه اجتماعی هر شرکت،سازمان و دستگاه است.اعتبار و سرمایه اجتماعی به پارامترهای زیادی وابسته است.
در ادامه این همایش، علیرضا توکلی مشاور مرکز همکاری های فناوری ریاست ، با اشاره به مدل سازمان سلام و الگوی ارزیابی سلامت سازمانی اظهار کرد: در این حوزه سه تحلیل پایه صورت گرفت، یکی کاری هست که مکنزی در حوزه سلامت سازمانی انجام داده، دوم تحقیقاتی هست که گروه مدیریت دانشگاه تهران در حوزه سازمانی سلام انجام داده و دیگری هم تحقیقات بنیاد اروپایی مدیریت کیفیت است.
وی افزود: ما تلاش کردیم که از اینها به عنوان مدل های پایه و البته سایر مدل هایی که در این حوزه بوده استفاده کنیم و در مصاحبه هایی که با اساتید دانشگاه و مدیران عامل سازمان ها داشتیم ادعای ما این است که یک مدل پایه از این مدلهایی که ارائه شده بهتر است و این مدل را طراحی کردیم.
توکلی ادامه داد: سوال اصلی این است که چگونه سازمانی بسازیم که در عین حال که بتواند امروز خوب عمل کند،به سرعت در مسیر تکامل سازمانی گام بردارد؟.سازمانی که ضمن ارائه دستاوردهای عالی و ارزشمند در وضعیت امروز خود،با چنان سرعت مناسبی متحول شود که فردا همچنان حرفی برای گفتن داشته باشد.
توکلی خاطرنشان کرد:حال سازمان ها را عملکرد آنها می سازد،آینده سازمان ها را سلامتی آنها می سازد،بنابراین در گزارشی که از مکنزی منتشر شده و کتابی است به نام« فراتر از عملکرد» ، می گوید : ” تنها این مسئله کفایت نمی‌کند که شما عملکرد را مد نظر قرار بدهید، حتماً باید سلامت سازمانی را هم مد نظر قرار بدهید که آینده سازمان را بسازد.”
توکلی با طرح این پرسش که موفقیت سازمان در چه شرایطی تحقق می یابد،عنوان کرد: سه پایه موفقیت مستمر سازمان اصول،عملکرد سازمانی و سلامت سازمانی خواهد بود. توانمندی سازمان در انطباق با شرایط حاد، شکل دادن به آینده و پیشگیری از فساد،به نحوی سریع تر و بهتر از رقبا یک چرخه از سلامت سازمانی است.
وی به اصول سلامت سازمانی اشاره کرد و با بیان اینکه این اصول هفت اصل هستند، تصریح کرد: ما هر سازمان را یک سیستم اجتماعی می دانیم و هر سیستمی هدف،حالت و منابع، روابط،اجزا و مدیر،سلسله مراتب و پیچیدگی دارد.در لایه هدف، ارزش آفرینی و رشد و تعالی جا دارد.یعنی در درون باید رشد و تعالی ایجاد کنیم.اگر سازمان ما رشد پیدا نکند نمی تواند خود را به آینده همراه کند.
این پژوهشگر به حالت سازمان نیز اشاره کرد و گفت : سازمان باید برای مشتری و همکاران،شُرکا،مردم و کارکنان قابل اعتماد باشد.کسانی که با سازمان کار می کنند باید مطمئن باشند که حقوقشان پرداخت می شود.
توکلی متذکر شد: در یک نگاه پویا ما یک چرخه ای داریم که آن چرخه تشخیص،تصمیم،اقدام و ارزیابی است.این چرخه بین لایه مدیریت و اجرا به طور مرتب اتفاق می افتد.از مجموع ارزیابی هایی که در این چرخه صورت می گیرد رصد و پایش،تامین و بررسی و جهت دهی انجام می شود.که این جهت دهی باید روی تشخیص لایه مدیران تاثیر خود را بگذارد.
وی گریزی نیز به معیارهای سلامت سازمانی داشت و عنوان کرد: در لایه هدایت ما ۲۴ معیار و در لایه مدیریت ۲۳ معیار،در لایه اجرا نیز ۸ معیار داریم.برای استقرار مدل سازمان سلام باید قواعد سازمانی،اختیارات سازمانی و نظارت شکل بگیرد.
محسن حجازیان در اولین کنفرانس بین المللی سلامت سازمانی با بیان اینکه هر مدلی که تولید می‌شود یک بستر اندیشه‌ای دارد،اظهار کرد: علت اینکه برخی مدل ها در کشور ما جواب نمی دهد این است که با مبانی نظریه خودشان وارد نمی شود. اما سلامت سازمانی این بستر اندیشه را دارد.این ایده از مدل مکنزی متولد شده و دو دهه پیش مکنزی سراغ این مدل رفت، از سال ۲۰۱۱ مکنزی سعی کرده جمع آوری داده کند یعنی پشتوانه داده ای بسیار محکمی دارد.
عضو انجمن آینده نگری ایران ادامه داد: مبانی نظریه مکنزی این است که فرصتی برای میان مایه گی وجود ندارد، شرکت ها یا باید بقا پیدا کرده و یا راه نابودی را انتخاب کنند. قطعاً هر شرکتی که ایجاد شده دوست دارد بماند و به سودآوری برسد و در عرصه فعالیت خود حرفی برای گفتن داشته باشد بنابراین برای این هدف باید مشخصات شرکت فردا را داشته باشد نه مشخصات شرکت امروز را، و برای این اتفاق باید یک ساختار بدون نقص را داشته باشید و بتوانید در مسیر تکامل حرکت کنید.
وی افزود: اینجاست که مکنزی می‌گوید من ایده سلامت سازمانی را برای سازمان فردا مطرح می کنم،اگر شما توانستید به ایده سلامت سازمان بپردازید شما در واقع توانسته اید سازمان فردا را برای خود درست کنید. اگر سلامت سازمانی در شرکت شما ایجاد شد آن وقت است که شما میتوانید بگویید مهمترین دارایی شما این سلامت سازمانی است چون بقای شما را تضمین کرده است.
حجازیان تصریح کرد: پنج معیار اصلی مطرح است که در واقع پرسش هایی است که هر شرکتی باید بتواند به آن جواب دهد، اول آن تحت عنوان خواست مطرح می‌کند یعنی اینکه شرکت شما می خواهد به کجا برود؟ سوال بعدی تحت عنوان ارزیابی مطرح می‌شود به این معنا که برای مقصدی که تعیین کردید چقدر توانایی دارید. در مرحله بعدی باید معماری کنید که چگونه به مقصد برسید و مرحله بعد اینکه مدیریت شود و بعد هم باید در این مسیر بتوانید بمانید.
این استاد دانشگاه ادامه داد: با این معنا سلامت سازمانی در واقع معنای متفاوتی با معنایی که ما از عنوانش در کشورمان زیاد شنیده ایم دارد، مکنزی می گوید اگر سازمان شما که دارای یک هدف و برنامه هست به طرف آن مسیر حرکت نکند چه این حرکت نکردن کلیت سازمان و چه نداشتن برنامه باشد سازمان شما سازمان سالمی نیست و فاسد است چون به طرف اهداف خود حرکت نمی کند.
وی تاکید کرد: به واژه فردا توجه کنید اگر کلمه فردا را نبینید هر گونه برنامه ریزی شما به هم میخورد.
محسن باقرزاده نیز در این کنفرانس با بیان اینکه مدیران یک مجموعه وظایفی دارند، اظهار کرد: برنامه ریزی،هدایت و رهبری،سازمان دهی،کنترل و نظارت از جمله این وظایف هست.
این متخصص در حوزه کسب و کار عنوان کرد: هر سازمانی یک واحد است، یعنی یک هدف و متن اصلی دارد که هر تصمیم گیری نباید جدای از این متن و در تعارض یا اختلاف با متن اصلی سازمان باشد. اگر سازمانی در تعارض با متن اصلی باشد قطعاً کارایی نخواهد داشت و فناوری به صفر میرسد.
وی افزود: مثلاً اگر در سازمان صدا و سیما میخواهیم کاری انجام بدهیم باید ببینیم متن اصلی سازمان تولید یا فیلم است،همه سازماندهی ها باید بر اساس متن صورت گیرد. متن سازماندهی این است مجموعه فعالیت ها را ابتدا شناسایی و متناسب سازی کند.
باقرزاده با بیان اینکه سازماندهی ابتدا از تقسیم کار شروع می‌کند،تقسیم فعالیت ها و اختیارات، تنظیم ارتباطات و روش های ارتباط برقرار کردن درون سازمانی و برون سازمانی و تنظیم تناسب های سازمان را از این دسته دانست و گفت : هر چقدر همه مواضع به یک انگشت اشاره باشد آن سازمان متعالی تر قوی تر و سالم تر جلوه می کند.
در ادامه مهدی ستوده عضو انجمن حسابداران خبره ایران نیز در این کنفرانس گفت: اصلی ترین بحث ما در شرکت های اقتصادی کسب سود و حداکثر کردن سود با همه منابع و امکاناتی که وجود دارد،است.
وی افزود: مدلهایی که تعریف می‌شود دنبال این میگردند که این سودآوری به چه شکل باشد، راجع به بحث سودآوری محدودیت‌های زیادی ایجاد شد و این محدودیت ها باعث می شود مدل های طراحی شود که تمام جوانب را بسنجند.
ستوده ادامه داد: مدل سلامت سازمانی،به صورت کامل تر و ارزانتر برای تعالی و افزایش سودآوری وقایع سازمان و آینده‌نگری بالا با بالاترین کیفیت پیش رفته است.
وی در خصوص این مسئله که ذینفع به چه کسانی گفته می شود متذکر شد: به همه کسانی که در تصمیم‌گیری‌ و برنامه ریزی به صورت مستقیم و غیرمستقیم نفع می برند،ذینفع می گویند. تعریف ذی نفع فقط مشتری نیست بلکه یکی از ذی‌نفعان مشتری است.
در بخش دوم این همایش امیرحسین اسدی، مدیرکل خدمات کسب و کار وزارت صمت با اشاره به لزوم فرهنگ‌سازی سلامت سازمانی عنوان کرد: سلامت سازمانی به جامعه و کسب و کار ما کمک می کند ،در یک نظام سالم مثل بدن انسان وقتی پای آدم درد می گیرد همه بدنش احساس درد می کند.
وی افزود: در یک نظام ناسالم است که وقتی من درد می گیرم، بقیه خوشحال می شوند،در حوزه همبستگی باید بیشتر کار شود و بدانیم که تفاوتی بین دانشگاه و صنعت و بخش خصوصی و دولت وجود ندارد و این نظام سیستمی باید در کشور اتفاق بیفتد.
اسدی ادامه داد: ما پول داریم،تمدن،تاریخ،هوش و سرمایه داریم،فقط یک پنیر پیتزا می خواهیم که این ها را با همدیگر در یک صف قرار دهد و یک پیتزای خوشمزه درست کند.
« توکلیان » معاونت حقوقی اتاق بازرگانی ترکیه نیز در این خصوص گفت: سلامت سازمانی در واقع بالاترین تعریفی که دارد این است که ما از تجربیات پر هزینه گذشته برای اینکه آینده ای با هزینه کمتر بسازیم استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه ۱۵ سال است که در حوزه ترکیه فعالیت می کنم گفت: ترکیه ۱۲ پله صعود در حوزه کسب و کار داشته، در حالی که یک دولت اعتدال گرا با بالاترین سطح بدهی را دارد اما می بینیم هرساله به میزان صادرات آن اضافه می شود.
وی ادامه داد: تورم همانگونه که کشور ما را در برمیگیرد، ترکیه را بارها و بارها تحت تاثیر قرار داده اما علت صعود آن حکومت سلامت سازمانی بر بخش خصوصی ترکیه هست.سلامت سازمانی یعنی صبح که می خواهیم به محل کار برویم احساس نشاط کنیم و به خلاقیت و استعدادهای ما بها داده شود.
« احمدیان» نماینده مجلس شورای اسلامی از دیگر سخنرانان این همایش بود که اظهار کرد: یکی از مهمترین دستاوردهایی که در مجلس یازدهم شکل گرفت، سامانه و پنجره واحد خدمات کسب و کار و بخش هایی بود که منجر به رفع و حذف امضاهای طلایی میشد که این اتفاق بزرگی هست.
وی با بیان اینکه در مجلس یازدهم و دولت سیزدهم یک عزم جدی صورت گرفته است،گفت: ضمن اینکه باید دغدغه ها و دردها و نگرانی های بخش صنعت و کارآفرینی را پذیرفت اما قول میدهم این فرایندها به زودی اصلاح شود.
در پایان این مراسم پس از تشریح ارزیابی ها،از کارآفرینان و مدیران کسب و کار تجلیل به عمل آمد.

https://tejaratava.ir/?p=63468

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.