به گزارش تجارت آوا به نقل از روابط عمومی پژوهشکده بیمه، ماهیت بیمه، مشارکت در خسارت و جایگزین کردن اطمینان به جای عدماطمینان است، بنابراین بیمه به عنوان یک روش مقابله با خطر، پاسخی به شرایط نامطمئن و پرمخاطره است. در این راستا لازم است که دانش مدیریت ریسک در شرکتهای بیمه به درستی اجرا و آموزشهای داخلی شرکتهای بیمه از حالت سنتی خارج، به روز و ریسکمحور گردد و این امر بدون وجود نرمافزار و مدلهای بهروز و بومیسازی شده ریسک امکانپذیر نیست.
بر این اساس پژوهشکده بیمه با مطالعه و بررسی شرکتهای بیمه دنیا و صنعت بانکداری داخل کشور و با توجه به خلأ موجود در شرکتهای بیمه در زمینه ابزارهای مدیریت ریسک، اقدام به راهاندازی یک آزمایشگاه ریسک نموده است. هدف اصلی این آزمایشگاه تهیه و طراحی انواع ابزارها و راهحلهای مدیریت ریسک و مدیریت استراتژی بر پایه ریسک میباشد و نرمافزار جامع مدیریت ریسک، اولین محصولی است که طراحی آن در این آزمایشگاه هدفگذاری و آغاز گردیده است.
“طراحی مدل و سامانه سنجش ریسک بیمهگری شرکتهای بیمه” که در قالب طرح پژوهشی، توسط دکتر مریم اثنیعشری عضو هیأت علمی و مدیر گروه پژوهشی بیمههای اموال و مسئولیت پژوهشکده بیمه و با همکاری دکتر علیرضا بحیرایی انجام شده نتیجه اجرای فاز اول این طرح بزرگ است و در آن از شاخصهای جدیدی استفاده میشود که مدیران شرکتهای بیمه را در اتخاذ تصمیمات دقیقتر یاری خواهد کرد.
طرح پژوهشی “طراحی مدل و سامانه سنجش ریسک بیمهگری شرکتهای بیمه” به ارزیابی همهجانبه عملکرد شرکتهای بیمه در زمینه ریسکهای عملیات بیمهگری میپردازد و نرمافزار طراحی شده در این پژوهش اولین نرمافزار مدیریت ریسک شرکتهای بیمه در کشور ایران است که با بهرهگیری از توانمندی متخصصان داخلی و با استفاده از جدیدترین مدلهای مطرح مدیریت ریسک در سطح جهانی با بهرهگیری از مدل هندسی کاملا جدید و بومیسازی شده و بسترها و بخشهای اصلی و فرعی آن در پژوهشکده بیمه در حال تهیه و تکمیل میباشد.