• امروز : دوشنبه - ۵ آذر - ۱۴۰۳
10
مدیرعامل بانک کشاورزی تشریح کرد:

جریان مطمئن اعتباری برای حمایت از سرمایه گذاری در بخش کشاورزی

  • کد خبر : 24779
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۸
جریان مطمئن اعتباری برای حمایت از سرمایه گذاری در بخش کشاورزی
بخش کشاورزی یکی از بخش های مهم اقتصادی کشور است که به دلیل اهمیت آن ،بانک تخصصی در کشور ایجاد شده است که وظیفه تأمین و تجهیز منابع برای پرداخت تسهیلات و ایجاد جریان مطمئن اعتباری برای سرمایه گذاری و حمایت فعالان این بخش را به عهده دارد.

به گزارش روابط عمومی و همکاری های بین الملل بانک کشاورزی،روح اله خدارحمی مدیرعامل این بانک که عصر روز سه شنبه ۲۵خرداد در گفت و گوی زنده تلویزیونی با مردم سخن می گفت،با اعلام مطلب فوق افزود:برای همه فعالیت های بخش کشاورزی خطوط اعتباری فراهم شده است و با همه توان از تلاش و کوشش کشاورزان برای افزایش تولید و سرمایه گذاری در این بخش حمایت می کنیم.

وی  با بیان اینکه برنامه پرداخت تسهیلات بانک کشاورزی از برنامه های دولت در بخش کشاورزی پیروی می کند خاطر نشان کرد: این بانک علاوه بر اینکه برای بهره برداری از ظرفیت های موجود بخش کشاورزی همچون زراعت، باغبانی، دام، طیور،آبزیان،صنایع تبدیلی و…. با پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش حمایت می کند، هرساله بر اساس تقاضای کشاورزان و نیازهای کشور تسهیلاتی برای سرمایه گذاری و ایجاد ظرفیت های جدید پرداخت می شود.

مدیرعامل بانک کشاورزی با اشاره پرداخت تسهیلات بر اساس اولویت های وزارت جهاد کشاورزی، توسعه کشت گلخانه ای را یکی از این اولویت ها برشمرد و یادآورشد: در سه سال اخیر سالانه به طور متوسط هزار هکتار به سطح گلخانه های  کشور اضافه شده است که محصولات تولیدی آن با کیفیت بالا به برخی از کشورها نیز صادر می شود.

خدارحمی با بیان اینکه در پرداخت تسهیلات به بخش کشاورزی با توجه امکانات و ظرفیت هایی که دولت دارد، معمولاً نرخ های سود ترجیحی اعمال می شود و سعی می کنیم از همه امکانات و کمک های فنی واعتباری و بودجه ای که دولت اختصاص می دهد برای اعمال نرخ های پایین تر استفاده کنیم  افزود: درسال های ۱۳۹۷ و۱۳۹۸  حدود ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات با نرخ متوسط ۶ درصد به بخش کشاورزی پرداخت شد.

وی با بیان اینکه بانک کشاورزی در اجرای بند الف تبصره ۱۸ در سال های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ نیز تسهیلاتی با نرخ سود۹درصد پرداخت کرده است خاطر نشان کرد: در نیمه دوم سال گذشته نیز نرخ سود تسهیلاتی که از محل منابع صندوق توسعه ملی تأمین می شود در مناطق کم برخوردار با نرخ سود ۱۲٫۵ درصد و برای مناطق برخوردار با نرخ سود ۱۴٫۵ درصد به متقاضیان پرداخت شده است.

مدیرعامل بانک کشاورزی در تشریح نحوه بازپرداخت تسهیلات،کشاورزان را جزو خوش حساب ترین مشتریان دانست و با بیان اینکه دوره بازپرداخت تسهیلات پرداختی متناسب با وضعیت طرح و زمان عرضه محصول به بازار تنظیم می شود گفت: وصول مطالبات بانک جریان طبیعی دارد اما بر اساس قوانین و مقررات و برنامه های بانک کشاورزی، با کشاورزانی که از حوادث طبیعی آسیب دیده اند یا طرح های آنان با مشکلاتی مواجه شده اند همراهی می کنیم.

خدارحمی در ادامه، مکانیزاسیون بخش کشاورزی را به دلیل نقشی که در افزایش بهره وری و ضریب تولید در این بخش دارد را یکی دیگر از اولویت های بانک کشاورزی در پرداخت تسهیلات اعلام و خاطر نشان کرد: از سال ۹۵ تا کنون خطوط اعتباری ویژه ای به این بخش با نرخ ترجیحی۱۵درصد به مکانیزاسیون اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه همه تقاضاهای کشاورزان برای خرید ماشین آلات کشاورزی را بدون هیچ محدودیتی تأمین مالی می کنیم اضافه کرد: در سال ۱۳۹۹ برای پرداخت مبلغ ۲۵۰۰میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون برنامه ریزی شده بود اما به دلیل افزایش تقاضا و قیمت ماشین آلات کشاورزی، مبلغ۳۱۰۰میلیارد تومان پرداخت شد و در سال ۱۴۰۰ نیز این جریان اعتباری فراهم است و به کشاورزان اطمینان می دهیم نیاز آنان برای خرید ماشین آلات کشاورزی تأمین مالی خواهد شد.

مدیرعامل بانک کشاورزی در تشریح جریان سرمایه گذاری در بخش کشاورزی  و امکاناتی که برای توسعه آن وجود دارد گفت: در این بخش رشته های جدیدی از جمله کشت گلخانه ای،پرورش ماهیان خاویاری، پروش ماهی در دریا در آب های شمال و جنوب کشور به سرعت در حال توسعه است و این بانک نیز از آن حمایت می کند.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی ظرفیت های شگرفی برای سرمایه گذاری دارد و به دلیل وجود بازار محصولات کشاورزی در منطقه،تولید محصولات کشاورزی با فناوری های جدید سودآور خواهد بود خاطر نشان کرد: علاوه بر بانک کشاورزی سایر بانک های کشور نیز در جلسات کمیسیون های کشاورزی و اقتصادی مجلس شورای اسلامی برای تأمین مالی طرح های موجه بخش کشاورزی اعلام آمادگی کرده اند.

خدارحمی در خاتمه این گفت و گوی زنده تلویزیونی به طرح هایی که به دلایل مختلف با مشکلاتی مواجه شده اند نیز اشاره و خاطر نشان کرد: برای راه اندازی مجدد طرح هایی که افزایش هزینه ها با عث شده اعتبار پیش بینی شده کفاف ندهد باید بازنگری کنیم و تسهیلات تکمیلی پرداخت کنیم و برای طرح هایی که به لحاظ فنی با مشکلاتی مواجه هستند، با کمک وزارت جهاد کشاورزی باید این مشکلات برطرف شود.

وی با بیان اینکه فعال سازی طرح های راکد و راه اندازی مجدد آنها  به طور ویژه در بانک کشاورزی پیگیری می شود یادآور شد: در سه سال اخیر حدود ۸۰۰ طرح  با پرداخت اعتبارات جدید یا کمک های فنی دوباره به عرصه تولید بازگشته اند.

مدیرعامل بانک کشاورزی  اختصاص خط اعتباری ۲ هزار میلیارد تومانی برای خرید نهاده  در قالب کشاورز کارت را یکی دیگر از اقدامات این بانک برای حمایت از فعالان بخش کشاورزی معرفی کرد و افزود: تاکنون ۷۰۰ میلیارد تومان با متوسط ۱۵ میلیون تومان در قالب حدود ۴۸ هزار کارت در اختیار کشاورزان قرار گرفته است  و در آینده نیز از این ابزار برای کمک به جامعه کشاورزی استفاده خواهد شد.

https://tejaratava.ir/?p=24779

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.