• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
7
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد:

ایران میزبان نمایشگاه تخصصی اوراسیا

  • کد خبر : 19613
  • ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۸
ایران میزبان نمایشگاه تخصصی اوراسیا
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ، برگزاری نمایشگاه تخصصی اوراسیا در ایران فضایی برای شناخت بیشتر ظرفیت‌های صادراتی ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا دانست و گفت: این میزبانی فرصت مغتنمی است که می تواند مذاکرات برای رسیدن به تجارت آزاد با اتحادیه یاد شده را تسهیل کند.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، حمید زادبوم با اشاره به اهمیت ویژه نمایشگاه تخصصی اوراسیا  برای ایران و ارسال دعوتنامه برای حضور مقامات اوراسیایی در این رویداد بزرگ، گفت: با اینکه حجم تبادل تجاری ایران و پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به میزان ظرفیت‌های موجود نیست، اما توسعه تجارت ما با کشورهای روسیه، ارمنستان، قزاقستان،  قرقیزستان و بلاروس همواره در حال گسترش بوده و با همه این کشورها کمیسیون مشترک داریم.

وی افزود: لازم است تجار ایرانی و اوراسیایی با ظرفیت ها و مزایای همکاری در بستر تجارت آزاد با یکدیگر بیشتر آشنا شوند.

زادبوم در خصوص کاهش برگزاری نمایشگاه ها در یک سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا، تاکید کرد: در صورتی که وضعیت کشور در زمان برگزاری در حالت قرمز نباشد، نمایشگاه تخصصی اروسیا در تاریخ ۲۷ تا ۳۱ اردیبهشت ماه در محل نمایشگاه بین المللی تهران توسط بخش خصوصی برگزار خواهد شد.

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در ادامه با تشریح شرایط کمیسیون های مشترک گفت: کمیسیون مشترک ایران-روسیه و ایران-ارمنستان با مسئولیت وزارت نیرو،کمیسیون مشترک ایران-قزاقستان با مسئولیت وزارت راه و شهرسازی، کمیسیون مشترک ایران- قرقیزستان با مسئولیت وزارت جهاد کشاورزی و کمیسیون مشترک ایران-بلاروس به مسئولیت وزارت صمت در حال برگزاری است و روابط تجاری ما با این کشورها برقرار است اما هنوز تا بهره‌برداری مطلوب از ظرفیت‌های موجود فاصله دارد و باید برای آن تلاش کنیم.

وی با بیان اینکه برگزاری این گونه رویدادها به توسعه روابط، برگزاری بهتر کمیسیون های مشترک و تسریع توافقنامه تجارت آزاد کمک می کند، افزود: در این راستا هرچه بخش خصوصی ایران و پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا شناخت بیشتری نسبت به یکدیگر پیدا کنند، ظرفیت‌های نهفته بیشتری شناسایی می‌شود و می توانند بهتر از آن استفاده کنند.

زادبوم اضافه کرد: تمام گروه های کالایی از پنج کشور یاد شده و ایران می توانند در این نمایشگاه حضور یابند. چرا که ظرفیت هر کشور با دیگری متفاوت است به عنوان مثال  ظرفیت‌های ایران در بخش صنایع غذایی و کشاورزی نسبت به صادرات این کشورها خیلی بیشتر است و این شرایط ممکن است در گروه کالایی دیگری برای یکی از کشورهای پنجگانه وجود داشته باشد.

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا، شرایط عادی نیست این امکان وجود دارد که نمایشگاه در سطح برنامه ریزی شده اجرا نشود ، اما تمام تلاش ما برای برگزاری مطلوب این رویداد سالانه است تا هرچه باشکوهتر برگزار شود.

وی درباره اهمیت اتحادیه اوراسیا و نقش این اتحادیه در تجارت جهانی و عضویت در این اتحادیه بیان داشت: این اتحادیه متشکل از پنج کشور روسیه، قزاقستان، ارمنستان، قرقیزستان و بلاروس است که این پنج کشور با قابلیت ها و ظرفیت‌های مختلفی در کنار هم قرار گرفتند و محوریت اتحادیه کشور روسیه است. از این پنج کشور سه کشور ارمنستان، قزاقستان و روسیه به دلیل همسایگی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.

زادبوم ادامه داد: تجارت جهانی این پنج  کشور حدودا بیش از ۸۵۰ میلیارد دلار در سال است و ارتباط اقتصادی و تجاری با این اتحادیه که زیرساخت سیاسی مناسبی نیز دارد، می تواند برای توسعه روابط اقتصادی کشور در منطقه از اهمیت بالایی داشته باشد.

معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه ایران جزو معدود کشورهایی با تعداد بالای همسایه است، گفت: از ۱۵ کشور همسایه ایران سه کشور عضو اتحادیه اوراسیا هستند و این موضوع اهمیت توافقنامه را از منظر همسایگی افزایش می دهد.

وی درباره تاریخچه تشکیل اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز اظهار کرد: تشکیل این حدود ۲۰ سال یعنی از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۱۴ به طول انجامید و در سال ۲۰۱۵ تشکیل شد. پس از تشکیل اتحادیه اقتصادی مذکور ایران به این فکر بود که با این اتحادیه روابط تجاری برقرار کند. شاید ایران جزو اولین کشورهایی است که متقاضای موافقتنامه تجاری با این اتحادیه است.

زادبوم توضیح داد: در سال ۱۳۹۴ ایران مذاکرات خود با اتحادیه اوراسیا را آغاز کرد؛ اما چون ایجاد موافقتنامه تجارت آزاد زیرساخت هایی برای دو طرف امضاکنندگان نیاز دارد، مقرر شد در یک مرحله توافقنامه موقت تجارت آزاد به امضا برسد، لذا در بهار ۱۳۹۷ موافقتنامه موقت تجارت آزاد میان ایران و اوراسیا شامل ۸۶۲ قلم کالا به امضا رسید و از ۵ آبان ۱۳۹۸ این موافقتنامه اجرایی شد.

وی با اشاره به اینکه ارتباطات اقتصادی بهتری با کشورهای همسایه در شرایط کنونی برای توسعه روابط اقتصادی ایران مناسب است، گفت: ایران با تبدیل موافقتنامه موقت به موافقتنامه تجارت آزاد میان ایران و پنج کشوراتحادیه اوراسیا می تواند با همین مدل موافقتنامه های بیشتری را به امضا برساند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه ظرف ۲ سال آینده تلاش می شود تا موافقتنامه موقت را تبدیل به موافقتنامه تجارت آزاد با پنج کشور عضو اتحادیه ارواسیا کنیم، گفت: اکنون ایران تنها یک موافقتنامه تجارت آزاد با سوریه دارد پس به نتیجه رسیدن موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا هم برای ما و هم برای اتحادیه مهم است.

https://tejaratava.ir/?p=19613

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.