• امروز : چهارشنبه - ۷ آذر - ۱۴۰۳
6

استقلال؛ پیش‌شرط موفقیت بانک مرکزی در کنترل نقدینگی

  • کد خبر : 19192
  • ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۹
استقلال؛ پیش‌شرط موفقیت بانک مرکزی در کنترل نقدینگی

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: بانک مرکزی باید استقلال داشته باشد و با سیاست دولت‌ها مجبور به عقیم‌ گذاشتن برنامه‌هایی که برای کنترل تورم دارد،‌ نشود.

محمدرضا میرتاج‌الدینی ، نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار ایبِنا اظهار کرد:‌ بانک مرکزی در زمینه کنترل نقدینگی و تورم نقش مهمی برعهده دارد. در چند سال گذشته حجم نقدینگی تا چند برابر افزایش یافته است و این روند افزایش نقدینگی درسال ۹۹ نیز ادامه داشته است.

وی با تاکید براینکه بانک مرکزی باید برنامه‌هایی اجرایی و جدی برای تقویت ارزش پول ملی داشته باشد، افزود:‌ کنترل نقدینگی مهمترین عامل در کنترل تورم و جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی است و بانک مرکزی باید بتواند به صورت مستقل برنامه‌هایی را برای کنترل نقدینگی در دستور کار داشته باشد.

میرتاج‌الدینی با اشاره به تاثیرات نامناسب سیاست‌های دولتی در برنامه‌ها و راهبردهایی که بانک مرکزی برای کنترل تورم در دستور کار دارد، خاطرنشان کرد:‌ بانک مرکزی باید استقلال داشته باشد و با سیاست دولت‌ها مجبور به عقیم‌ گذاشتن برنامه‌هایی که برای کنترل تورم دارد،‌ نشود.

وی درباره انتقادها به مجلس برای تصویب بودجه متورم و با درآمدهای محتمل که زمینه استقراض از بانک مرکزی را فراهم می‌کند، اظهار کرد: رشد بودجه به طور حتم از سیاست‌های دولتی ناشی می‌شود. بخش عمده‌ای از بودجه عمومی کشور شامل ۸۵ درصد آن هزینه‌های جاری است و تنها ۱۵ درصد بودجه کشور بودجه عمرانی است.

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد:‌ حقوق کارمندان و بازنشستگان صندوق‌های بازنشستگی باید تامین شود و مجلس ناچار است که با ارقام پیشنهادی دولت موافقت کند تا این بخش از هزینه‌ها که مرتبط با معیشت مردم است روی زمین نماند و علت اصلی سیاست‌های دولتی است.

وی افزود: مجلس به منظور جلوگیری از رشد نقدینگی ناشی از بودجه با انتشار اوراق مشارکت و فروش سهام تا سقف ۱۵۰ هزار میلیارد تومان موافقت کرد که نقدینگی ایجاد نمی‌کند و موجب فروش اموال و املاک مازاد دولت می‌شود.

https://tejaratava.ir/?p=19192

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.