• امروز : جمعه - ۱۹ بهمن - ۱۴۰۳
1
مروری بر مهم ترین رویدادهای تالار نقره ای

یک هفته با بورس کالا

  • کد خبر : 168518
  • ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۸
یک هفته با بورس کالا
در هفته گذشته اظهارنظر ها و رویدادهایی پیرامون بورس کالای ایران صورت گرفت که از مهم ترین آنها می توان به"معاملات طلا در بورس کالا، اعتماد مردم را جلب کرده است"،"صادرات سیمان از بورس کالا، برند ملی را تقویت خواهد کرد"،"تحقق جهش تولید نقره به واسطه معاملات بورس کالا"،"رفع محدودیت تعداد دارایی در بازار گواهی سپرده شمش نقره"،"پذیره‌نویسی صندوق طلای «زمرد»" و"معامله ۹۰ دستگاه کامیون فوتون و بنز" اشاره کرد.

به گزارش تجارت آوا به نقل از کالاخبر،رئیس شورای فقهی بانک مرکزی گفت: همه باید در جهت اعتماد آفرینی مردم و ورود سرمایه های راکد به چرخه اقتصاد و تولید تلاش کنیم که در این حوزه، در جریان اقدامات بورس کالا در حوزه طلا هستم که این معاملات عالی پیش رفته و توانسته اعتماد مردم را جلب کند.

در هفته گذشته آیت الله مصباحی مقدم در دهمین همایش مالی اسلامی با محور جهش تولید با مشارکت مردم گفت:طی سال های اخیر در حوزه سپرده گذاری ارزی مردم، اقدامات مطلوبی در زمان پرداخت سود صورت نگرفت. همچنین مشکلی که در خصوص صندوق امانات یکی از بانک ها به وجود آمد همگی باعث شد تا اعتماد مردم نسبت به سرمایه گذاری های ارزی از بین برد.

صادرات سیمان از بورس کالا، برند ملی را تقویت خواهد کرد

مدیر عملیات بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران گفت: رینگ صادراتی بورس کالا با حذف واسطه‌ها و ایجاد رقابت سالم، امکان عرضه سیمان با قیمت‌های رقابتی را فراهم می‌ کند که این موضوع منجر به سودآوری بیشتر و در نهایت رشد ارزآوری کشور خواهد شد.

حمیدرضا رحمنی گفت: رینگ صادراتی بورس کالا با حذف واسطه‌ها و ایجاد رقابت سالم، امکان عرضه سیمان با قیمت‌های رقابتی را فراهم می‌سازد که این موضوع منجر به سودآوری بیشتر و در نهایت رشد ارز آوری کشور خواهد شد.

رحمنی افزود: بورس کالا، با ایجاد بستر آنلاین و قابل ‌دسترس، امکان ارتباط تولیدکنندگان ایرانی با بازارهای بین‌المللی را فراهم کرده است؛ این دسترسی فرصت‌های جدیدی برای توسعه صادرات و ورود محصولات ایرانی به بازارهای هدف را ایجاد می‌کند.

تحقق جهش تولید نقره به واسطه معاملات بورس کالا

مدیر سرمایه‌گذاری گروه صنعتی معدنی زرین گفت: در شرایطی که تولید نقره گروه زرین در سال گذشته حدود ۳.۹ تن بود، این رقم به واسطه عرضه در بورس کالا با رشد بیش از ۴۰ درصدی تا پایان سال به ۵.۵ تن می رسد؛ نکته قابل توجه این است که ۳ تن از تولید امسال تنها در ۴ ماه گذشته و به کمک عرضه در بورس کالا محقق شده است.

وحید پاافشار به بررسی وضعیت بازار نقره در ایران و تأثیر عرضه آن در بورس کالا پرداخت و گفت: پیش از عرضه نقره در بورس کالا، این بازار فاقد ساختار رسمی بود و عمده معاملات به صورت غیررسمی انجام می‌شد. همچنین تولیدکنندگان نقره در ایران عمدتاً محصولاتی مانند قرص نقره تولید می‌کردند که کیفیت پایین‌تری داشت و پرداخت هزینه‌ها نیز به صورت مدت‌دار انجام می‌شد. اما اکنون با بهبود فرآیند تولید، قرص‌های نقره به شمش‌های با کیفیت جهانی تبدیل شده‌اند و پرداخت‌ها نیز به صورت نقدی انجام می‌شود که این امر به توسعه واحدهای تولیدی کمک می‌کند.

وی افزود: عرضه نقره در بورس کالا باعث افزایش چشمگیر تولید این فلز شده است. به طوری که تولید نقره گروه زرین که در سال گذشته ۳.۹ تن بود، طبق برآوردها تا پایان امسال به ۵.۵ تن افزایش می یابد و پیش‌بینی می‌شود با توجه به روند فروش تولیدات در بورس، این رقم در سال آینده به ۱۰ تن افزایش یابد. وی همچنین خاطرنشان کرد که ۳ تن از تولید امسال تنها در ۴ ماه گذشته و به واسطه عرضه در بورس کالا محقق شده است.

رفع محدودیت تعداد دارایی در بازار گواهی سپرده شمش نقره

در هفته گذشته مدیریت بازار مشتقه و ابزارهای نوین مالی بورس کالای ایران با صدور اطلاعیه ای از رفع محدودیت تعداد دارایی در بازار گواهی سپرده کالایی شمش نقره خبر داد.

به این ترتیب از روز ۱۷ بهمن ماه کلیه مشتریان حقیقی و حقوقی بدون محدودیت تعداد دارایی، امکان خرید گواهی شمش نقره را به این شرح خواهد بود:صندوق های سرمایه گذاری کالایی(شامل صندوق های طلا و صندوق های چند کالایی) و بازارگردان: بدون محدودیت(سقف حد نصاب مندرج در امیدنامه هر صندوق باید رعایت شود)،سایر صندوق های سرمایه گذاری: بدون محدودیت (سقف حد نصاب مندرج در امیدنامه هر صندوق باید رعایت شود)،اشخاص حقوقی: بدون محدودیت و اشخاص حقیقی: بدون محدودیت

پذیره‌نویسی صندوق طلای «زمرد» با موفقیت انجام شد

پذیره نویسی نوزدهمین صندوق سرمایه گذاری پشتوانه طلا و بیست و یکمین صندوق کالایی بورس کالا با نماد «زمرد» که از سه شنبه ۱۶ بهمن به مدت چهار روز کاری آغاز شده بود، با جذب ۱۹۸ میلیارد تومان با موفقیت به اتمام رسید.

پذیره‌نویسی نوزدهمین صندوق سرمایه گذاری پشتوانه طلا با نماد «زمرد» از امروز سه شنبه ۱۶ بهمن ماه به مدت چهار روز کاری آغاز شده بود با استقبال بالای سرمایه گذاران و با جذب ۱۹۸ میلیارد تومان سرمایه عموم مردم با موفقیت به اتمام رسید.

هدف از تشکیل این صندوق جمع آوری سرمایه از سرمایه گذاران و اختصاص آن ها به خرید انواع اوراق بهادار مبتنی بر کالا به منظور کاهش ریسک سرمایه گذاری، بهره‌گیری از صرفه جویی‌های ناشی از مقیاس و تامین منافع برای سرمایه گذاران است.

معامله ۹۰ دستگاه کامیون فوتون و بنز در هفته گذشته

یکشنبه ۱۴ بهمن ماه ۱۰ دستگاه کامیون کشنده فوتون H۵ متعلق به ایران خودرو دیزل در تالار خودرو بورس کالای ایران مورد معامله قرار گرفت.

به این ترتیب ۲۰ دستگاه کامیون کشنده فوتون H۵ عرضه شد که ۱۰ تقاضا برای آن ثبت و در نهایت با قیمت ۵ میلیارد و ۴۰۳ میلیون تومان معامله شد.

همچنین چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه ۸۰ دستگاه کامیون بنز باری و کمپرسی متعلق به ایران خودرو دیزل در تالار خودرو بورس کالای ایران مورد معامله قرار گرفت.

به این ترتیب ۷۰ دستگاه کامیون بنز کمپرسی Lk۱۹۳۰ عرضه شد که برای آن ۱۷۴ دستگاه تقاضا ثبت شد و در نهایت با قیمت ۳ میلیارد و ۳۵۰ میلیون و ۳۷۱ هزار تومان معامله شد. ۳۰ دستگاله کامیون بنز باری L۱۹۳۰ نیز عرضه شد که ۱۰ دستگاه تقاضا برای آن ثبت و در نهایت با قیمت ۳ میلیارد و ۳۳ میلیون تومان معامله شد.

راه اندازی سررسید جدید قرارداد آتی صندوق طلای دنای زاگرس

در روز چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۳ اولین روز معاملاتی قرارداد آتی صندوق طلای دنای زاگرس سررسید مرداد ماه ۱۴۰۴ است. قرارداد آتی واحدهای سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری مبتنی بر طلای دنای زاگرس تحویل مرداد ماه ١۴٠۴ از امروز راه اندازی شده و تا تاریخ ۲۵ مرداد ۱۴۰۴ قابل معامله خواهد بود.

صندوق طلای دنای زاگرس، بعد از صندوق لوتوس و کهربا سومین صندوقی است که قراردادآتی روی آن راه اندازی شده و این صندوق شمش محور بوده و دارایی آن اغلب شمش طلا است.

جزییات تامین مالی صنایع از مسیر بورس کالا

تامین مالی ۲۲ همتی ۴۱ بنگاه تولیدی با انتشار اوراق سلف موازی استاندارد در بورس کالای ایران از ابتدای راه اندازی این معاملات تاکنون نشان می دهد که توسعه ابزارهای مالی و بهبود رویه های اجرایی آن در این بورس بیش از پیش مورد توجه تولیدکنندگان و سرمایه گذاران قرار گرفته است.

از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون بیش از ۴۴ درخواست انتشار اوراق، برای تامین مالی بنگاه‌های تولیدی متوسط و بزرگ در سطح کشور مطرح شده که رقم آن بالغ بر ۲۲ همت است و برآورد می‌شود این مقدار تا انتهای سال جاری افزایش یابد. براساس آمار اعلامی، از این تعداد ۲۵ شرکت از بخش صنعت و معدن، ۱۳ شرکت بخش پتروشیمی و ۶ شرکت بخش کشاورزی بوده‌اند که حدود ۱۲ همت از آنها پذیرش نهایی را دریافت کرده و مابقی اوراق نیز تا پایان سال جاری پذیرش خواهند شد. همچنین، از ابتدای سال تاکنون بالغ بر ۲ همت از کل اوراق پذیرش شده منتشر شده است که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری این مبلغ به حدود ۱۰ همت افزایش یابد.

در سال ۱۴۰۳، بورس کالای ایران با ایجاد بستر مناسب برای انتشار ۲.۲۵ همت اوراق سلف موازی استاندارد، گام بلندی در جهت تامین مالی شرکت‌های فعال در صنایع مختلف برداشته است. این گزارش به بررسی جزئیات و آمار معاملات این ابزار مالی می‌پردازد.

طبق آمارهای موجود، از میزان ۲۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اوراق سلف استانداردی که در بورس کالا منتشر شده، سهم بخش پتروشیمی (شیمیایی) ۱۱ هزار میلیارد ریال، بخش صنعتی ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، بخش کشاورزی ۳ هزار میلیارد ریال و بخش غذایی ۳هزار میلیارد ریال بوده است.

رکوردشکنی تاریخی حجم و ارزش معاملات روزانه گواهی سپرده شمش طلا

در جریان معاملات روز ۱۶ بهمن بازار گواهی سپرده کالایی، رکورد تاریخی حجم و ارزش معاملات‌ روزانه گواهی سپرده شمش طلا با معامله ۲۴۰ کیلوگرم شمش به ارزش ۱.۸ هزار میلیارد تومان شکسته شد.

به این ترتیب در معاملات این روز با استقبال سرمایه گذاران و با معامله بیش از ۲۴۰ کیلوگرم شمش طلا، ارزش این معاملات به بیش از ۱۸۲۳ میلیارد تومان رسید تا رکورد قبلی ارزش معاملات مربوط به تاریخ ۱۵ بهمن ماه با معامله ۱۸۱ کیلوگرم شمش به ارزش ۱.۳ همت، شکسته شود.

همچنین حجم معاملات گواهی سپرده شمش طلا از زمان راه اندازی تاکنون از ۱۵.۹تن شمش معادل وزنی ۲.۱ میلیون قطعه سکه طلای تمام بهار آزادی عبور کرده و ارزش این معاملات از ابتدای راه اندازی تاکنون به بیش از ۸۲ همت رسیده است.

سقف تاریخی ارزش معاملات روزانه بازارهای مالی و مشتقه شکسته شد

در معاملات روز ۱۷ بهمن بازارهای مالی و مشتقه بورس کالای ایران، ارزش معاملات روزانه این بازارها یک رکورد تاریخی جدید را به ثبت رساند و به بیش از ۶.۳ همت رسید.

رکورد قبلی معاملات روزانه بازارهای مالی و مشتقه بورس کالای ایران به ۲۴ آذرماه امسال اختصاص داشت که ارزش معاملات از مرز ۵.۷ همت عبور کرده بود اما دیروز ۱۷ بهمن ماه سقف قبلی شکسته شد و ارزش معاملات از۶.۳ همت عبور کرد.

در این رکورد شکنی از بین هشت بازار مالی و مشتقه بورس کالا، بیشترین سهم با ارزش ۴.۸ همت متعلق به صندوق‌های کالایی بود. پس از صندوق‌های کالایی، گواهی شمش طلا با یک میلیون و ۲۷۶ هزار قرارداد به ارزش بیش از یک همت در جایگاه دوم قرار گرفت

https://tejaratava.ir/?p=168518

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰