• امروز : شنبه - ۲۹ دی - ۱۴۰۳
1
گزارشی از نشست تخصصی «مدیریت آب و پساب» در رویداد پتروکم:

استقبال چشمگیر پتروشیمی‌ها از تجهیزات ساخت شرکت‌های ایرانی در مدیریت آب و پساب

  • کد خبر : 164667
  • ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۵
استقبال چشمگیر پتروشیمی‌ها از تجهیزات ساخت شرکت‌های ایرانی در مدیریت آب و پساب
مدیران عامل پتروشیمی‌های تندگویان، نماینده پتروشیمی بندر امام و مدیرعامل شرکت پتروشیمی فجر از معرفی شرکت‌های ایرانی برتر در حوزه «مدیریت آب و پساب» که در نشست تخصصی با همین عنوان برگزار شد، استقبال کرده و مدیرعامل پتروشیمی فجر از شرکت‌های ایرانی سازنده انواع تجهیزات و تصفیه‌خانه‌ها برای همکاری و عقد قرارداد دعوت کرد.


به گزارش تجارت آوا به نقل از ستاد خبری رویداد پتروکم، این نشست در مرکز همایش‌های بین‌المللی جزیره کیش به ریاست مهندس محمدعلی خادمیان، مدیر ایمنی، بهداشت، محیط‌زیست و پدافند غیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس برگزار شد.
در این نشست که با استقبالی چشمگیر مواجه شد، مهندس قاسمی شهری، مدیرعامل پتروشیمی تندگویان، مهندس زالخانی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی فجر و دکتر رحمتی، معاون پژوهشگاه سازمان حفاظت محیط‌زیست حضور داشتند.
شرکت‌های برتر در مدیریت آب و پساب، به ترتیب از توانمندی خود در ارائه تجهیزات فناورانه و منطبق با استانداردهای جهانی گفتند که موردتوجه مدیران عامل و ارشد پتروشیمی‌ها قرار گرفت.

*دعوت از شرکت‌های ایرانی برای کنترل پساب‌های آلوده به پلیمرهای مهندسی
مهندس زالخانی، با ابراز خرسندی از ظرفیت ساخت داخل گفت: شرکت ما حدود هفت هزار مترمکعب آب وارد منطقه می‌کند و هفتصد الی نهصد مترمکعب پساب برمی‌گرداند؛ لذا از همه شرکت‌های توانمند در حوزه مدیریت این موضوع دعوت می‌کنم از فرصت همایش پتروکم در کیش چنان استفاده کنیم که با نشست‌های رودررو و باهدف بهره‌مندی از ظرفیت شرکت‌های حاضر در رویداد پتروکم بتوانیم با اتکا به دانش بومی ارزشمندی که ایجاد شده، قراردادهای همکاری ببندیم.
وی افزود: ما از همکاری با هر شرکت یا مجموعه‌ای که بتواند پساب‌های آلوده به پلیمرهای مهندسی از جمله ایزوسیانات را کنترل کند، استقبال می‌کنیم. حتی حاضر هستیم اگر پسابی از شرکت‌های بالادست ما می‌آید، این مشکل را ما حل کنیم و با جداسازی آب از دیگر مواد امکان بازگشت آب به صنعت را فراهم کنیم و مواد جداسازی شده هم برای فروش عرضه شود.
در این نشست شرکت‌های آبسان انرژی، هلدینگ اچ دبلیو او سی، شرکت افلاک نوین کار، شرکت مهندسی لیان تدبیر پارس و شرکت دانش‌بنیان ستارگان نوآور سپهر پارس و فدکو آخرین دستاوردهای خود را ارائه کردند.

*روشی نوین برای کاهش اوره و آمونیاک در صنعت پتروشیمی
مهندس فرزانه صیادی، نماینده شرکت آبسان انرژی با اشاره به ده‌ها پروژه‌ای که این شرکت تا کنون اجرا کرده است، گفت: ما استفاده از سیستم zld (zero liquid discharge) در برخی از این پروژه‌ها که در صنایعی نظیر پتروشیمی‌ها، پالایشگاه‌های نفت و گاز، نیروگاه‌های برق صنایع فولاد اجرا و بهره‌برداری کرده‌ایم، توانسته‌ایم راندمان تصفیه‌خانه را به صددرصد نزدیک کنیم.
وی افزود: شرکت ما همچنین برای اولین‌بار برای طراحی و اجرای روش تصفیه بیولوژیکی آناموکس Anammox) (با هدف کاهش اوره و آمونیاک در صنعت پتروشیمی اقدام کرده است که بسیار امیدوار هستیم بتوانیم این طرح را اجرا کنیم و به بهره‌برداری برسانیم.

*سیستم ZLD با ظرفیت هفتصد مترمکعب بر ساعت
مهندس حسینی، به نمایندگی از هلدینگ HWTC به نمایندگی از شرکت ایلیا پتروپویش صنعت درباره توانمندی این مجموعه گفت: مجموعه ما بزرگ‌ترین کارخانه ساخت تجهیزات تصفیه آب و پساب را در اروپا داریم.
وی افزود: بخش طراحی این هلدینگ شامل بیش از یک‌صد نیروی مستقر در اروپا هستند که به دانش روز جهان دسترسی دارند.
به گفته مهندس حسینی، این هلدینگ به‌روزترین تجهیزات و فناوری‌های مربوط به فرایند آب و پساب و بازگردانی آب با بیشترین میزان ریکاوری و بالاترین کیفیت شامل کیفیت آب dm water را دارد.
نماینده شرکت ایلیا پترو پویش صنعت با اشاره به بحران مدیریت منابع آب و مشکلات و مسائل زیست‌محیطی اظهار داشت که این شرکت برای ساخت پروژه‌ها به‌صورت zld با ظرفیت هفتصد مترمکعب بر ساعت توانایی دارد.
به گفته وی این شرکت بالغ بر ۴۰۰۰ پروژه فعال در ۶۰ کشور دنیا اجرا کرده است و محدودیتی برای طراحی، ساخت، راه‌اندازی و بهره‌برداری در اجرای پروژه‌های مختلف ندارد.

*ورود سیستم CCRO برای نخستین‌بار به کشور
شرکت بعدی که در نشست تخصصی مدیریت آب و پساب آخرین دستاوردهای خود را معرفی کرد، افلاک نوین کار بود.
مهندس شیرزاد به نمایندگی از این شرکت گفت: ما جدیدترین تکنولوژِی سیستم ccro را به کار می‌گیریم که برای نخستین‌بار وارد کشور شده است.
وی افزود: کاربرد این سیستم در تصفیه فاضلاب و بازیافت آب، تولید کاغذ و صنایع دارویی همچنین تصفیه پساب‌های آب شهری است.
مهندس شیرزاد، کاهش فولینگ و افزایش ریکاوری نسبت به سیستم ROهای سنتی را مهم‌ترین ویژگی فناوری نوین این شرکت معرفی کرد که می‌تواند علاوه بر جلوگیری از هدررفت آب، ضامنی برای حفاظت از محیط‌زیست باشد.

*تصفیه کاستیک مستعمل به یک‌چهارم قیمت نمونه خارجی
شرکت دانش‌بنیان ستارگان نوآور سپهر پارس هم در این نشست فناوری جدیدی برای تصفیه کاستیک مستعمل معرفی کرد که به گفته دکتر حسن فرخزاد، مدیرعامل این شرکت، برای اولین‌بار در دنیا تولید شده است.
وی گفت: ما تکنولوژی‌ای را برای غشاهای کامپوزیتی توسعه دادیم که در حال حاضر فقط در سه کشور ساخته می‌شود و الان ایران به‌عنوان چهارمین کشور شناخته می‌شود.
فرخزاد افزود: کاستیک مستعمل پساب حاصل از حذف گازهای اسیدی و ترکیبات گوگردی با ph 13 تا ۱۴ دارد که شامل آلاینده‌های زیست‌محیطی و بوی بسیار نام مطبوع است و در همه دنیا مساله ای بسیار نگران‌کننده است.
وی با اشاره به تولید بالای کاستیک مستعمل در پالایشگاه‌های نفت، گاز و پتروشیمی‌ها گفت: روش‌های سنتی دیگر کارا نیستند و با این شیوه نوین که ما ثبت کرده‌ایم، با استفاده از ویژگی‌هایی نظیر استفاده از ماژول‌های غشایی کامپوزیتی، خنثی‌سازی و بوزدایی کامل کاستیک مستعمل و کاهش شدید TDS کمک شایان توجهی به حل مشکل کاستیک مستعمل در پتروشیمی‌ها می‌کنیم.
وی تصفیه پساب با تزریق گاز اسیدی، استفاده از تجهیزات ضد انفجار، پکیج کم‌حجم و قابل‌حمل، طراحی ماژولار که بر این مبنا می‌شود ظرفیت را کم یا زیاد کرد، قیمت رقابتی (یک‌چهارم نمونه خارجی) و خدمات کامل گارانتی و انواع پشتیبانی دائمی را از دیگر ویژگی‌های ارائه خدمات در شرکت دانش‌بنیان ستارگان نوآور سپهر پارس عنوان کرد.

*ارزش افزوده با سانتریفیوژسپراتورها
نماینده شرکت فدکو نیز در ادامه نشست، سانتریفیوژ سپراتورهای این شرکت را معرفی کرد که قابلیت جداسازی بالایی دارند و مثلاً با جداسازی آب و روغن به یکی از شرکت‌های پتروشیمی امکان ریکاوری آب و بازگرداندن آن به چرخه صنعت و کسب درآمد از فروش روغن به‌دست‌آمده را فراهم کرده‌اند.
دکتر رحمتی معاون پژوهشگاه سازمان حفاظت محیط‌زیست در پایان نشست تخصصی ” مدیریت آب و پساب” گفت: تلاش ما بر این است که فناوری‌های نوین را شناسایی کنیم و با اتکا به ساخت داخل و ظرفیت تولیدی شرکت‌های توانمند برای بهره‌برداری از تکنولوژی‌های نوین تصفیه پساب‌ها از آسیب به محیط‌زیست استفاده کنیم.

https://tejaratava.ir/?p=164667

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰