رئیس شورای اسلامی کار مرکز و نماینده تام الاختیار شوراهای اسلامی کار شرکت دخانیات ایران با اشاره به تصویب تحقیق و تفحص از این شرکت در مجلس، گفت: «در شرایطی که دخانیات تا بهمن ماه امسال بیش از ۷.۵ میلیارد نخ سیگار تولید کرده است و تمام انتصابها و انتخاب مدیران از میان نیروهای با تجربه و متخصص شرکت انجام میشود و تعدادی از نمایندگان مجلس با انگیزههای شخصی تحقیق و تفحص را کلید زدهاند.»
اصغر شیخ محمدی (رئیس شورای اسلامی کار مرکز شرکت دخانیات ایران) در مورد سطحِ رضایت کارگران از اقدامهای مدیریت این شرکت به خبرنگار ایلنا، گفت: «کارگران در بحث معیشتی از اقدامهای مدیرعامل کنونی شرکت رضایت کامل دارند. دخانیات تنها شرکتی است که به حدود ۵ هزار کارگر و کارمند مستقر در ۷ مجتمع تولیدی و ۲۳ دفتر فروش خود در سراسر کشور، بیست و ششم هر ماه حقوق پرداخت میکند. در وانفسای کرونا، نه تنها هیچ حقوق عقب افتادهای نداریم، بلکه وضعیت معیشتیمان بهتر از گذشته شده است.»
وی با اشاره به کیفیت رعایت پروتکلهای مقابله با شیوع کرونا در میان کارگران این شرکت گفت: «از بهمن ماه سال گذشته ۲۰ دستور اداری در ارتباط با رعایت پروتکلها از سمت مدیریت شرکت صادر شد. در یک مقطع ۵۰ و در مقطعی دیگر ۷۰ درصد از کارگران، به دورکاری فرستاده شدند؛ حتی در روزهای دورکاری، ۲ ساعت اضافه کار برای کارگران منظور شد. در این مقاطع، حقوقهای خود را به موقع دریافت کردیم و حتی پاداشی هم برای کارگران در نظر گرفته شد.»
رئیس شورای اسلامی کار مرکز شرکت دخانیات افزود: «بعید میدانم سازمان یا شرکتی را پیدا کنید که با این شرایط به کارگران رسیدگی کند. بسته غذایی و معیشتی به کارگران عرضه شود و به مناسبتهای مختلف هم مزایایی را دریافت میکنیم؛ مزایایی مانند پاداش ۲۲ بهمن.»
شیخ محمدی درباره تعداد بازنشستگان این شرکت و سیستم استخدامی آن، گفت: «دخانیات حدود ۳۸۰ بازنشسته از سالهای گذشته دارد که ۴۱۶ نفر دیگر هم که شغلشان سخت و زیانآور است، تا پایان امسال بازنشسته میشوند. به تازگی برای جذب ۱۱۰ نفر در گیلان در روزنامه رسمی آگهی منتشر شد. نیروهایی که جذب میشوند، همگی از بومیان استان گیلان هستند. خوشبختانه در این دوره هیچ کارگری از شرکت اخراج نشده است و حتی ۵ نفر از کارگران به شرکت بازگشتهاند.»
رئیس شورای اسلامی کار شرکت دخانیات با اشاره به شنیده شدن زمزمههای تحقیق و تفحص از این شرکت در مجلس، گفت: «در شرایطی که دخانیات تا بهمن ماه امسال بیش از ۷.۵ میلیارد نخ سیگار تولید کرده است و تمام انتصابها و انتخاب مدیران از میان نیروهای با تجربه شرکت انجام میشود، تعدادی از نمایندگان مجلس با انگیزههای شخصی تحقیق و تفحص از این شرکت را کلید زدهاند.»
وی افزود: «دخانیات سال گذشته ۶ میلیارد نخ سیگار تولید کرد. در نتیجه در شرایطی این شرکت را زیر فشار میگذارند که در سال ۹۹ شاهد جهش تولید نسبت به سال گذشته هستیم. ما از نمایندههای مجلس شاکی هستیم که نمایندههای خودمان هستند اما آرامش این شرکت را برهم میریزند. زمانی که آرامش وجود دارد، چرا به خاطر مسائل شخصی تحقیق و تفحص از شرکت دخانیات را به راه میاندازند؟ حتی برای اینکه تحقیق و تفحص کنند به سراغ کارگران شرکت نمیآیند تا به آنها بگوییم که اجازه دهید جای مسائل شخصیتان، تولید پیش برود.»
شیخ محمدی ادامه داد: «حتی یک مورد شکایت از مدیریت جدید شرکت در اداره کار وجود ندارد و مدیرعامل دخانیات هم از مدیران قدیمی این شرکت است؛ مدیری که از بیرون نیامده و با سیستم آشناست و کارگران او را قبول دارند. در دوره ایشان کل انتصاب مدیران از داخل شرکت انجام شد و تنها معدودی از بیرون شرکت وارد شدند که آنها هم برای کمک و ارائه تجربه آمدهاند. در این شرایط تحقیق و تفحص جز بهره برداری تبلیغاتی چه دلیل دیگری دارد؟»