علیرضا ملاحتی – به گزارش تجارت آوا، عباس تقدسی نژاد مدیرعامل نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب در این مراسم گفت: در ششمین نمایشگاه تجهیزات آشپزخانه، نوشیدنیها و کترینگ هستیم که امیدوارم در چند روز برگزاری نمایشگاه فرصتی مناسب برای نمایش و طرح ایدههای عزیزان در حوزه تجارت و ارتقای کسب و کار آنها باشد.
مدیرعامل نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب ادامه داد: موضوع برندسازی در عرصه صنعت غذایی یکی از موضوعات جدی است که با وجود سابقه ۳۵۰۰ ساله در ایران وقتی از شمال غرب تا جنوب شرق یا شمال شرق تا جنوب غرب طی طریق میکنیم بیشتر در رستورانهای ایرانی کباب دیده میشود و در چند سال اخیر پیتزا و فست فود نیز به آن اضافه شده است در صورتی که بسیاری از غذاها که اصالت ایرانی دارند نادیده گرفته شدهاند و در صنعت غذایی و گردشگری به آن پرداخته نشده است.
تقدسی نژاد افزود: صنعت گردشگری سومین صنعت کشور است که ۱۵ درصد اشتغال کشور را دارد و بسیاری از حوزههای کسب و کار در مواد غذایی مختص ایران میتواند به عنوان غذای حلال ایران استفاده شود متاسفانه به کارگیری نشده است. گردش مالی صنعت غذای حلال در دنیا ۱۱۹ میلیون دلار است که سهم ایران نزدیک به صفر میباشد.
به نظرم این نمایشگاه و مشابه آن میتواند کمک خوبی به تولید کنندگان باشد که خدمات بیشتری در حوزه صنعت غذا داشته باشند و اشتغال زایی و درآمدزایی بیشتری برای کشور فراهم کنند.
علیاصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه تخصصی بینالمللی تجهیزات آشپزخانه صنعتی، رستوران، فستفود و کترینگ که امروز چهارشنبه ۱۰ مردادماه ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار شد، بیان کرد: این نمایشگاه نسبت مستقیمی با مأموریتهای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دارد.
وی تکمیل و همافزایی زنجیره ارزش خدمات گردشگری را از برنامههای اصلی در دوره تصدیگری خود در این مسئولیت عنوان کرد و اهمیت ارتباط سیستمی میان اجزای مختلف زنجیره خدمات گردشگری و مشخص بودن نحوه همکاری و همافزایی اجزا را مورد تاکید قرار داد.
معاون گردشگری از غذا و نوشیدنی بهعنوان یکی از اجزای مهم این زنجیره نام برد و به برگزاری جلسات مستمر و متعدد با ارائهکنندگان خدمات غذایی طی دو سال گذشته اشاره کرد و افزود: در نتیجه این هماندیشیها یکی از راههایی که میتوانست موجب تقویت همافزایی و همکاری بین زنجیره خدمات گردشگری شود این بود که آن دسته از رستورانهایی که ارتباط مستقیم با گردشگری دارند در زمره تأسیسات گردشگری قلمداد شوند و از مزیتهای حوزه گردشگری بهرهمند شوند.
شالبافیان تصریح کرد: با پیشنهاد وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همچنین تصویب هیأت وزیران برخی از ارائه دهنگان غذا که ارتباط مستقیم با حوزه گردشگری دارند از جمله رستورانهای ملل، رستورانهای بوتیک، مراکز پذیرایی سیار و بین راهی در دامنه شمول تأسیسات گردشگری قرار گرفتند و میتوانند از مشوقها و مزیتهای حوزه گردشگری از جمله تسهیلات و تعرفههای انرژی استفاده کنند.
وی افزود: همانگونه که مراکز اقامتی نقش مهمی را در حوزه گردشگری ایفا میکردند با تصویب هیأت وزیران، رستورانها و مراکز پذیرایی که شأن گردشگری دارند میتوانند مجوزها و مشوقهای لازم را از وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دریافت کنند.
معاون گردشگری با اشاره به گستردگی حوزه خدمات غذایی تاکید کرد: با توجه به اینکه تمامی این حوزه به سفر و گردشگری مرتبط نمیشود طبیعتاً تمامی آنها در این دامنه قرار نمیگیرند.
شالبافیان با بیان اینکه یکی از اصلیترین مؤلفههای رضایت گردشگر خدمات غذایی و نوشیدنی است، ابراز امیدواری کرد این مهم به رضایتمندی بیشتر گردشگران منجر شود.
معاون گردشگری توسعه موضوعی و مکانی نمایشگاهها را از دیگر مأموریتها و سیاستها عنوان کرد و افزود: در حوزه گردشگری به غیر از نمایشگاه بینالمللی تهران در قالب استانها نمایشگاههای گردشگری را برگزار میکنیم، از نظر موضوعی نیز متناسب با ظرفیتهای گردشگری باید دامنه شمول نمایشگاهها وسیعتر شود و نمایشگاه حاضر یکی از آن مصادیق است که باید فعالان گردشگری مشارکت بیشتری در آن داشته باشند.
این رویداد مهم صنعتی که به مدت چهار روز ادامه خواهد داشت، فرصتی مناسب برای فعالان صنعت غذا و تجهیزات آشپزخانههای صنعتی فراهم میکند تا آخرین دستاوردها و نوآوریهای خود را به نمایش بگذارند. در نمایشگاه امسال شرکتهای شاخص این حوزه طیف گستردهای از تجهیزات مدرن آشپزخانههای صنعتی، رستورانها، فست فودها و خدمات کترینگ را ارائه میدهند. این رویداد همچنین فرصتی برای تبادل تجربیات، آشنایی با فناوریهای نوین و ایجاد ارتباطات تجاری جدید در این صنعت به شمار میرود. انتظار میرود این نمایشگاه، که تا سیزدهم مردادماه ادامه خواهد داشت، میزبان هزاران بازدیدکننده باشد.