لطیفی گفت: در ستاد هماهنگی اقتصادی، تصمیمات خوبی برای تسریع در روند ترخیص کالاها از گمرکات کشور گرفته شده است.
به گزارش ایلنا، روحاله لطیفی، سخنگوی گمرک ایران در خصوص کالاهای در گمرک مانده تصریح کرد: هم اکنون ۳.۵ میلیون تن کالای اساسی و ۳.۵ میلیون تن کالای غیر اساسی در گمرکات و بنادر کشور باقی مانده اند که ارز به آنها تخصیص داده نشده است.
وی ادامه داد: برای ۵ قلم کالای اساسی با وزن حدود ۲ میلیون و ۷۱۰ هزار تن که شامل ذرت، جو، سویا، روغن خام و دانه های روغنی می شود، امکان ترخیص بدون کد رهگیری وجود دارد. بر این اساس تنها ۷۰۰ هزار تن کالای اساسی باقی میماند که واردکنندگان آنها باید از بانک مرکزی کد رهگیری بگیرند.
لطیفی تصریح کرد: با تصمیم اخیر ستاد هماهنگی اقتصادی، امکان تامین ارز از محل ارز متقاضی برای کالاهای غیر اساسی ضروری که عمدتا مربوط به نهاده های تولید و اجزا و قطعات ماشین الات تولید هستند وجود دارد که در صورت اجرا ۲ میلیو ن و ۸۰۰ هزار تن از این کالاها شامل ۸۵ درصد از کل کالاها که قبض انبار آنها مربوط به قبل از ۲۰ تیرماه هستند و سایر تشریفات را انجام داده اندمی توانند به راحتی ترخیص شوند.
سخنگوی گمرک در خصوص ترخیص ۵ قلم کالای اساسی بدون کد رهگیری گفت: تجار استقبال خوبی از این طرح نکرده اند و تاکنون فقط ۲۳ هزار تن از این کالاها ترخیص شده است. باجلب اعتمادو همراهی بیشتر وارد کننده و بانک می توانیم شاهد تسریع در ترخیص کالاها از گمرکات کشور باشیم.
این مقام مسئول گفت: در ۶ ماه نخست امسال حجم ترخیص کالا از گمرکات کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل با نیم درصد افزایش همراه بوده است.
وی با اعلام میزان ۱۱ میلیون و صد هزار تن کالای ترخیصی در این مدت افزود: در حال حاضر حدود ۸ میلیون تن کالا در انبارهای بنادر و گمرک کشور متوقف است و عمدهترین مشکل ترخیص این میزان کالا، عدم تخصیص و تامین ارز و کد رهگیری بانک (اعلامیه بانک) به شمار می رود که این موضوع هم با رسیدگی و پیگیریهای مستمر در ماههای اخیر در حال برطرف شدن است که در این راستا با چند تن از اعضای محترم هیئت دولت در هفته آینده از بنادر و گمرکات جنوب بازدیدی خواهند داشت تا برای تسریع در ترخیص کالا دستورات لازم را صادر کنند.