به گزارش تجارت آوا به نقل از روابطعمومی سازمان تأمیناجتماعی، این سازمان در حال حاضر با در اختیار داشتن بیش از ۴۰۰ مرکز درمانی شامل بیمارستان، درمانگاه تخصصی و فوقتخصصی و درمانگاه عمومی در سراسر کشور، بعد از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی؛ دومین تولیدکننده خدمات سلامت در کشور محسوب میشود و بیمارستان فیاضبخش تهران یکی از بیمارستانهای این سازمان است که خدمات درمانی رایگان به بیمهشدگان ارائه میکند.
سازمان تأمیناجتماعی در بخش درمان مستقیم، در مجموع دارای ۷۹ مرکز بیمارستانی، ۵ مرکز جراحی محدود و ۳۱۸ مرکز درمانی سرپایی در سطح کشور است و با بهکارگیری بیش از ۴۶ هزار نفر نیروی انسانی متخصص پزشک و غیرپزشک در حال خدمترسانی درمانی به بیمهشدگان کشور است. در استان تهران، تعداد مراکز درمانی این سازمان، ۳۸ مرکز شامل؛ ۱۰ بیمارستان، ۲ مرکز جراحی محدود و سرپایی، ۱۷ پلی کلینیک و ۹ درمانگاه است که بخشی از خدمات درمانی را به بیمه شدگان استان ارائه می کنند. همچنین براساس آمارهای موجود، ۱۲۰۰پزشک عمومی و متخصص اعم از قرارداد ساعتی، آزمایشی، پیمانی و رسمی در مراکز درمانی ادارهکل درمان تأمین اجتماعی استان تهران مشغول فعالیت هستند که ۴۲۰ نفر از آنان را پزشکان عمومی و ۸۳۰ نفر را پزشکان متخصص تشکیل میدهند.
مدیرکل درمان تأمیناجتماعی استان تهران، با اشاره به رویکرد راهبردی سازمان تأمیناجتماعی در دوره مدیریتی جدید در زمینه توسعه خدمات درمانی و صیانت از بیمهشدگان و با بیان اینکه بیمارستان شهید دکتر فیاضبخش تهران یکی از بزرگترین و قدیمیترین مراکز درمانی ملکی سازمان تأمیناجتماعی است، میگوید: این بیمارستان به جهت قرار گرفتن در منطقهای با تراکم بالای بیمهشده، جایگاه و اهمیت ویژهای در زمینه ارائه خدمات درمانی به بیمهشدگان تأمیناجتماعی دارد و یکی از مراکز اصلی ارائه خدمات به آسیبدیدگان حوادث جادهای و پذیرش بیماران اورژانسی در سطح شهر تهران است.
دکتر بابک عدلی میافزاید: با توجه به شمار مراجعان روزانه به بیمارستان شهید دکتر فیاضبخش تهران، در این بیمارستان تلاش شده است برای ارتقای سطح رضایتمندی بیمهشدگان، دستگاههای پیشرفته را خریداری و راهاندازی کنیم.
به گفته مدیرکل درمان تأمیناجتماعی استان تهران؛ انجام اعمال جراحی اعصاب، شیمیدرمانی و رادیوتراپی در بیمارستان شهید دکتر فیاضبخش، انجام اعمال جراحی ارتوپدی تعویض مفصل در بیمارستانهای شهید دکتر فیاضبخش و شهید دکتر معیری، استقرار بلوک زایمانی تک نفره یا LDR در بیمارستانهای آیتالله کاشانی، هدایت و امام رضا (ع) اسلامشهر، استقرار بخش مراقبتهای ویژه نوزادان (NICU) در بیمارستانهای شهید دکتر فیاضبخش، آیتالله کاشانی و هدایت و قرار گرفتن بیمارستان شهید دکتر فیاضبخش در جایگاه مرکز خدمات اورژانس (ترومای) کشوری در منطقه جنوب و جنوب غرب تهران و استقرار جایگاه نشست و برخاست بالگرد در بیمارستانهای شهید دکتر فیاضبخش و شهدای پانزده خرداد ورامین، از جمله مهمترین خدمات درمانی خاصی است که در مراکز درمانی تامیناجتماعی استان تهران انجام میشود.
دکتر عدلی با اشاره به بهرهگیری از تجهیزات پیشرفته درمانی مانند دستگاه شتابدهنده در بیمارستان شهید دکتر فیاضبخش برای انجام رادیوتراپی و سیتی آنژیوگرافی در بیمارستان شهید دکتر لواسانی، اضافه میکند: انجام خدمات شیمی درمانی و رادیوتراپی در بیمارستان فیاضبخش، انجام اعمال جراحی تعویض مفصل، انجام اعمال جراحی ستون فقرات کمری و استقرار دستگاه ام.آر.آی در بیمارستان شهید دکتر فیاضبخش و همچنین استقرار دستگاه سی.تی.اسکن در بیمارستانهای شهید دکتر فیاضبخش، آیتالله کاشانی و شهریار با بهترین کیفیت و ارائه این خدمات به بیمهشدگان بهصورت رایگان، از دیگر خدمات مراکز درمانی تأمیناجتماعی استان تهران به بیماران با شرایط خاص است که امکان دریافت خدمات در سایر مراکز درمانی را ندارند.
وی میگوید: با توجه به اینکه حجم زیادی از خدمات درمانی کشور (۳۰ درصد)، مربوط به استان تهران است و از آنجا که بهبود کیفیت و کمیت خدمات مراکز ملکی همواره محور برنامههای سازمان تأمیناجتماعی بوده و هست، در سالهای اخیر بسیاری از مراکز درمانی استان از نظر فضای فیزیکی و تجهیزات درمانی، برای ارتقای کیفیت خدمات و ارائه بهتر خدمات، بهینهسازی و نوسازی شدهاند.
دکتر عدلی میافزاید: برخی از بیمارستانهای تأمین اجتماعی در استان تهران از نظر فیزیکی و ساختمانی بسیار قدیمی هستند و به اصلاح ساختار فیزیکی نیاز دارند. اصلاح ساختار این بیمارستانها نیازمند بازسازی ساختمان است چون وقتی در محیط مناسبتری خدماترسانی انجام شود، برای بیمهشده و کارکنان بسیار خوشایندتر است و زمینه رضایتمندی بیشترآنان نیز فراهم میشود.
به گفته وی، بازسازی بیمارستانهای قدیمی تأمین اجتماعی در استان تهران از چند سال گذشته آغاز شده و در آیندهای نه چندان دور، همه بیمارستانهای قدیمی استان بازسازی میشوند.
مدیرکل درمان تأمیناجتماعی استان تهران با بیان اینکه احداث ساختمان جدید بیمارستان شهید فیاضبخش در مساحتی بیش از ۶۰ هزار مترمربع از سال ۱۳۸۸ آغاز شده است، میگوید: عملیات احداث این پروژه در مقطعی با رکود مواجه شد که در دوره جدید مدیریتی سازمان تأمیناجتماعی بر تسریع در اتمام این پروژه تأکید شده است.
وی ادامه داد: ساخت اورژانس بیمارستان ۱۵خرداد ورامین نیز یکی دیگر از طرحهای در دستور کار این ادارهکل بود که ساخت آن در مساحتی بیش از ۱۴۵۰ مترمربع از سال گذشته کلید خورد و در فروردین ماه امسال افتتاح شد. احداث اتاق عمل بیمارستان لواسانی نیز در مساحتی بیش از ۱۸۰۰ مترمربع در سال ۱۳۹۹ آغاز شده که تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در نظر است تا تمام اعمال جراحی قلب از جمله عمل CABG (بایپس سرخرگ کرونری) در این واحد ارائه شود که سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
بیمارستان فیاضبخش؛ قطب خدمات اورژانس در غرب تهران
بهگزارش روابطعمومی سازمان تأمیناجتماعی؛ بیمارستان شهید دکتر فیاض بخش که فعالیت خود را به عنوان نخستین مرکز درمانی ویژه بیمهشدگان تأمیناجتماعی از سال ١٣٣۵ آغاز کرده است، در حال حاضر یکی از مراکز اصلی ارائه خدمات سلامت در غرب استان تهران است که روزانه بالغ بر ۲ هزار و ۲۰۰ مراجعهکننده سرپایی دارد.
دکتر شهریار عبدهو سرپرست بیمارستان تأمیناجتماعی شهید دکتر فیاضبخش در مورد ویژگیهای این بیمارستان میگوید: این مرکز درمانی با ۳۸۵ تخت فعال و ۲۸ تخت اورژانس و ۳۰ تخت ویژه و ۵ اتاق عمل، در حال ارائه خدمات درمانی به مراجعان و بیمهشدگان است.
وی با اشاره به اینکه بیمارستان فیاضبخش با ١٢٠٠ نفر نیروی انسانی در بخشهای پزشکی، پرستاری، درمانی و اداری؛ سالانه حدود ٨٠٠ هزار بیمار را پذیرش میکند، خاطر نشان میکند: ٩ رشته تخصصی شامل جراحی عمومی، جراحی ارتوپدی، متخصص قلب، متخصص داخلی، اطفال، متخصص بیهوشی، متخصص زنان و زایمان، جراحی مغز و اعصاب و طب اورژانس به صورت ٢۴ ساعته در این مرکز درمانی حضور فعال دارند.
عبدهو به شاخصهای آماری ۳ ماهه اول سال جاری این بیمارستان اشاره میکند و میافزاید: ۱۳۶ هزار و ۴۶۶ ویزیت سرپایی و ۹۳ هزار و ۸۳۹ ویزیت پزشکان متخصص در این مدت انجام شده و علاوه بر این ۳۵ هزار و ۳۵۳ بیمار به اورژانس این بیمارستان مراجعه کردهاند.
وی با بیان اینکه در سه ماهه نخست سال جاری، بیش از ۲۲۰۰ بیمار از طریق اورژانس ١١۵ به این بیمارستان اعزام شدهاند، میافزاید: اورژانس هوایی بیمارستان فیاضبخش هم فعال است.
سرپرست بیمارستان تأمیناجتماعی شهید دکتر فیاضبخش با تاکید بر اینکه در سه ماه نخست سال جاری، ۱۱ هزار و ۳۰۰ بیمار در بخش تحت نظر اورژانس این بیمارستان بستری شدهاند، میگوید: تعداد ۵ هزار و ۵۴۳ نفر نیز در بخشهای دیگر بیمارستان پذیرش و بستری شدهاند.
وی درخصوص آمار اعمال جراحی انجام شده در سه ماهه اول سال جاری در بیمارستان تأمیناجتماعی شهید دکتر فیاضبخش نیز میگوید: 3 هزار و ۱۲۶ عمل بستری و ۱۱ هزار و ۱۴۱ عمل سرپایی در این بیمارستان صورت گرفته است و تعداد زایمانهای این مرکز در سهماهه نخست سال جاری نیز ۲۸۸ مورد بوده است.
دکتر عبدهو همچنین میافزاید: بیمارستان شهید فیاضبخش از لحاظ قدمت، قدیمیترین بیمارستان ملکی سازمان تأمیناجتماعی و یکی از سه مرکز اصلی پذیرش بیماران تصادفی و اورژانس در تهران است.
مسئول بخش رادیوتراپی آنکولوژی بیمارستان دکتر فیاضبخش نیز با اشاره به رایگان بودن داروهای شیمیدرمانی و سایر خدمات این مرکز برای بیمهشدگان مبتلا به سرطان میگوید: رایگان بودن خدمات شیمیدرمانی در بیمارستان فیاضبخش، بهویژه در شرایط گرانی خدمات سلامت و برخی کمبودهای دارویی، بار سنگینی از هزینههای درمان را از دوش بیمهشدگان و بهویژه اقشار ضعیف جامعه برداشته و دغدغه خاطر بیماران را در دسترسی به داروهای حیاتی برطرف میکند.
دکتر حسین فودازی اضافه میکند: بیماران سرطانی نیازمند حمایت ویژه هستند و سازمان تأمیناجتماعی از سالیان قبل شرایطی را فراهم کرده است که این بیماران در بیمارستان فیاضبخش از خدمات کاملاً رایگان بهرهمند شوند و هیچ هزینهای پرداخت نکنند.
وی میگوید: تیم زبده بخش آنکولوژی بیمارستان فیاضبخش تهران که از پزشکان متخصص آنکولوژی و رادیوتراپیست مطرح در کشور هستند، از مهمترین نقاط قوت این بخش است که با تشخیص و تجویز بهترین شیوه درمان، موجبات رضایتمندی مراجعان را فراهم میآورند و از سوی دیگر معطل نشدن بیماران در روز انجام رادیوتراپی نیز به بیماران این بخش که در معرض درد جسمی و فشار روانی شدید هستند، آرامش نسبی میبخشد.