• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
6

صنعت پتروشیمی از جمله پتروشیمی مسجد سلیمان کشور را از واردات مواد اولیه بی‌نیاز کرده است

  • کد خبر : 103428
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۰
صنعت پتروشیمی از جمله پتروشیمی مسجد سلیمان کشور را از واردات مواد اولیه بی‌نیاز کرده است
نماینده مردم اهواز در مجلس با اشاره به بازدیدی که از صنایع پتروشیمی از جمله پتروشیمی مسجد سلیمان در استان خوزستان داشته است، تاکید کرد صنایع بالادستی کشور را خودکفا کرده‌اند و بخش عمده مواد اولیه مورد نیاز سایر صنایع در کشور را تامین می‌کنند که از اهمیت بالایی برخوردار است.

به گزارش تجارت آوا به نقل از خبرگزاری پتروشیمی‌ ایران ( ایپنا)،مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز در مجلس اظهار کرد: ایجاد صنایع بالادست در کشور ظرفیتی مناسب برای کشور است که می‌تواند در نهایت توسعه کشور را به دنبال داشته باشد.

احداث شهرک‌های پتروشیمی ارزآوری محصولات پتروشیمی را افزایش می‌دهد

نماینده مردم اهواز در مجلس اظهار کرد: کار احداث شهرک‌های پتروشیمی در کنار واحد‌های پتروشیمی آغاز شده و اگرچه برنامه‌ای زمان‌بر است، اما می‌تواند ارزآوری محصولات پتروشیمی را در کشور افزایش دهد.

تلاش برای احداث شهرک‌های پتروشیمی در کنار واحد‌های پتروشیمی از جمله مسجدسلیمان

یوسفی خاطرنشان کرد: جزو برنامه‌ها و اقدامات ما است که در کنار هر واحد پتروشیمی، شهرک پتروشیمی نیز راه‌اندازی شود. دولت سیزدهم این کار را آغاز کرده است و امیدواریم در کنار تمامی پتروشیمی‌ها از جمله مسجد سلیمان شاهد احداث و بهره‌برداری از این شهرک‌ها باشیم.

طرح‌های توسعه‌ای صنایع بالادست زمینه‌ساز رشد اقتصادی و آبادی بیشتر برای کشور

وی افزود: صنایع مادر مانند فولاد، پتروشیمی، سیمان و … برای کشور حائز اهمیت هستند و طرح‌های توسعه‌ای آن‌ها نیز می‌تواند زمینه‌ساز رشد اقتصادی و آبادی بیشتر در کشور باشد.
عضو کمیسیون عمران مجلس عنوان کرد: استان خوزستان از نظر اقلیم، آب و هوا، ذخایر فسیلی، نفت، گاز و دریا استانی زرخیر است و می‌توان خیلی بیشتر از آنچه در حال حاضر وجود دارد برای تامین درآمد‌ها و تولید ثروت در کشور از ظرفیت این استان استفاده کرد.

اهمیت توسعه صنایع بالادست و به دنبال ایجاد صنایع میانی و پائین‌دستی

وی تصریح کرد: علیرغم تمامی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های این استان، خوزستان رتبه سوم بیکاری در کشور را دارد و این موضوع اهمیت توسعه صنایع بالادست و به دنبال ایجاد صنایع میانی و پائین‌دستی را آشکار کرده است.

یوسفی عنوان کرد: جوانان تحصیلکرده بسیاری در استان خوزستان وجود دارند که باید برای جذب آن‌ها در کنار صنایع بالادستی زنجیره ارزش را نیز تکمیل کرد. اکنون بخشی از اقلام صادراتی کشور با ارزش افزوده بالا صادر نمی‌شوند در حالی که فرآوری و توسعه صنایع میان‌دستی می‌تواند ارزش افزوده را افزایش دهد.

وجود ۲۳ واحد پتروشیمی و تولید سالانه ۱۹ میلیون تن محصول پتروشیمی در استان خوزستان

وی خاطرنشان کرد: در استانی مانند خوزستان ۲۳ واحد پتروشیمی وجود دارد که سالانه ۱۹ میلیون تن محصول پتروشیمی تولید می‌کنند که کمتر از ۳۰۰ هزار تن آن در شهرک‌های صنعتی استان خوزستان تبدیل به محصول نهایی می‌شود. این شرایط نشان می‌دهد که باید حلقه اتصالی میان محصولات و تولیدات صنایع بالادستی و پائین‌دستی ایجاد شود تا سهم استان خوزستان از تولید محصولات بالادست در آن افزایش یابد.

یوسفی با اشاره به نقش مهم و بااهمیت صنایع بالادست از جمله پتروشیمی برای کشور، عنوان کرد: میزان اشتغال در صنایع پائین‌دست بالا است و باید وزاتخانه‌هایی از جمله صمت، نفت و نیرو به توسعه صنایع میانی در استان خوزستان توجه ویژه‌ای داشته باشند.

نماینده مردم اهواز در مجلس خاطرنشان کرد: مجلس در برنامه هفتم توسعه با همراهی و همگامی دولت در تلاش است تا در جهت تقویت صنایع پائین‌دستی در کنار صنایع بالادستی اقداماتی انجام شود.

وی با انتقاد از برخی مسئولان و نمایندگان ادوار مجلس که به توسعه صنایع پائین‌دست در کنار صنایع بالادست بی‌توجه بوده‌اند، تصریح کرد: به طور مثال کارخانه فولاد احداث شده، اما کارخانه تولید ورق عریض و نورد در کنار آن ایجاد نشده است یا آنکه برای تولید محصولات نهایی پتروشیمی برنامه‌ریزی صورت نگرفته است.

وی گفت:‌صنایع بالادستی کشور را خودکفا کرده‌اند و بخش عمده مواد اولیه مورد نیاز سایر صنایع در کشور را تامین می‌کنند که از اهمیت بالایی برخوردار است. پایه ابتدایی بسیاری از مواد اولیه مورد نیاز صنایع نفت، گاز یا میعانات است و تبدیل به محصول می‌شود که ظرفیتی مهم برای کشور است.

گفتنی است مجتمع پتروشیمی مسجدسلیمان در زمینی به مساحت ۴۰۰ هکتار و در منطقه زیلایی شهرستان مسجدسلیمان، در محدوده ۱۳۰ کیلومتری شمال شرقی اهواز، ۳۰ کیلومتری شمال غربی شهر مسجدسلیمان مجاور جاده لالی و ۱۱/۵ کیلومتری جنوب رودخانه کارون قرار دارد. برابر طرح توسعه، وسعت منطقه به بیش از ۱۰۰۰ هکتار افزایش خواهد یافت.
از نظر موقعیت جغرافیایی منطقه از طریق بندر امام خمینی به آب‌های آزاد بین المللی و از طریق راه آهن سراسری به ترکیه، اروپا و آسیای مرکزی دسترسی دارد.

https://tejaratava.ir/?p=103428

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.