به گزارش تجارت آوا به نقل از روابط عمومی سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی به نقل از ایرنا، سید عبدالمجید در خصوص ترخیص کانتینرهای کالاهای رسوبی اظهار کرد: پیرو تاکید معاون اول رییس جمهور مبنی بر تعیین تکلیف کانتینرهای کالاهای رسوبی، آنچه در اختیار اموال تملیکی قرار داده شده، حدود ۱۸۶ کانتینر مربوط به قبل از سال ۱۳۹۶ بود.
وی ضمن قدردانی از تلاشهای استاندار، مدیرکل بنادر استان و گمرکات هرمزگان مبنی بر تخصیص و هماهنگی کامیونها برای خروج و تعیین تکلیف کانتینرهای کالاهای رسوبی، ادامه داد: حدود ۲ هزار و ۸۰۰ کانتینر نیز مربوط به سالهای ۱۳۹۶ تا پایان ۱۴۰۰ بوده که جلسه هماهنگی برای خروج و تعیین تکلیف این تعداد کانتینر نیز در حال انجام است.
مدیرعامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی اظهار کرد: برای تسریع در روند تعیین تکلیف این کانتینرها باتوجه به حجم بسیار بالای کالاهای متروکه در بندر شهید رجایی، سازمان اموال تملیکی با ۱۳ مدیرکل و کارشناسان خود در بندر شهید رجایی حاضر شده تا نسبت به تعیین تکلیف این کالاها اقدام کنند.
اجتهادی با بیان اینکه برای تسریع در فرآیند کارهای اجرایی، تجهیزات مورد نیاز پایانههای اموال تملیکی فراهم میشود، گفت: این تعداد کانتینر ظرف مدت یکماه از بندر شهید رجایی تعیین تکلیف و خروج خواهد شد.
وی بیان کرد: تا قبل از این روزانه ۳۰ کانتینر از بندر شهید رجایی خارج میشد، اما پس از بازدید اخیر معاون اول رییس جمهور و تاکید بر برنامهریزیهای انجام شده از امروز حداقل ۵۰۰ کانتینر از این بندر خارج میشود.
مدیرعامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی خاطرنشان کرد: در بحث تامین کامیونهای مورد نیاز برای خروج این کانتینرها نیز هماهنگیهای لازم با استاندار هرمزگان و همچنین استقرار دستگاههای «ریچ» که باید در پایانههای اموال تملیکی مستقر شوند، انجام شده است.
به گفته اجتهادی؛ با این اقدام بهطور یقین با اظهارنامههایی که در اختیار اموال تملیکی قرار داده شده است، کانتینرهای رسوبی قبل از سال ۱۳۹۸ به صفر میرسد.
وی در خصوص هفت هزار کانتینر باقیمانده نیز گفت: این کانتینرها به دلیل اینکه کانتینرهای جاری هستند، طبق نظر کارشناسان باید در خود بندر شهید رجایی تعیین تکلیف شوند.
در پی گزارشاتی درباره ایستایی بیش از ۲۵ هزار کانتینر حاوی کالاهای وارداتی مختلف در گمرکات شهید رجایی و شهید باهنر، ۱۴ شهریور امسال محمد مخبر در یک برنامهای از پیش تعیین نشده با همراهی وزیر جهاد کشاورزی، رییس کل گمرک ایران، استاندار هرمزگان، معاون وزیر صمت و برخی مدیران مربوط در سفری چند ساعته عازم بندرعباس شد و با حضور در اسکله بندر شهید رجایی و بخشهای مختلف گمرکات این بندرگاه، گزارشهای واصله را از نزدیک مورد بررسی قرار داد.
با ابلاغ فوری مخبر، از ۱۹ شهریور بیش از ۲۰ مدیر عالی کشور از جمله رییس سازمان ملی استاندارد، مدیران ارشد سازمان اموال تملیکی و گمرک، معاون وزیر صمت، رییس قرارگاه گشت ارشاد مدیران ستاد امر به معروف و نهی از منکر برای بررسی رفع موانع ترخیص فوری کالاهای اساسی و تعیین تکلیف کالاهای رسوبی در بنادر شهیدان رجایی و باهنر وارد بندرعباس شده و درحال بازدید از بخشهای مختلف این بنادر هستند.
منطقه ویژه اقتصادی مجتمع بندری شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندرتجاری ایران نام برده شده که با ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه حدود ۱۰۰ میلیون تن کالا، به تنهایی بیش از ۶۰ درصد صادرات و واردات و ۷۰ درصد ترانزیت بنادر کشور را برعهده دارد و همچنین بیش از ۸۵ درصد کالاهای کانتینری کشور در مجتمع بندری شهید رجایی جابهجا میشود.
این بندر راهبردی از سال ۶۴ فعالیت خود را در غرب بندرعباس آغاز کرده و هرسال بر توسعه آن افزوده شده به طوری که درسالهای اخیر به منطقه ویژه شهید رجایی و دروازه طلایی ایران معروف شده و ضمن ارتباط بندری با ۸۰ بندر معروف جهان در برنامه دوره ای تخلیه وبارگیری کالاهای کانتیری دنیا قرار دارد.
بندر شهید باهنر نیز از بنادر چند منظوره قدیمی استان و سومین بندر ترانزیتی کشور است که با داشتن ظرفیتهای مهم در زمینه صادرات و واردات و مسافرتهای خارجی با کشتیهای مسافری به کشورهای حوزه خلیج فارس نقش بیبدیل در توسعه این منطقه دارد.
بندرهای شهید باهنر، شهید حقانی، پشت شهر، نخل ناخدا، کریان، تیاب و کلاهی، سیریک و جاسک به مرکزیت بندر شهید باهنر جزو بندرهای شرق هرمزگان محسوب میشوند.