به گزارش تجارت آوا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل پژوهشکده بیمه، در بیستوسومین جلسه کارگروه تکافل پژوهشکده بیمه ابعاد فقهی، حقوقی و فنی الگوی پیشنهادی شرکت بیمه ایران برای ارائه محصولات تکافل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر عسگری در این نشست، ورود شرکت بیمه ایران به جمع شرکتهای ارائه دهنده محصولات تکافلی را به عنوان تنها شرکت بیمه دولتی فعال در صنعت بیمه کشور مغتنم و بسیار با اهمیت توصیف کرد و افزود؛ شرکتهای بیمه معلم، دی و رازی نیز در نوبت ارائه طرحهای پیشنهادی و الگوی اجرایی خود برای ارائه تکافل در کشور هستند و امید است که با حضور شرکت بیمه ایران در این مسیر گامهای مفید و موثری در راستای برخورداری کشور از مزایای تکافل برداشته شود.
رئیس پژوهشکده بیمه همچنین به نقش شورای فقهی صنعت بیمه در ارائه تکافل منطبق با فقه امامیه اشاره کرد و ضمن تاکید بر لزوم انطباق الگوی پیشنهادی شرکت بیمه ایران با چارچوب عملیاتی بومیسازی شده توسط کارگروه تکافل، آمادگی پژوهشکده بیمه و اعضای کارگروه تکافل را برای ارائه مشاوره تخصصی به شرکت بیمه ایران اعلام کرد.
وی همچنین به دیدار اخیر مدیران صنعت بیمه با رئیس جمهور و تاکید ایشان بر لزوم تسریع در اجرای تکافل اشاره کرد و افزود؛ جامعه هدف در ارائه محصولات تکافل به هیچ وجه محدود به اهل سنت نمیباشد و آثار مثبت آن در زندگی آحاد مردم جامعه به صورت ملموس پدیدار خواهد شد.
در نشست حاضر، سید محمدناصر مبرقعی عضو هیئت مدیره شرکت بیمه ایران اذعان داشت ارائه تکافل، معرفی قابلیتهای آن به عنوان یکی از سازوکارهای کارآمد نظام حقوقی اسلامی و تغییر رویکرد و انگارههای ذهنی اصحاب صنعت بیمه از تکافل، امر بسیار دشواری بوده که با همت پژوهشکده بیمه عملیاتی شده است و اکنون وجدان عمومی حاکم بر صنعت بیمه متقاعد گردیده که تکافل در تقابل با بیمه رایج نیست بلکه مکمل بیمه خواهد بود و چه بسا سهم تکافل از سهم بیمه در آینده نزدیک افزونتر خواهد شد.
عضو هیئت مدیره شرکت بیمه ایران ضمن ارائه مهمترین اقدامات این شرکت در حوزه اجراییسازی تکافل تصریح کرد، به سبب انطباق بیشتر با قوانین بالادستی و توجه خاص به افزایش ضریب نفوذ بیمه و بیمههای زندگی در برنامه ششم توسعه و همچنین به دلیل تاکید رئیس مجمع بیمه ایران مبنی بر لزوم ایجاد اثرات وضعی ملموس در طبقات آسیب پذیر جامعه، فعالیت شرکت بیمه ایران در خصوص ارائه تکافل با ارائه پنجره تکافل و عرضه تکافل جامع خانواده آغاز خواهد شد. بیمه ایران فارغ از اندازه پرتفوی خود باید به عرصههایی که گشایشهایی محسوس از ناحیه صنعت بیمه و تکافل ایجاد میکند ورود نماید و از این طریق ضریب نفوذ بیمه نیز افزایش خواهد یافت.
سید محمدناصر مبرقعی تاکید کرد پیشبینی رشد ۱۰٫۵ درصدی صنعت تکافل در مقایسه با رشد ۳٫۵ درصدی صنعت بیمه، نشان دهنده واقعیتهای حقوق و فقه اسلامی و بیانگر این است که تکافل یک حرکت جهانی است و میتواند بازارهای مالی و اقتصادی را به میزان زیادی تحت تاثیر قرار دهد.
شایان ذکر است در این نشست، پس از ارائه الگوی عملیاتی شرکت بیمه ایران برای اجرای پنجره تکافل در صنعت بیمه کشور و ارائه نقطه نظرات اعضای کارگروه در راستای انطباق کامل این طرح با چارچوب عملیاتی بومیسازی شده تکافل، مقرر گردید شرکت بیمه ایران الگوی پیشنهادی خود برای ارائه محصولات تکافلی در صنعت بیمه کشور را مطابق با رهنمونهای اعضای کارگروه تکافل و گروه مطالعات اسلامی پژوهشکده بیمه اصلاح و در جلسه آتی کارگروه ارائه نماید.
در بیستوسومین جلسه کارگروه تکافل پژوهشکده بیمه الگوی اجرایی تکافل شرکت بیمه ایران ارائه و بررسی شد
بیستوسومین جلسه کارگروه تکافل پژوهشکده بیمه امروز یکشنبه 8 مرداد 1402 با حضور دکتر محمدمهدی عسگری رئیس پژوهشکده بیمه، سید محمدناصر مبرقعی عضو هیئت مدیره شرکت بیمه ایران، اعضای کارگروه تکافل پژوهشکده بیمه و معاونین و مدیران ارشد دو مجموعه، به میزبانی پژوهشکده بیمه برگزار شد.
https://tejaratava.ir/?p=94890