• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
5

کاهش میزان سوداگری در بازار پتروشیمی با اصلاحات انجام شده

  • کد خبر : 8939
  • ۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۱
کاهش میزان سوداگری در بازار پتروشیمی با اصلاحات انجام شده

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اصلاح سهمیه واحدهای صنعتی براساس میانگین تولید و خرید سال گذشته اعلام کرد: صاحبان صنایع می توانند با ارائه مستندات معتبر از جمله صورت مالی حسابرسی شده به سازمان های صمت استانی تقاضای سهمیه خود را اصلاح کنند.

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اصلاح سهمیه واحدهای صنعتی براساس میانگین تولید و خرید سال گذشته اعلام کرد: صاحبان صنایع می توانند با ارائه مستندات معتبر از جمله صورت مالی حسابرسی شده به سازمان های صمت استانی تقاضای سهمیه خود را اصلاح کنند.

به گزارش ایلنا، مهدی صادقی نیارکی با اشاره اقدامات انجام شده برای ساماندهی وضعیت عرضه و تقاضا در خصوص واردات برخی از محصولات پتروشیمی گفت: واردات محصولات پتروشیمی ممنوع نبوده و سال هاست که تعرفه این محصولات ۵ درصد است، چون پتروشیمی جزء مزیت های رقابتی کشور است.

وی افزود: در برخی از گریدهای پتروشیمی از جمله انواع pp کمبود تولید و عرضه داریم.

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه‌کرد: کمبود عرضه برخی مواد اولیه پتروشیمی در بورس کالا وجود دارد و این واردات برای جبران کسری انجام شده است.

صادقی نیارکی افزود: واردات پلی پروپیلن سال ها است که انجام می شود و به دلیل کمبود موجود و تنظیم بازار، واردات صورت می گیرد.

وی ادامه داد‌: دوستان به رانت ارز اشاره می کنند، اگر موضوع رانت نرخ ارز بود، کسی ۶۰ درصد بالاتر از نرخ جهانی مواد پلی پروپیلن را خریداری نمی کرد.

معاون امور صنایع وزارت صمت با اصلاحات انجام شده پیک رقابت ها رفع شده است و کالاهایی که با رقابت های زیادی همراه بودند، اکنون یا رقابت نمی شوند و یا به مچینگ می روند.

به گفته صادقی نیارکی در بورس کالا به واسطه کمبود عرضه و نبود توان تولید به اندازه نیاز موجود، حدود ۴۰ گرید رقابت می شود. کالا اگر به اندازه نیاز تولید نشود، بازار حاشیه ای پیدا می کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر پی. وی. سی، پلی پروپیلن گرید فیلم، پ. پ شیمیایی، پ. پ نساجی، استایرن بوتادین و ۲EH که رقابتی در آن انجام نمی شود یا دامنه رقابت آن مدیریت شده است.

معاون امور صنایع وزارت صمت در ادامه گفت: سامانه بهین یاب یک درگاه است و در حال حاضر بنگاه ها با خوداظهاری و بعضا ارتباط غیر برخط، حامل های انرژی از جمله برق را اعلام می کنند و معاونت طرح و برنامه وزارت صمت پیگیر برقرای ارتباط بر خط با تأمین اجتماعی، توانیر و سازمان امور مالیاتی هست که برخی از این ارتباطات نیز انجام گرفته است.

صادقی نیارکی تصریح کرد: درخواست وزارت صمت از سازمان امور مالیاتی مدت‌هاست که انجام شده است و برای سامانه بهین یاب درخواست ارتباط داده ها صورت گرفته است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به کاهش تقاضای کاذب در بازار پتروشیمی با اصلاحات انجام شده اشاره کرد و افزود: اعداد باید ثبت شوند، در سال ۹۶ عرضه مواد پتروشیمی در کالاهای ملتهب، ۱٫۱۴۶ هزار تن بوده است و در سال ۹۹ به ۱٫۱۳۸ هزار تن رسیده است. این در حالی است که با وجود افزایش تولید محصولات پایین دستی با انجام اصلاحات انجام گرفته توسط وزارت صمت میزان سوداگری را کاهش شدید داده است.

معاون امور صنایع وزارت صمت تصریح کرد: تقاضای کالای ملتهب در سال ۹۶ حدود ۲٫۲۰۰ هزار تن بوده است و در سال ۹۸ به ۱٫۷۰۰ هزار تن رسیده است

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در سال ۹۶ عرضه مواد پتروشیمی در کالاهای ملتهب یک میلیون و ۱۴۶ هزار تن، در سال ۹۷ یک میلیون تن، در سال ۹۸ یک میلیون و ۱۵۷ هزار تن و در ۸ ماه سال ۹۹ این عرضه یک میلیون و ۱۴۱ هزار تن بوده است.

صادقی نیارکی افزود: درباره تقاضای کالاهای ملتهب در سال ۹۶ میزان ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن، سال ۹۷ چهار میلیون تن، سال ۹۸ هم یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن و در سال ۹۹ یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن بوده است. که نشان از اصلاحات انجام گرفته در سهمیه ها و توزیع بهینه است.

https://tejaratava.ir/?p=8939

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.