• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
4
عضو اتاق بازرگانی ایران به ایجاد زیرساخت معادن بر پایه دانش بنیان ها تاکید کرد:

انقلاب صنعتی چهارم بر پایه شتاب دهندگی و رگولاتوری معدن کاری دیجیتال

  • کد خبر : 79339
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۳
انقلاب صنعتی چهارم بر پایه شتاب دهندگی و رگولاتوری معدن کاری دیجیتال
کیومرثی گفت: ایران از انقلاب صنعتی چهارم و معدنکاری دیجیتال، عقب مانده به طوری که نیاز بوده از نگاه سنتی به معادن خارج شده و رگولاتوری معدن کاری دیجیتال را ایجاد کرد.


به گزارش تجارت آوا، اسماعیل کیومرثی مدیرعامل پویش صنعت آریا با اشاره بر اینکه معدنکاری نوین و دیجیتال یکی از پایه های انقلاب صنعتی چهارم به شمار می رود و با توجه بر وجود اسناد متعدد ترسیم شده در ایران، حوزه معدنکاری دیجیتال، همچنان در صف عقب متغییر های اقتصادی به سر می برد اظهار داشت: قطعا دنیا برای افزایش بهره ‌برداری از ذخایر طبیعی، معدنکاری دیجیتال را انتخاب کرده تا علاوه بر کاهش نیروی انسانی و خطراتش، به حوزه اکتشاف و استخراج سرعت بیشتری ببخشد.
رئیس هیات مدیره گروه سرمایه گذاری پویش، ارائه خدمات فین تک ها در بخش معدن کاری دیجیتال کشور را همسو با متغییرهای جهانی ندانست و تصریح کرد: متاسفانه با توجه به وجود ذخایر بسیار معدنی در ایران، اگر حتی امروز در این مسیر حرکت و زیرساخت‌های آن را تامین کرد، ۱۰ سال آینده می توان در جایگاهی ایستاد که امروز شرکت‌های بزرگ معدنی دنیا در آن قرار دارند.
کیومرثی با مد نظر قرار دادن آمارهای جهانی تاکید کرد: پیش بینی شده که حجم بازار معدنکاری دیجیتال از حدود ۹۳۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۹ به بیش از ۲۳هزار میلیون دلار در سال ۲۰۲۷ برسد و این نشان می دهد که اکتشاف، استخراج و فرآوری به‌عنوان ۳ رکن اساسی در بخش معدن به‌شمار می‌روند وهر کدام از این بخش‌ها وابستگی زیادی به فناوری اطلاعات و ارتباطات دارند.
وی معتقد است: بخش معدن در دنیا با استفاده از فناوری و ایده های نوآورانه به سوی کاهش خطرات و افزایش سرعت معدنکاری رفته است بنابراین نیاز بوده تا در ایران نیز زیرساخت های این مهم ایجاد و عقب ماندگی ها جبران شود.
رئیس هیات مدیره گروه سرمایه گذاری پویش با تاکید بر اینکه تنها ۵ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان کشور در حوزه معدن فعالند گفت: مطابق اعلام معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، بیش از هشت هزار و ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور وجود دارد که فقط ۴۵۰ مورد آنها (حدود پنج درصد)‌ معدنی یا مرتبط با حوزه زنجیره معدن و صنایع معدنی هستند ؛ به طوری که با وجود منابع متعدد، از آن بهره برداری نمی شود و همچنان نگاه سنتی به معدن و کار در آن حاکمیت دارد.
کیومرثی ادامه داد: بر اساس همین آمارها، تنها ۳۶ شرکت دانش بنیان در حوزه مس،۴۴ شرکت در زنجیره اکتشافات و استخراج، ۱۵ شرکت نیز در زنجیره سرب و روی فعالیت خود را ثبت و به ارائه ایده مشغولند.
وی با تاکید بر تلاش هوشمندانه برای سربلندی ایران، شکستن این نگاه سنتی و به ثمر رساندن ایده های خام را از الزامات خروج معدن از شرایط کنونی دانست گفت: عناصر نادر خاکی، استراتژیک و از اولویت های وزارت صمت و ایمیدرو به شمار می رود بنابراین باید علاوه بر شناسایی نوآوران و فناوران بخش معدن و صنایع معدنی، فرصتی را برای آنها ایجاد کرد تا ایده هایشان به سمت بومی سازی هدایت و تجاری سازی شود.
این کاندیدای انتخابات اتاق بازرگانی ایران از رسته معدن ، همگرایی صاحبان صنعت و پژوهشگران فناور را مبنای توسعه فضای تعامل در سایه همفکری و خلاقیت دانست و تصریح کرد: قطعا سرمایه مالی براین این موضوع وجود دارد اما باید نقش رگولاتوری برای استارت آپ ها و نوآوری حوزه معدن را در قالب توسعه بازار و زیست بوم این زنجیره به وجود آورد و استارت آپ ها و دانش بنیان ها را همچون ذخایر معدن کاری قلمداد کرد تا علاوه بر ایجاد اشتغال، به افزایش سهم معادن در تولید ناخالص داخلی کشور دست یافت.

https://tejaratava.ir/?p=79339

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.