مجتبی حمیدیان روز گذشته در مراسم افتتاح بزرگترین پردیس صنایع معدنی کشور که در پارک علم و فناوری خراسان برگزار شد به سخنرانی پرداخت و گفت: صنایع معدنی و فولادی اهمیت بالایی در مناسبات اقتصادی کشور دارد اما بهره گیری از دانش شرکت های دانش بنیان در این حوزه ها بسیار ناچیز است.
او به وجود فاصله بین دانشگاه و جریان نخبگان از صنایع فولادی ، معدنی و پتروشیمی اشاره کرد و گفت: برای توسعه اکوسیستم فناوری در معادن لازم است که دانشجویان از همان سال های نخست تحصیل وارد محیط های عملیاتی شوند و مباحث علمی را به طور عملی فرابگیرند.
حمیدیان شرکت سنگ آهن مرکزی ایران را قدیمی ترین شرکت معدنی در حوزه آهن کشور عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر شرکت سنگ آهن با حدود ۷۰ میلیون تن باطله های معدنی مواجه است که طی ۵۰ سال از معدن کاری حاصل شده و باید با همکاری و تعامل بین دانشگاهیان و صنعتگران این دخایر احیا شوند .
مشاور مدیرعامل صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد ، همچنین به شناسایی یکی از معادن زیرزمینی آهن در بلوک مرکزی ایران اشاره کرد و گفت: این معدن بالغ بر دو میلیارد تن ذخیره دارد که از مجموع استخراجی که از ابتدا تا امروز در کشور انجام شده بیشتر است اما ما هنوز به آن ورود جدی نداشته ایم چرا که هنوز با همان روش های سنتی کار می کنیم.
حمیدیان تاکید کرد : تا زمانی که جریان ورود دانشگاهیان به شرکت های صنعتی و معدنی ریل گذاری درستی نداشته باشد اکوسیستم نوآوری و فناوری هم در کشور به درستی شکل نخواهد گرفت.
عضو هییت مدیره فولاد سنگان اضافه کرد: همکاری با شرکت های دانش بنیان اگرچه ریسک است و کمتر مدیرعاملی حاضر به پذیرش این ریسک می شود اما وزارت علوم و صمت باید موانع و مشکلات را در این زمینه مرتفع کنند.
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران خطاب به مسوولان حوزه فناوری به خصوص در حوزه معدن گفت: ما سالهاست در گروه های معدنی از استحصال عناصر نادر خاکی صحبت می کنیم و در حال پیگیری آن هستیم اما در اینجا زمان بسیار مهم است بنابراین برای حل مسئله، از پارک های علم و فناوری می خواهیم که در این زمینه ورود کنند.
او تصریح کرد: همچنین استخراج معادن زیرزمینی از دیگر مباحث مهمی است که احتیاج به ارائه و استفاده از فناوری دارد.
حمیدیان در ادامه به موضوع مگاصنعت اشاره کرد و گفت: امروز بار بخش زیادی از اقتصاد بر روی دوش معدن است. در حال حاضر معدن فقط فعالیت های معدنی انجام نمی دهد. تامین آب ، تصفیه فاضلاب ، تامین برق ، اکتشاف گاز ، ارائه راهکار برای مسائل زیست محیطی و … همه بر عهده معدن است و این موضوعات از معدن یک مگاصنعت ساخته است. این حوزه های جانبی هم که به وفور در آن تلفات سرمایه داریم نیازمند حضور پارک های علم و فناوری و دانشگاهیان است.
او در پایان خاطر نشان کرد: یکی از مشکلات جدی در کشور داشتن نگاه منطقه ای به منابع است که مانع دستیابی به توسعه اقتصادی می شود.امیدواریم در این زمینه هم راهکار ارائه شود و استان ها نگاه کشوری به مسائل داشته باشند و نه صرفا منطقه ای که موجب رشد نامتوازن می شود و آسیب هایی را در طولانی مدت به همراه داشته است.
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی در مراسم افتتاح بزرگترین پردیس صنایع معدنی کشور تاکید کرد:
دانش بنیانها، عامل توسعه و بقا صنایع بزرگ / معدن، امروز یک مگاصنعت است
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی با بیان اینکه امروزه عامل توسعه و بقا صنایع بزرگ تعامل و همراهی جدی با شرکت های دانش بنیان است گفت: تا زمانی که بهره گیری از ظرفیت های دانشگاه و پارک های علم و فناوری مورد توجه قرار نگیرد افق روشنی در اقتصاد و صنعت کشور نخواهیم داشت.
https://tejaratava.ir/?p=61608