اسدالله محسن زاده با اشاره به تاریخچه، فعالیت ها و تولیدات شرکت اظهار داشت: شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان (سهامی عام) به استناد مفاد ماده ۲ قانون تاسیس شرکت های بهره برداری از اراضی زیر سدها (مصوب اردیبهشت ماه سال ۱۳۳۷) و ماده ۶ قانون تجدید تشکیلات و تعیین وظایف سازمان وزرات کشاورزی و منابع طبیعی و انحلال وزرات منابع طبیعی و به موجب قانون تاسیس شرکت مذکور (مصوب اسفند ماه سال ۱۳۵۳ مجلسین وقت) تشکیل و در تاریخ ۲۰/۹/۱۳۵۴ در اداره ثبت شرکت های گرمی با ۶۳ هزار هکتار به ثبت رسیده است که به مرور زمان در اثر واگذاری های متعدد به شرکت پارس، اشخاص، کارکنان، نهادها و عشایر به ۲۴ هزار هکتار تقلیل یافته است. برابر مزایده انجام گرفته از طریق سازمان خصوصی سازی در تاریخ ۲۸/۹/۱۳۹۷ به بخش خصوصی واگذار شد که مورخه ۲۱/۸/۱۳۹۹ واگذاری با رای قطعی ابطال از خریداران خلع ید و تحویل دولت گردید.
وی ادامه داد: موضوع فعالیت اصلی شرکت شامل مواردی از قبیل انجام عملیات کشاورزی و دامداری، ایجاد صنایع و فراوردههای کشاورزی و دامی است.
محسن زاده گفت: شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان (سهامی عام) با داشتن زیر ساخت ها و توانمندی های لازم همچون بالای ۱۷هزار هکتار اراضی مرغوب، بالای دو هزار هکتار باغات میوه با سیستم آبیاری قطره ای، مجتمع دامپروری با تعدادگله بیش از ۲۰ هزار راس، یکی از بزرگترین کارخانه های قند کشور و مهمترین کارخانه لبنیات کشور در تولید انبوه شیرخشک و خامه صنعتی، مجهزترین کارخانه پروسس بذر و خوراک دام به عنوان یکی از بزرگترین و مهمترین شرکتهای اقتصادی در سطح کشور مطرح است.
وی با اشاره به این سوال که شرکت در چه وضعیتی از بخش خصوصی تحویل گرفته شد و بعد از تحویل چه اقداماتی اساسی انجام گرفت؟ گفت:
شرکت قبل از زمان واگذاری تعدادی مشکلات داشت که در زمان خصوصی نیز ادامه داشت و در برخی موارد از جمله تشدید زهداری بخشی از اراضی، افزایش جمعیت علف های هرز مزارع، عدم رعایت تناوب زراعی، توسعه آفات به علت افزایش کشت دوم و عدم کنترل آفات و امراض، مستهلک شدن ماشین آلات، صنایع و پایین بودن ضریب مکانیزاسیون، لاینحل ماندن وضعیت عشایر، مستهلک بودن جایگاهای دامپروی و تراکم گله و بالا رفتن تلفات گله، کشت بدون مطالعه باغی، خریدهای بی برنامه و تغییرات سلیقه ای در چارت سازمانی تشدید شده بود.
مدیر عامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان اذعان داشت: در راستای تحقق اهداف تکلیفی هیئت مدیره محترم شرکت، با تحلیل محورهای راهبردی و مداقه و اصلاح و تکمیل برنامه های گذشته بمنظور ایجاد هماهنگی بیشتر و ایجاد فعالیت های خلاقانه و گام برداشتن در جهت اهداف شرکت و بهبود شاخص های کمی و کیفی تولید محصولات با رویکرد اقتصاد مقاومتی و رونق تولید برنامه جامع بهبود مدیریت شرکت با درک فرصت ها و تهدیدها برای بهبود شرایط با تاکید بر نقاط قوت برای فعال سازی ظرفیت بالقوه و خلق فرصت های جدید، تدوین شد و با جدیت بیشتر در دستور کار قرار گرفت.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان (سهامی عام) در چه حوزه هایی فعالیت دارد؟ اظهار داشت: موضوع فعالیت شرکت شامل انجام عملیات کشاورزی و دامداری و ایجاد صنایع و فرآوردههای کشاورزی و دامی که برای تامین منظورهای فوق، شرکت می تواند به انجام امور زیر اقدام کند. احیای اراضی و کشت نباتات علوفهای و غلات برای تعلیف احشام و دام و طیور، درختکاری اعم از اشجار مثمر و غیر مثمر، احداث مزارع به منظور پرورش دام، طیور، کشت نباتات صنعتی و تولید علوفه است.
مدیر عامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به دیگر فعالیت های شرکت اشاره کرد و گفت: ایجاد صنایع تبدیلی و بهبود مواد خام تولیدی به مواد قابل مصرف، ایجاد دامداری صنعتی و کشتارگاه و تاسیسات بستهبندی گوشت، ایجاد سردخانه و تاسیسات مورد لزوم، ایجاد کارخانجات تهیه خوراک دام و طیور و فروش محصولات از دیگر فعالیت ها در این بخش به شمار می رود.
محسن زاده اذعان داشت: در حال حاضر شرکت با ترکیبی از فعالیت های زراعی، باغی، دامپروری، کارخانه لبنیات، کارخانه قند، کارخانه رب، کارخانه پروسس میوه، کارخانه خوراک دام و کارخانه پروسس بذر فعالیت می کند.
وی در پاسخ به سوالی بر این اساس که بعد از تحویل گیری شرکت چه اقدامات اساسی انجام شده است؟ گفت: در زمینه اشتغال، نیروی انسانی در زمان واگذاری دو هزار و ۶۸۰ نفر درآخر شهریور ماه سال۱۴۰۰به تعداد دو هزار و ۶۷۹ نفر و در آخر خرداد ۱۴۰۱نیز دو هزار و ۶۴۷ فر بوده که کلیه این کارکنان در سامانه پاکنا ثبت نام شدند. همچنین در شهریور سال گذشته ۳۹۰ پرونده ایثارگری تشکیل و ۲۹۰پرونده تکمیل به وزارتخانه ارسال شده است.
مدیر عامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان بیان داشت: هزینه حقوق و دستمزد ماهیانه در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۰ بطور متوسط ماهانه ۲۶۰ میلیارد ریال و هزینه حقوق و دستمزد ماهیانه در شش ماهه اول سال ۱۴۰۱بطور متوسط ماهانه ۴۴۰ میلیارد ریال است.
وی در زمینه زراعی هم گفت: کشت به موقع کلزا در سطح هزار و ۳۷۶هکتار در شهریور و مهرماه سال۱۴۰۰ و کشت به موقع گندم در سطح ۲۹۱۶ هکتار در مهر و آبان ماه سال ۱۴۰۰ همچنین تامین به موقع نهاده ها(کود و سموم مورد نیاز )، پایش مزارع از علف های هرز، آفات و صرفه جویی در سموم مصرفی و به صفر رساندن خسارت پرندگان و کود پاشی سطوح مزارع در چهار مرحله، اصلاح ساختمان خاک و بهبود تغذیه محصولات زراعی و پخش کود دامی به میزان ۷۵ هزار تن و کود کمپوست به میزان ۱۳ هزارتن، کاشت ۱۰هزار اصله صنوبر، کاشت انتظاری مخلوط نخود علوفه ای و جو همچنین رکودشکنی بی سابقه در تولیدات محصولات زراعی پاییزه۱۴۰۰-۱۴۰۱است.
وی به گندم آبی اشاره کرد و افزود: میانگین گندم آبی تولیدی در سال زراعی جاری با عملکرد در هکتار هفت هزار و ۲۲ کیلوگرم، نسبت به عملکرد سال گذشته ۳۵درصد، نسبت به میانگین عملکرد پنج ساله ۴۱درصد و نسبت به عملکرد زمان استقرار بخش خصوصی ۶۶درصد افزایش داشته است.
محسن زاده به کشت کلزا اشاره و عنوان کرد: میانگین کلزا آبی تولیدی در سال زراعی جاری با عملکرد در هکتار سه هزار و ۱۰۷کیلوگرم، نسبت به عملکرد سال گذشته ۳۵درصد، نسبت به میانگین عملکرد پنج ساله ۳۵درصد و نسبت به عملکرد زمان استقرار بخش خصوصی ۴۸درصد افزایش داشته است.
وی به کشت جو آبی اشاره کرد و گفت: میانگین جو آبی تولیدی در سال زراعی جاری با عملکرد در هکتار چهار هزار و ۴۰۰ کیلوگرم، نسبت به عملکرد سال گذشته ۲۵درصد، نسبت به میانگین عملکرد پنج ساله ۴۱درصد و نسبت به عملکرد زمان استقرار بخش خصوصی ۵۱درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به کشت در زمینه باغبانی، خاطر نشان کرد: حذف درختان فرسوده و جایگزینی سطح۷۰ هکتار و احداث باغ جدید گیلاس و گلابی بر روی پایه های رویشی در سطح ۵۰ هکتارهمچنین انتخاب محل مناسب جهت احداث نهالستان جدید هماهنگی جهت وارد نمودن ۲۵ هزار اصله نهال جدید از خارج کشور (از کشور صربستان) و استانداردسازی گلخانه به منظور نگهداری قرنطینه نهال های وارداتی است.
مدیر عامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در زمینه فعالیت حوزه دامپروری، تاکید کرد: تعداد گله در آخر شهریور سال۱۴۰۰به تعداد ۱۹ هزار و ۳۶۹راس، در آخر سال۱۴۰۰به تعداد ۱۹ هزار و۶۵۹ راس و در آخر خرداد سال۱۴۰۱ با فروش دام به تعداد ۱۸ هزار و ۹۹۱ راس رسیده است.
وی ادامه داد: رکوردشکنی شرکت در تولید شیر روزانه با ۲۲۹٫۴ تن در ۲۲بهمن ۱۴۰۰ از بدو تاسیس دامپروری و رسیدن به بالاترین میزان تولید شیر سالانه از بدو تاسیس بمقدار ۶۷ هزار و ۵۹۵ تن در سال۱۴۰۰ و همچنین بهبود شاخص های تولیدمثل، احداث سیلوی خندقی، احداث باکس های انفرادی گوساله دانی، احداث جایگاه های گاو خشک و احداث مراکز تغذیه از فعالیت های این شرکت به شمار می رود.
وی در پاسخ به سوالی در این حوزه که آیا شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان (سهامی عام) به سایر کشورها صادرات دارد؟ میزان صادرات سالانه چقدر بوده و میزان ارز آوری آن چه مقدار است؟ اظهار داشت: شرکت در این خصوص برنامه ریزی انجام داده و در چارت سازمانی امور گمرکی نیز پیش بینی شده و انشاله اقدامات خوب و دارای ارزش افزوده بیشتری انجام خواهد داد.
محسن زاده به فعالیت در کارخانه قند اشاره کرد و افزود: توسعه کشت چغندرقند در دو نوبت بهاره و پاییزه در سال۱۴۰۰ و تولید ۹ هزار و ۴۴۷ تن شکر است. نظر به اهمیت توسعه کشت پاییزه چغندرقند جمع تولیدات کارخانه قند از کشت پاییزه چغندر قند در سال ۱۴۰۰ به مقدار هشت هزار و ۱۵۸ تن است که نسبت به تولیدات کشت پاییزه سال ۱۳۹۹ بیش از ۲٫۵ برابر رشد داشته است.
وی در زمینه سرمایه گذار و فعالیت های این حوزه خاطر نشان کرد: هزینه های سرمایه ای سال ۱۴۰۰ از منابع داخلی شرکت بالغ بر ۳۵۸ میلیارد ریال است.
مدیر عامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان اظهار داشت: سرمایه گذاری در سه ماهه اول ۱۴۰۱ از منابع داخلی شرکت شامل خرید ادوات و تجهیزات کشاورزی به مبلغ: ۷۳ میلیارد ریال، هزینه های سرمایه ای آبیاری تحت فشار: ۱۱۳ میلیارد ریال ، هزینه های سرمایه ای پروژه های عمرانی: ۳۰۴ میلیارد ریال، هزینه های سرمایه ای پروژه های زهکشی: ۱۴ میلیارد ریال، جمع کل سرمایه گذاری در سه ماهه اول سال ۵۰۴ میلیارد ریال است.
وی اقدام برای بازسازی، نوسازی و اصلاح جایگاه های بلا استفاده دامپروری، احداث و تکمیل سیلوی خندقی، راه اندازی واحد زنبورداری، احداث نهالستان و واردات نهال را از دیگر فعالیت های این شرکت عنوان کرد و گفت: اقدامات لازم برای تکمیل و توسعه کارخانه لبنیات و رب سازی، عقد قرارداد خرید سیستم حسابداری صنعتی برای تحقق روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت ، برنامه ریزی در خصوص ایجاد و توسعه فعالیت های انرژی نو، برنامه ریزی حذف قطعات باغی فرسوده و غیراقتصادی و احداث و توسعه باغ جدید در سطح ۵۰۰ هکتار و تعیین تکلیف عشایر با واگذاری حدود سه هزار و هشت هکتار از اراضی و انتقال به نام سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از اقدامات این شرکت است.
مدیر عامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه از زمان تحویل گیری شرکت از بخش خصوصی چه اقداماتی انجام شده و چه مقدار سرمایه گذاری صورت گرفته است؟ اظهار داشت: تلاش در جهت ایجاد زیر ساخت ها شامل تشکیل کمسیون معاملات، ثبت اطلاعات نیروی انسانی در سامانه پاکنا، کارمندایران، تدوین و پیگیری تصویب بودجه سال ۱۴۰۱، مهندسی مجدد اصلاح ساختار سازمانی، تامین به موقع نهاده های زراعی، باغی و دامی و فروش کالاها و محصولات تولیدی با انتشار به موقع آگهی ها و ایجاد سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) از اقدامات این شرکت هستند.
وی خاطر نشان کرد: مقدار تولید انواع میوه در سال ۱۴۰۰ به مقدار ۶ هزار و ۹۱۸ تن بوده که نسبت به سال ۱۳۹۹به مقدار ۱۸ درصد رشد داشته است. اقدامات در جهت اصلاح و احیای باغات میوه، تعمیر و تجهیز ماشین آلات کشاورزی، برنامه ریزی کاشت، داشت و برداشت محصولات، پرداخت مطالبات و بدهی های سررسید شده پیمانکاران و پرداخت به موقع هزینه های حقوق و دستمزد کارکنان و پاداش پایان کار کارکنان بازنشسته از دیگر اقدامات این شرکت محسوب می شوند.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه میزان اشتغال مستقیم و غیر مستقیم شرکت چه مقدار بوده و برای تثبیت شغلی و کمک رفاهی معیشتی پرسنل چه اقداماتی انجام گرفته است؟ گفت: شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان (سهامی عام) در اشتغال مردم منطقه نقش اساسی داشته است و علاوه بر ایجاد موقعیت های مختلف شغلی در حوزه کشاورزی، موجب ایجاد مشاغل وابسته نیز شده به گونه ای که در حال حاضر میزان کارسپاری به بخش¬خصوصی به طور متوسط ۲ هزار و ۵۰۰ نفر روز است. بر اساس آمار موجود در مرداد ماه سال ۱۴۰۰، تعداد کارکنان شاغل مستقیم در شرکت به تعداد ۲ هزار و ۶۷۹ نفر رسیده است. در خصوص تثبیت وضعیت شغلی پرسنل، اطلاعات کارکنان در سامانه پاکنا ثبت شده است. به تمامی کارکنان که فوق العاده جذب پرداخت کرده و در تمام مناسبت ها کمک های رفاهی پرداخت می کند ناگفته نماند برنامه سهم از تولید را در دستور کار قرار داده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در پرداخت حقوق پرسنل و بدهی های شرکت مشکل منابع مالی داشته اید؟ این منابع از کجا تامین می شود؟ گفت: در اواخر دوره بخش خصوصی میزان پرداختی بر کارکنان در حدود ۱۳۰ میلیارد ریال بوده بطوری که شرکت پس از تحویل توانست حقوق دی، بهمن، اسفند ماه، عیدی کارکنان و مطالبات پیمانکاران را با برنامه ریزی بموقع پرداخت کند.
محسن زاده عنوان کرد: در سال ۱۴۰۰ حقوق ماهیانه بطور متوسط حدود ۲۶۰ میلیارد ریال افزایش یافت و در سال جاری ماهیانه به طور میانگین حدود ۴۶۰ میلیارد ریال شده که از محل منابع داخلی شرکت پرداخت می شود و با توجه به مدیریت بهینه هزینه و نیز افزایش راندمان تولید در اکثر حوزه های زراعی، دامی و صنایع با تلاش مجدانه کارکنان شرکت علی الخصوص تیم مدیریتی فعلی شرکت کلیه پرداختی ها و حقوق و دستمزد پرسنل به موقع بوده و هیچ گونه نگرانی از این بابت متوجه شرکت و تمامی پرسنل شاغل نیست.
مدیر عامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به سوال دیگری مبنی بر اینک با توجه به اینکه شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان (سهامی عام) در گذشته نیز به دفعات مکرر از تسهیلات دولتی استفاده کرده است در حال حاضر چه میزان تسهیلات و یارانه دولتی اخذ نموده اید؟ این گونه پاسخ داد:از زمان خلع ید بخش خصوصی تابحال شرکت نه تنها هیچگونه تسهیلاتی دریافت نداشته است بلکه اقساط تسهیلات ماضی را نیز مستهلک نموده است و از تاریخ شروع فعالیت سامانه بازارگاه از یارانه سهمیه ای برخوردار بوده که در حال حاضر فعالیت این سامانه با نرخ های جدید است.
مدیر عامل شرک كشت و صنعت و دامپروري مغان:
افزایش راندمان تولید امسال در طول ۲۰ سال گذشته بی سابقه بوده است
افزایش راندمان تولید امسال در طول 20 سال گذشته بی سابقه بوده است.
https://tejaratava.ir/?p=60493