• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
7

رشد ۱۰۲ درصدی سود پست بانک ایران در سال گذشته / توزیع ۴۵ ریال برای هر سهم، بین سهام‌داران پست بانک ایران

  • کد خبر : 57651
  • ۲۱ تیر ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۰
رشد ۱۰۲ درصدی سود پست بانک ایران در سال گذشته / توزیع ۴۵ ریال برای هر سهم، بین سهام‌داران پست بانک ایران

مدیر عامل پست بانک ایران در جلسه مجمع عمومی سالیانه این بانک با اشاره به اینکه منابع بانک طی یکسال گذشته۵۱ درصد رشد داشته است، گفت: سود بانک در سال گذشته به ۱۳ هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال رسیده است که رشدی ۱۰۲درصدی را نسبت به سال ۱۳۹۹ رقم زده است.

به گزارش تجارت آوا به نقل از روابط عمومی پست بانک ایران، مجمع عمومی عادی سالیانه پست بانک ایران صبح شنبه ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۱ با حضور معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی ، مدیر عامل، اعضای هیات مدیره‏، نمایندگان سهام عدالت، دولت، سازمان بورس و اوراق بهادار، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، حسابرس و بازرس قانونی و با حضور سهامداران به صورت حضوری و آنلاین در سالن اجتماعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار و پس از ارائه گزارش توسط مدیر عامل بانک، حسابرس و بازرس قانونی صورت های مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ به تصویب رسید.
بهزاد شیری مدیر عامل در ابتدای این جلسه با ارائه گزارشی از عملکرد بانک در سال گذشته، رشد مبلغ ضمانتامه های صادر شده سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۹ را ۱۷۸ درصد اعلام کرد و گفت: جهش ویژه ای در صدور ضمانتنامه سال گذشته داشته ایم به صورتی که از مبلغ هشت هزار و ۵۱۷ میلیارد ریال در سال مالی ۱۳۹۹ به ۲۳ هزار و ۷۱۲ میلیارد ریال در پایان سال ۱۴۰۰ دست یافته‌ایم.
شیری با تاکید بر رشد ۵۱ درصدی مبلغ تسهیلات پرداختی در انتهای سال مالی ۱۴۰۰ تصریح کرد: تعداد تسهیلات پرداختی در سال گذشته مالی با رشد ۱۹ درصدی به رقمی بالغ بر ۲۱۲ هزار و ۵۴۱ میلیارد ریال افزایش داشته است.
مدیر عامل بانک با اشاره به ترکیب تسهیلات پرداختی در سال ۱۴۰۰ گفت: سهم تسهیلات قرض الحسنه تکلیفی ۱۱۸درصد رشد کرده است و از شش هزار و ۳۹۸ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۹ به ۱۳ هزار و ۹۳۴ میلیارد ریال در پایان سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است که نشان می دهد به تکالیف قانونی که بانک مرکزی جهموری اسلامی ایران و قانون بودجه بر عهده پست بانک ایران گذاشته‌اند، عمل کرده ایم.
وی با اشاره به سهم ۲۸ درصدی پرداخت تسهیلات در قالب کارت اعتباری، افزود: پرداخت تسهیلات در این قالب درآمدزایی بیشتری نسبت به سایر عقود دارد و سعی داریم که با مدیریت تسهیلات خرد، آن را در قالب کارت اعتباری پرداخت کنیم تا میزان درآمد زایی تسهیلات برای بانک و سهامداران، افزایش پیدا کند.
مدیر عامل بانک با اشاره به کاهش ۲۵ درصدی نسبت مطالبات غیر جاری به تسهیلات که به رقم ۲/۴ درصد رسیده است، ادامه داد: ۳۹ درصد مطالبات بانک در بخش مشکوک‌الوصول قرار دارد که این رقم در شبکه بانکی تقریبا دو برابر است.
وی با اشاره به رشد ۱۰۶درصدی در حوزه سرمایه‌گذاری‌های بانک در بخش سهام و سایر اوراق بهادار افزود: در بخش سرمایه‌گذاری در اوراق اخزا نیز نسبت به مدت مشابه سال مالی گذشته، ۱۰۱ درصد رشد داشته‌ایم. 
بالاترین مقام اجرایی بانک با اشاره به شرایط سخت بازار ارز و تحریم کشور در سال گذشته گفت: با تمام این مشکلات تعداد حوالجات ارزی صادره در سال گذشته، ۱۰۸ درصد و مبلغ این حوالجات ۱۸ درصد رشد داشته که به درآمدهای بانک افزوده است.
مدیر عامل بانک با اشاره به اینکه منابع بانک طی یکسال گذشته۵۱ درصد رشد داشته است، گفت: منابع بانک از ۲۶۵ هزار و ۱۶۶ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۹ به ۴۰۱ هزار و ۴۹ میلیارد ریال در پایان سال ۱۴۰۰ افزایش یافته و ترکیب عمده منابع بانک از سپرده‌های ارزان قیمت است. 
شیری با اشاره به اینکه در حوزه بانکداری الکترونیک دو مسیر را دنبال کرده ایم، گفت: نخست با توجه به بیش از ۶٫۳۰۹ نقطه تماس پست بانک ایران، رشد و توسعه کمی ابزارهای پرداخت را دنبال کرده‌ایم و دوم مراقبت کیفی از این درگاه ها را مد نظر قرار دادیم که هر دو هدف محقق شده است.
مدیرعامل بانک با تاکید بر رشد هفت درصدی تعداد خودپردازها(ATM) طی یکسال گذشته، افزود: تحقیقات نشان داده که بسیاری از عملیات‌های بانکی بدون تراکنش بوده است و به همین دلیل تعداد دستگاه‌‌های غیرنقدی (Cash Less) بانک از هفت دستگاه در سال ۱۳۹۹ به ۷۰ دستگاه در سال گذشته افزایش یافته است و همچنین تعداد پایانه‌های فروشگاهی و شعب نیز به ترتیب ۳۳ و شش درصد طی سال مالی ۱۴۰۰ رشد داشته‌اند.
وی با بیان اینکه کاهش ساعت توقف خودپردازها در ماه یکی از برنامه‌های بانک بوده است، تصریح کرد: در سال ۱۳۹۷، سرانه توقف دستگاه‌های خودپرداز ۱۹۷ ساعت بوده که با برنامه‌ریزی و پایش ماهانه این زمان به ۴۱ ساعت در سال ۱۴۰۰ کاهش یافته است.
شیری با بیان اینکه در سال گذشته کاربران اینترنت بانک ۱۵۷ و کاربران تلفن همراه ۱۴۴ درصد نسبت به سال ۱۳۹۹ رشد داشته اند، گفت: هر تراکنش در شعبه ۳۴ واحد مالی، در دستگاه خودپرداز ۱۶ واحد و از طریق درگاه تلفن همراه یک واحد هزینه برای بانک ایجاد می‌کند به همین دلیل افزایش تعداد کاربران غیرحضوری از برنامه‌های عملیاتی بانک است.
بالاترین مقام اجرایی بانک با اشاره به رشد ۱۰۰ درصدی تعداد تراکنش‌های اینترنت و همراه بانک در سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه در سال ۱۳۹۹، اظهار کرد: تعداد تراکنش‌های انجام شده از طریق سوئیچ ۳۱ درصد رشد نشان می‌دهد و از پانزدهمین بانک در سال ۱۳۹۹ به ششمین بانک در سال ۱۴۰۰ ارتقا پیدا کرده‌ایم.
وی افزود: در ارزیابی‌های دولت الکترونیکی پست بانک ایران در بین ۱۶۸ دستگاه اجرایی توانسته است از رتبه ۱۲ در ارزیابی دوره هشتم به رتبه ششم در ارزیابی دوره نهم صعود کند.
مدیرعامل بانک با بیان اینکه همواره بهبود ترازنامه در بانک مورد توجه بوده است، تصریح کرد: عمده بدهی‌ها در ترازنامه منابع سپرده‌ای است و در سال مالی ۱۴۰۰ آن را به منفی چهار درصد بهبود داده‌ایم.
شیری با تاکید بر رشد ۲/۰ درصدی دارایی‌های نقد ترازنامه گفت: سهم تسهیلات پرداختی بانک در ترازنامه سال گذشته به ۶۲ درصد رسیده و این سهم نسبت به سال گذشته ۵ درصد کاهش و مطالبات از بانک‌ها نسبت به سال مالی گذشته ۲/۰ درصد رشد داشته است.
بالاترین مقام اجرایی بانک مدیریت پرتفوی بانک شامل منابع، مصارف و سرمایه‌گذاری بهینه را عامل درآمدزایی بانک دانست و گفت: درآمد بانک در سال مالی گذشته ۶۴ درصد رشد داشته است که در حوزه درآمدهای مشاع ۷۴ درصد و درآمدهای غیر مشاع ۳۷ درصد بوده است.
وی با اشاره به اینکه عمده هزینه‌های بانک در هزینه‌های عملیاتی رقم خورده است، تصریح کرد: هزینه های بانک ۵۳ درصد رشد داشته و هزینه‌های غیر عملیاتی ۴۹ درصد رشد را نشان می‌دهد و هر چه بانک بزرگ‌تر شود هزینه‌های عملیاتی آن کمتر می‌شود.
شیری به اشاره به اینکه سود بانک در سال گذشته به ۱۳ هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال رسیده است که رشدی ۱۰۲ درصدی را نسبت به سال ۱۳۹۹ رقم زده است.
وی با بیان اینکه یکی از شاخص های مهم بانکی قیمت تمام شده پول است، افزود: در سال ۱۳۹۷ قیمت تمام شده پول برای بانک بالای ۱/۲۴ درصد بوده است و امروز که آن را به ۱/۱۴ درصد تنزل داده‌ایم و این نشان 
می‌دهد که عملیات اجرایی بانک اقتصادی است و ظرفیت زیادی داریم که باید از آن بهره برد.
وی در پایان با اشاره به برنامه محوری بانک از سال ۱۳۹۸ تاکنون تصریح کرد: ما در پست بانک ایران بر اساس چارچوب سند راهبردی بانکداری دیجیتال وزارت امور اقتصادی و دارایی برنامه ریزی سال ۱۴۰۰ را انجام داده‌ایم و جایگاه پست بانک ایران در عرصه سودآوری و سهم بانک از صنعت بانکی، سپرده ها، خدمات بانکی، تسهیلات، بانکداری دیجیتال و برنامه های اجرایی مشخص شده است.
براساس این گزارش، در ادامه این جلسه، صورت های مالی سال ۱۴۰۰ توسط حسابرس و بازرس قانونی، بررسی و تصویب شد و مقرر شد مبلغ ۴۵ ریال برای هر سهم بین سهام‌داران تقسیم شود.

https://tejaratava.ir/?p=57651

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.