وزیر نیرو با اعلام اینکه برای ۱۷ استان کار مطالعات انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان آغاز شده است، گفت: این ۱۷ استان اکنون ۲ میلیارد متر مکعب در بخش صنعت به آب نیاز دارند که با توجه به ظرفیتها و توسعهی حوزه صنعت این مقدار به بیش از ۳ میلیارد مکعب میرسد.
به گزارش ایلنا، رضا اردکانیان در این آیین که به صورت ویدیو کنفرانس با شرکت رئیس جمهور و با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در سیرجان کرمان برگزار شد، بیان کرد: این پروژه به همت وزارت صنعت، معدن تجارت همکاری و همکاری نزدیک جهادکشاورزی، نیرو و بخش خصوصی انجام می شود.
وی ادامه داد: ۷۵ درصد نمکزدایی در منطقه خلیج فارس انجام می شود، ۸۵۰ آب شیرین کن در منطقه وجود دارد، ۲۵ عدد آب شیرین کن بالای ۱۰۰ هزار متر مکعب در شبانه روز ظرفیت دارند و پروژهای که امروز افتتاح شده است از این دست است.
اردکانیان اضافه کرد: از ۶۷ سال پیش موضوع نمک زدایی در منطقه آغاز شده است که به سبب به دست آوردن فناوریها لازم امروز امکان اقتصادی بودن آن فراهم آمده است.
وی با اعلام اینکه برای ۱۷ استان کار مطالعات انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان آغاز شده است، گفت: این ۱۷ استان اکنون ۲ میلیارد متر مکعب در بخش صنعت به آب نیاز دارند که با توجه به ظرفیتها و توسعهی حوزه صنعت این مقدار به بیش از ۳ میلیارد مکعب میرسد.
وزیر نیرو با بیان اینکه این استانها برای انجام فعالیتهای خود ۹۵۰ میلیون متر مکعب کمبود آب دارند، افزود: شیرین سازی آب دریا و انتقال آب دریا تاثیر مثبتی در تسهیل فعالیتها و جبران کمبودها خواهد گذاشت.
ایجاد دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب پاسخگو به نیاز صنعت خواهد بود
اردکانیان با اعلام اینکه ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب به مجموعه ۱۷ استان تخصیص داده شده است، گفت: دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب شیرین در این فرایند حاصل میشود که پاسخگوی نیازهای صنعت خواهد بود.
وی با بیان اینکه از ۴۵۰ میلیون مترمکعب که به بخش خصوصی و صنعت داده میشود و ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب شیرین به دست می آید، بیان کرد: این آب برای مصارف شرب کرمان و هرمزگان همچنین مصارف صنعتی کرمان و یزد مورد استفاده قرار می گیرد.
وزیر نیرو گفت: قیمت تمام شده آب برای صنعت حدود ۲ یورو خواهد بود که حدود ۲ درصد هزینههای فرآوری فولاد خواهد بود.
پروِژه شیرین سازی فوق العاده استراتژیک برای صنایع فلات مرکزی ایران است
اردکانیان این پروژه را پروژه ای فوق العاده استراتژیک برای صنایع بزرگ منطقه توصیف کرد و تصریح کرد: خوشبختانه در منطقه صنایع بزرگی وجود دارند که از این ظرفیت میتواند استفاده بهینه کنند.