بیش از یک سال است که ۲۰۰ هزار تن برنج وارداتی به دلیل عدم تخصیص ارز در گمرک مانده است. با اعلام امکان فساد برنجها توسط مسئولان گمرک، بحث و حاشیه درباره این برنجها افزایش یافت ، اما انجمن واردکنندگان برنج میگوید برنجهای دپو شده در گمرک کمی بیش از نیاز یکماه کشور است و به جای بحث و ایجاد حاشیه برای برنجهای دپو شده باید به فکر تامین نیاز کشور برای آینده باشیم.
مسیح کشاورز، پیشتر در گفت وگو با ایلنا اعلام کرد که مالکان برنجهای دپو شده در گمرک دیگر تمایلی به ترخصی آنها ندارند چراکه در صورت ترخیص قیمت هر کیلوگرم از آن به حدود ۳۰ هزار تومان میرسد که هم قیمت برنج درجه داخلی بوده و مشتری برای آن پیدا نخواهد شد.
وی امروز بار دیگر بر این موضوع تاکید کرد که به رغم اینکه بانک مرکزی کد تخصیص ارز را برای این کالا صادر کرده است، اما با ارز نیمایی که نرخ آن به حدود ۲۷ هزار تومان رسیده، دیگر ترخیص برنجهای دپو شده در گمرک منطقی نیست.
کشاورز اظهار کرد: به جای ادامه بحث درباره این برنجها دپو شده در گمرک که میزان آن کمی بیش از نیاز یکماه کشور بوده، بهتر است برای آینده تامین نیاز کشور برنامه ریزی کنیم.
به گفته وی؛ با توجه به قیمت بالای برنجهای درجه یک خارجی و گرانی ارز باید به فکر جایگزینی آن باشیم.
کشاورز از مسئولان خواست که به آنها اجازه واردات برنجهای پر محصول و ارزانتر از منابع جدید بدهند.
وی توضیح داد: در حال حاضر واردات برنجهای درجه یک از منابع سنتی گران تمام میشود و قیمت آن تفاوتی با قیمت برنج درجه یک داخلی نخواهد داشت.
به اعتقاد کشاورز؛ بخش عمدهای از مردم برنج خارجی را به دلیل قیمت پایینتر نسبت به برنج داخلی مصرف میکنند که با افزایش قیمت آن از سبد غذایی این قشر خارج میشود.