بیمه کارآفرین از جمله شرکتهای خصوصی و نوپایی در صنعت بیمه است که توانسته جایگاه خوبی در این صنعت پیدا کرده و عملکرد مناسبی از خود نشان دهد.
به گزارش بانکداری ایرانی، پرداخت خسارت و نسبتهای خسارت نشان از انتخاب ریسک و یا مدیریت ریسک شرکتهای بیمه دارد و در صورت ثبت نسبت مناسب نشان از عملکرد مناسب شرکت و درآمدزایی آن دارد.
بر اساس این تعریف کوتاه، شرکت بیمه کارآفرین، در حوزه نسبت خسارت توانسته از بهترین عملکردها را در صنعت بیمه به نمایش بگذارد. این رخداد از آنجایی حاصلشده است که بیمه کارآفرین سراغ رشتههای حرفهای و تخصصی و کم ریسک رفته است. بهعنوانمثال مهمترین رشته برای شرکت بیمه کارآفرین رشته نفت و انرژی است. در سالهای اخیر این شرکت در این رشته رکوردهای مناسبی را ثبت کره است. اما نکته مهمتر ثبت نسبت خسارت ششدرصدی در این رشته است که نشان از مدیریت ریسک شرکت دارد.
وضعیت تولید حق بیمه و خسارت
بیمه کارآفرین در ششماهه نخست امسال حدود هشت و هزار و ۲۲۲ میلیارد ریال حق بیمه صادر کرده بود. بیشترین حق بیمه صادره متعلق به بیمه نفت او انرژی با رقم سه هزار و ۷۵۹ میلیارد ریال تعلق داشته و کمترین آن نیز به بیمه هواپیما با رقم ۸۱ میلیون ریال اختصاص داشت. ( این محاسبات بدون عمر و تشکیل سرمایه لحاظ شده است.)
در مقابل این میزان از حق بیمه صادره، مبلغ ۳ هزار و ۳۷۷ میلیارد ریال خسارت پرداختشده است که از این مبلغ بالاترین رقم با عدد ۴۹۴ میلیارد ریال به بیمه شخص ثالث، مبلغ ۴۴۴ میلیارد ریال به بیمه درمان و ۴۲۳ میلیارد ریال به بیمه مسئولیت اختصاص داشت.
نسبت خسارت کلی
با توجه بهحق بیمه ۸،۲۲۲ میلیارد ریالی و نسبت خسارت پرداختی ۳،۳۷۷ میلیارد ریالی ، نسبت خسارت شرکت بیمه در ششماهه نخست امسال به رقم ۴۰ درصد رسیده است. در پایان سال ۱۳۹۹ نسبت خسارت شرکت بیمه کارآفرین حدود ۴۲ درصد بود که در سال جاری شاهد بهبود در نسبتهای خسارت شرکت هستیم.
نسبت خسارت رشتهای
یکی از مهمترین رشتههای بیمه گری که شرکت بیمه کارآفرین رشته نفت و انرژی است. در سالهای اخیر به دلیل قراردادهای مناسب در این رشته توفیق خوبی حاصل و بازدهی نصیب شرکت بیمه کارآفرین شده است. در ششماهه نخست امسال شرکت حدود چهار هزار و ۲۶۴ میلیارد ریال حق بیمه فروخته است. اما در مقابل این میزان حق بیمه تولیدشده، تنها مبلغ ۲۶۵ میلیارد ریال خسارت پرداختشده است. درواقع نسبت خسارت ششدرصدی در این رشته رخداده است که یکی از چشمگیرترین رخداد است.
در رشتههای بیمه شخص ثالث و درمان حق بیمه تولیدی حدود ۹۰۰ و ۱۰۰۰ میلیارد ریال بود اما خسارت پرداختی رشته شخص ثالث حدود ۵۰۰ میلیارد ریال و درمان حدود ۳۰۰ میلیارد ریال بود. که نسبت خسارتی حدود ۵۵ و ۳۰ درصدی در این دو حوزه رخداده است. که نسبت خسارت بیمه درمان نسبت به دورههای قبل رشد بهبود قابلتوجهی داشته است.