علیرضا شهبازی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار ایبِنا درباره سیاست حمایت معیشتی دولت در بودجه سال آینده، گفت: دغدغه این روزهای مجلس و به خصوص کمیسیون برنامه و بودجه در ارتباط با حمایت از اقشار آسیبپذیر و کم درآمد است، بنابراین بدون شک در بودجه سال آینده این موضوع لحاظ خواهد شد.
وی در ادامه اضافه کرد: پیش ازانجام اقدامات معمولی که در بودجه نویسی صورت میگیرد قرار بر آن است که دولت با کمیسیون برنامه و بودجه هماهنگی داشته باشد تا با توجه به شرایط سخت موجود که احتمال افزایش مجدد فشارها هم وجود دارد، بودجه به گونهای تنظیم و تصویب شود که کمترین آسیب و صدمه به اقشارکم درآمد وارد آید.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس شورای اسلامی با توجه به وجود تحریمها و کرونا پیشنهاد خود را درباره چگونگی سیاست حمایت معیشتی چنین بیان کرد: شکی در ضروری بودن افزایش حمایت معیشتی وجود ندارد. در واقع افزایش قیمتها سبب میشود که خانواده توانایی تهیه مایحتاج اولیه زندگی را هم نداشته باشد، بنابراین همزمان با تورم و افزایش قیمتها باید سیاستهای حمایت معیشتی در جهت افزایش حرکت کند، منتهی تامین منابع و راهکارهای آن را باید دولت و مجلس با یکدیگر به نتیجه برسند؛ سپس در بودجه مدنظر قرار دهند.
شهبازی در ادامه اضافه کرد: جهت افزایش حمایتهای معیشتی به مردم حداقل باید خط فقر اعلامی را مدنظر داشت، بنابراین به نظر میرسد چهار یا پنج برابرکردن میزانی که اکنون به اقشار آسیبپذیر پرداخت میشود، منطقی خواهد بود.
این عضو خانه ملت درباره منبع تامین کننده افزایش حمایتهای معیشتی توضیح داد: شکی وجود ندارد باید منبع مالی آن مشخص شود. در این زمینه، تامین منابع صادرات غیرنفتی و دریافت مالیات مورد توجه قرار خواهد گرفت که در خصوص مالیات میتوان با شناسایی کسانی که فرار مالیاتی دارند و احتمالا رقم بالایی هم خواهد بود تامین بودجه برای این کار را ایجاد کرد. چنانچه این منابع در نظر گرفته شود، افزایش رقم حمایت معیشتی جهت کاهش فشار اقتصادی بر مردم راحتتر خواهد بود.
وی درباره رقم احتمالی در نظر گرفته شده برای بودجه، جهت افزایش حمایت های معیشتی نیز ابراز کرد: اعتقاد نمایندگان در کمیسیون برنامه و بودجه بر این است که بودجه سال آینده گونهای نوشته نشود تا اتفاقات سال گذشته به تکرار درآید. بودجه سال ۹۹ با مشکلاتی در اجرا همراه شد که شرایط را سخت کرد. در رابطه با رقم حمایتهای معیشتی هم هنوز به نتیجهای دست پیدا نکردیم، ولی در کل امیدوارم با هماهنگی و همفکری بین دولت و مجلس بودجه واقعی با در نظر گرفتن شرایط سخت این روزها مورد تصویب قرار گیرد.
رویکرد مجلس به حمایتهای معیشتی در بودجه ۱۴۰۰
یک عضو کمسیون برنامه و بودجه گفت: رقم حمایتهای معیشتی در بودجه سال آینده باید چهار یا پنج برابر میزان صرف شده در سال جاری باشد.
https://tejaratava.ir/?p=3595