سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: ما در رابطه با کشورهای همسایه سیاست یکپارچهای نداریم تکلیف سیاست خارجی در کشورهای همسایه مشخص نیست، اتاق فکر و تصمیمگیری هماهنگ نداریم. بخشی از کار دست وزارت خارجه و بخش دست ارگانها و نهادهای امنیتی سیاسی است، چندگانگی داریم.
سید حمید حسینی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره برخی کارشکنیها در امضای قراردادهای اقتصادی با کشورها اظهار داشت: این اقدامات در اموری که دولت تصمیمگیری میکند یک نوع خیانت ملی است و اگر در راستای رقابت انتخاباتی است، در واقع رقابت انتخاباتی نیست.
وی افزود: البته ما در رابطه با کشورهای همسایه سیاست یکپارچهای نداریم، تکلیف سیاست خارجی در کشورهای همسایه مشخص نیست و اتاق فکر و تصمیمگیری هماهنگ نداریم. بخشی از کار دست وزارت خارجه و بخش دست ارگانها و نهادهای امنیتی سیاسی است و درواقع چندگانگی داریم. از طرف دیگر استانداران مرزی خود را در مسائل استانهای مرزی ذیحق میدانند و دخالت و اظهارنظر میکنند، در گمرکات خروجی نیز چندگانگی داریم که در کار تجاری خود را نشان میدهد.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: مثلا اخیرا کمیسیون مشترک دو کشور ایران و عراق از وزارت صمت گرفته و به وزارت نیرو داده شد، زمانی وزارت خارجه با توجه به اهمیت عراق دنبال این بود که کمیسیون مشترک را در دست بگیرد ولی به وزارت نیرو داده شد و مشخص نیست که این وزارتخانه چقدر میتواند مباحث مربوط به عراق را پوشش دهد. البته اردکانیان اولین کسی بود که بعد از کرونا به عراق سفر کرد و بخشی از مطالبات را دریافت و قرارداد صادرات برق ار امضا کرد.
وی درباره وضعیت دریافت مطالبات از عراق خاطرنشان کرد: ما غیر از عراق از ترکیه، عمان، کره و چین هم طلبکاریم، یکی از نقدها به همتی این بود که به این کشورها سفر کرده و راهی پیدا کند، با وعده و وعید در عمل اعتبار بانک مرکزی زیر سوال میرود. البته سفر ایشان به عراق کار ارزشمندی است و امیدواریم با تغییر روسای بانک مرکزی و TBI این کشور و قولهایی که الکاظمی داده بود احتمالا موفقیتهایی حاصل شود.