• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
8

فرش قرمز بورس کالا، زیر پای سیتا

  • کد خبر : 25985
  • ۱۲ تیر ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۰
فرش قرمز بورس کالا، زیر پای سیتا

آیین راه‌اندازی معاملات سیمان صبح امروز با حضور محمد رضوانی‌فر، مدیرعامل شستا، رضا جمارانیان، مدیرعامل سیتا و مدیران ارشد سازمان بورس و اوراق بهادر استان تهران و بورس کالا برگزار شد. به گزارش روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین، محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و حامد سلطانی نژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران […]

فرش قرمز بورس کالا، زیر پای سیتا

آیین راه‌اندازی معاملات سیمان صبح امروز با حضور محمد رضوانی‌فر، مدیرعامل شستا، رضا جمارانیان، مدیرعامل سیتا و مدیران ارشد سازمان بورس و اوراق بهادر استان تهران و بورس کالا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین، محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و حامد سلطانی نژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران در این مراسم میزبان محمد رضوانی‌فر، مدیرعامل شستا و رضا جمارانیان، مدیرعامل سیتا بودند. در پایان این مراسم دهقان دهنوی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن تقدیم لوح تقدیر از مدیران عامل شستا و سیتا تقدیر و تشکر کرد.

ورود سیمان به بورس کالا بزرگترین حمایت شستا و سیتا از سهام‌داران

حامد سلطانی نژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران در مراسم راه‌اندازی معاملات فیزیکی سیمان گفت: گواهی سپرده سیمان و رینگ صادراتی برای محصولات سیمانی از جمله سیاست‌های آتی است. این دو سیاست در حال پیگیری است و امیدواریم به زودی انجام شود.

سلطانی نژاد با تشکر از اقدامان مدیران عامل شستا و سیتا برای ورود به بورس کالا توضیح داد: تلاش می‌کنیم حداقل عرضه کمتر از ۱۰ تن در نظر گرفته شود.

خروج سیمان از قیمت دستوری بزرگترین حمایتی بود که مجموعه شستا و سیتا از سهام‌داران خود کردند.

قیمت گذاری دستوری توزیع رانت و تولید فساد است

دهقان دهنوی، مدیرعامل سازمان بورس و اوراق بهادار با تشکر از اقدامات انجام شده برای ورود سیمان به بورس کالا گفت: مدیران عامل هلدینگ‌های سیمانی ژنرال های نبرد برای توسعه بازار هستند.

دهقان دهنوی با انعقاد از قیمت‌گذاری دستوری گفت: قیمت گذاری دستوری توزیع رانت و تولید فساد است. ورود سیمان به بورس کالا سیاستی بود باید ادامه یابد و امیدواریم تمام سیمان تولیدی کشور از طریق بورس کالا به فروش برسد.

وی افزود: در میز صنعت سیمان هدف دیگری داریم و آن راه‌اندازی کنسرسیوم صادراتی صنعت سیمان است. رقابت نامطلوبی را امروز شاهد هستیم که تلاش می کنیم با هماهنگی صنعتگران این کنسرسیوم را تشکیل دهیم.

ما به معجزه شفافیت باور داریم

محمد رضوانی‌فر، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین با اشاره به اینکه حدود ۳۸ درصد عرضه‌های اولیه سال گذشته به لحاظ حجمی و تعدادی متعلق به شستا بود، گفت: در نتیجه امروز حدود ۹۲ درصد پرتفوی شستا بورسی است. ما به معجزه شفافیت اعتقاد داریم.

رضوانی فر درباره عرضه سیمان در بورس کالا گفت: سیمان یکی از سخت‌ترین محصولاتی بود که از طرف شستا و سیتا وارد بورس کالا شد. عدم شفافیت در فروش باعث می‌شود مصرف کننده و تولیدکننده متضرر شوند و دلالان نفع ببرند. خوشبختانه در سیمان این اتفاق تمام شد و ورود سیمان به بورس کالا قدرت دلالان را تضعیف کرد اما زمانی این چرخه از بین می‌روند که تمام شرکت‌های سیمانی کشور کل تولید خود را وارد کنند.

رضوانی‌فر با انتقاد از برخی رفتارهای دلال‌گونه و رانت‌محور گفت: از دستگاه قضا می‌خواهیم با رفتارهای غیرقانونی در حوزه ورود به بورس کالا برخورد کند. برخی ها با هدف حفظ منافع خودشان تلاش می‌کنند ورود محصولات به بورس کالا را محدود کنند و در این زمینه دست به اقدامات بسیار زیادی می‌زنند و باید جلوی آنها گرفته ضود.

رضوانی فر با اشاره مزایای بورس کالا گفت: فروش نقدی، حذف تخفیفات فروش و قیمت رقابتی از جمله مزیت‌های فروش در بورس کالاست.

عرضه کل سیمان سیتا از طریق بورس کالا

رضا جمارانیان، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین نیز در حاشیه این مراسم گفت: شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین در راستای سیاست های کلان شستا، ایجاد شفافیت و حمایت از سهامداران خود از سه هفته پیش تمام محصولات سیمانی خود را از طریق بورس کالا عرضه می کند.

جمارانیان با اشاره به این که قیمت گذاری دستوری بزرگترین آسیبی بود که سال ها به صنعت سیمان کشور وارد شده بود، توضیح داد: در حالی که بهترین و شفاف ترین شیوه معاملاتی عرضه محصولات در بورس کالاست اما سال ها شاهد قیمت گذاری دستوری بودیم. با این حال طبق برنامه ریزی های انجام شده موفق شدیم برای نخستین بار محصولات سیمانی را در بورس کالا عرضه کنیم.

وی افزود: در حال حاضر سیتا، به عنوان بزرگترین هلدینگ سیمانی کشور توانسته تمام محصولات خود را در بورس کالا عرضه کند. برخی از شرکت های دیگر نیز اقدام به عرضه درصدی از محصولات تولیدی خود کرده اند. این در حالی است که حفظ و صیانت از این دستاورد بزرگ صنعت سیمان، نیاز است تمام شرکت‌های سیمانی کشور، کل محصولات تولیدی خود را در بورس کالا عرضه کنند.

مدیرعامل سیتا درباره لزوم کوتاه کردن دست دلالان از این صنعت توضیح داد: متاسفانه دلالان طی دهه های متمادی توانسته اند سودهای بسیار کلانی را کسب کنند که این موضوع منجر به زیان انبوه مصرف کنندگان و تولیدکنندگان شده است. خوشبختانه امروز سیتا موفق شده تمام محصولات خود را از طریق بورس کالا عرضه کند و این مسیر دست دلالان صنعت را قطع می کند. به همین واسطه بهتر است دیگر شرکت های سیمانی کشور نیز پا به عرصه شفافیت گذاشته و مانع زیان مصرف کنندگان شوند.

https://tejaratava.ir/?p=25985

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.