• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
7

مقاومت در برابر ۱۵۰۰ نوع تحریم اقتصادی

  • کد خبر : 18769
  • ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۹
مقاومت در برابر ۱۵۰۰ نوع تحریم اقتصادی

یک کارشناس امور اقتصادی گفت: دولت با این حجم از تحریم در پاسخگویی به نیازهای جامعه تا حدودی موفق عمل کرده، زیرا ۱۵۰۰ نوع تحریم در اقتصاد کشور به هیچ وجه شوخی نیست.

جمشید عدالتیان، کارشناس اموراقتصادی در گفت‌ و گو با خبرنگار ایبِنا گفت: دولت آقای روحانی تا حد ممکن از هر نوع درآمدی برای جایگزین کردن شرایط تحریمی  و جهت یافتن راهی جدید بهره برده که بسیار هم دشوار بود. بر همین اساس به نظر نمی‌رسد، به راحتی بتواند درآمد جدیدی را تعویض کند زیرا در شرایط اقتصادی موجود برغم تمام اظهارنظرها مانند استفاده از اخذ مالیات جهت درآمدزایی یا حتی عوارض دریافتی حاصل از واردات، حرکت رو به بهبودی صورت گیرد.

وی در ادامه اضافه کرد: درآمد جایگزین بسیار کار مشکلی است و احتمالا منظور از بحث مالیاتی هم که مطرح می‌شود، مالیات از دارایی است. چنانچه موفق نشویم نفت را به بازار بین‌المللی عرضه کنیم، امید چندانی نمی‌توان داشت. البته توافقنامه با کشور چین که این روزها به بحث داغی تبدیل شده، در صورتی که رفته رفته مورد اجرا قرار گیرد با وجود پایدار ماندن تحریم‌ها تا حدودی از جهت خرید نفت کمک به دولت محسوب خواهد شد.

این کارشناس امور اقتصادی درباره موضوع فوق یادآور شد: درباره اجرایی شدن توافقنامه با کشور چین نیز باید این نکته را مورد اشاره قرار داد که به طور یک شبه عملیاتی نخواهد شد زیرا چارچوب‌های آن باید مجدد مورد بررسی قرار گیرد که مشمول زمان می‌شود، البته یکی از ایرادات به آن این نکته است که هنوز از مفاد توافقنامه فوق اطلاعی در دست نیست. برعکس این مسئله در زمان تحریم هم روی می‌دهد، به این معنا؛ اینکه دولت چگونه نفت و پتروشیمی به فروش رسانده و پول‌های آن در کدام کشور به شکل بلوکه درآمده، نشان دهنده روشن نبودن وضعیت است.

عدالتیان درباره گله‌های دولت مرتبط با نقدهای غیرمنصفانه تاکید کرد: دو حالت در این شرایط می‌توان پیش‌بینی کرد، یکی آنکه کشور را با زمان صدام حسین در عراق مقایسه کنیم، یعنی دوره‌ای که عراق به طور کامل مورد محاصره اقتصادی قرار گرفته و دچار قحطی شده بود که در نتیجه آن چند میلیون تن از مردم در اثر گرسنگی جان خود را از دست دادند. عملکرد دولت ایران در مقایسه با این شرایط بسیار خوب بوده، اما به این دلیل که شدت تحریم‌های ایران با عراق در زمان مورد اشاره قابل قیاس نیستند، مدیریت نادرست و همراه با خطا مطرح می‌شود.

وی در ادامه توضیح داد: واقعیت امر این است که دولت با این حجم از تحریم در پاسخگویی به نیازهای جامعه تا حدودی موفق عمل کرده و تلاش کرد تا کشور با قحطی روبرو نشود زیرا در حقیقت ۱۵۰۰ نوع تحریم در اقتصاد کشور به هیچ وجه شوخی نیست که اگر دولت جزئیات دور زدن آن‌ها را شفاف مطرح می‌کرد، حتی کارنامه مثبتی برای او به یادگار باقی می‌ماند. دلیل برخی نقدها همانطور که در بالا مورد اشاره قرار دادم، این است که مردم در جریان این کارهای دولت قرار ندارند.

این کارشناس امور اقتصادی در این رابطه تصریح کرد: اتفاقی که در واقع آمریکا انتظار داشت، داخل ایران روی نداد، بنابراین به همین دلیل دولت کارنامه قابل قبولی دارد، اما شرایط اقتصادی خوب نیست و مردم به درستی ناراضی هستند که احتمالا در ۶ ماهه دوم با تغییر و تحولاتی که در نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری روی می‌دهد، وضعیت مالی تا حدودی امیدوار کننده‌تر از امروز خواهد شد.

https://tejaratava.ir/?p=18769

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.