• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
7

نقش بانک مرکزی در تحقق شعار سال/هدایت منابع به سمت بنگاه‌های خُرد

  • کد خبر : 18496
  • ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۹
نقش بانک مرکزی در تحقق شعار سال/هدایت منابع به سمت بنگاه‌های خُرد

کارشناس امور اقتصادی با اشاره به اینکه تامین مالی علاوه بر بنگاه‌های بزرگ، به سمت واحدهای متوسط و خُرد نیز باید برود، افزود: بانک مرکزی نقش مهمی در تحقق شعار سال دارد.

محمد جلیلی، کارشناس امور اقتصادی درباره راه‌های تحقق اهداف مهمی مانند کنترل تورم، تقویت ارزش ریال، مدیریت بازار، کنترل نوسانات و هدایت منابع به تولید و شفافیت به خبرنگار ایبِنا گفت: موارد مورد اشاره آقای همتی بسیار گسترده است و تنها در حوزه تولید می‌توان بر این نکته اشاره داشت که نقش بانک مرکزی بسیار مهم است.

وی در ادامه اضافه کرد: اشکالات جدی به نظام تامین مالی وارد است، به این معنا چنانچه در صدد باشیم تا به اهداف مورد نظر کشور دست پیدا کنیم، تولید باید به سمت و سوی درست خود هدایت شود زیرا در این حالت مباحثی مانند اشتغال و تورم تا حدودی حل خواهد شد، حتی نرخ ارز هم به کنترل در می‌آید و بسیاری از جریانات پوشش داده می‌شود.

این کارشناس امور اقتصادی ضمن اشاره به مشکل تولید در کشور اظهار داشت: مانع و اشکال اساسی که با شعار سال هم یعنی بحث پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها تطبیق دارد، مسئله نظام تامین مالی است که در حیطه وظایف مشخصا بانک مرکزی و وزارت اقتصاد قرار دارد.

جلیلی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه پایه‌گذاری نظام مالی کشور برای بنگاه‌های بزرگ صورت گرفته است. به این معنا، عموما بنگاه‌های بزرگ منابع اصلی کشور چه در حوزه بانکی و چه بازار سرمایه را به سمت خود جذب می‌کنند، البته این گروه در اقتصاد طبیعتا نقش مهمی بر عهده دارند و بی‌تاثیر نیستند، اما چنانچه بخشی از تولید که توانایی ایجاد اشتغال به معنای وسیع خود را دارد و تاثیرگذاری به سمت خانوارها با ایجاد کسب و کارهای کوچک و متوسط را شاهد بود، مورد نظر قرار نمی‌گیرد. در حالی که آنان زمینه موفقیت بیشتری در کشور را می‌توانند نصیب خود سازند، اما نظام تامین مالی این قسمت را یا اصلا پوشش نمی‌دهد یا به درصد ناچیزی توجه می‌کند.

وی در این خصوص افزود: وقتی سران ۲۰ کشور صنعتی دنیا به دور هم جمع می‌شوند، یکی از دستور کارهای آن‌ها تامین مالی فراگیر است. به این معنا که منابع مالی فقط سمت بنگاه‌های بزرگ سوق پیدا نکند و در بنگاه‌های کوچک، متوسط و حتی کسب و کارهای خُرد هم هزینه شود زیرا در صورتی که بحث فوق محقق شود، زیرساختی است که با توسعه آن نه تنها بخش مهمی از بیکاری برطرف خواهد شد، بلکه بر دیگر متغیرهای اقتصادی مانند تورم هم تاثیر خواهد داشت.

این کارشناس امور اقتصادی درباره حرکت بانک مرکزی در این زمینه بیان کرد: بانک مرکزی باید برای این نظام تامین مالی سیاست‌گذاری درست و علمی در نظر بگیرد و زیرساخت‌های آن را جهت توسعه فراهم سازد، البته برخی از گله‌های بانک مرکزی درست است زیرا تجارب منفی در این زمینه کم نداشتیم، ولی دلیل آن عدم رفتار درست است زیرا بر ضرورت این کار شکی وجود ندارد و شاید یکی از جاهایی که از هدر رفتن یا انحراف منابع جلوگیری به عمل می‌آورد، همین موضوع باشد.

جلیلی در ادامه یادآور شد: فراهم کردن زیرساخت و سیاستگذاری در این زمینه ریسک دارد، اما چنانچه آن را شبکه بانکی با نظارت و ساماندهی بانک مرکزی به هدایت در آورد، موفق خواهد شد.

https://tejaratava.ir/?p=18496

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.