• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
8

رشد ۱۲ برابری ظرفیت نیروگاه‌های کشور

  • کد خبر : 18302
  • ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۰
رشد ۱۲ برابری ظرفیت نیروگاه‌های کشور

تهران- تجارت آوا- ظرفیت نصب شده صنعت نیروگاهی کشورمان با رشد ۱۲ برابری نسبت به ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، در سایه تلاش متخصصان داخلی به بیش از ۸۵ هزار مگاوات رسیده است.

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور ۴۲ سال پیش با وجود متخصصان خارجی تنها هفت هزار  و ۲۴ مگاوات بود که این میزان می توانست بخشی از نیازهای برقی کشورمان را تامین کرده و بسیاری از نیازها در سایه نبود ظرفیت امکان پاسخ گویی نداشت.

همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی و خروج متخصصان خارجی از صنعت نیروگاهی کشور، رفته رفته متخصصان و شرکت‌های داخلی صنعت برق، جای متخصصان و شرکت‌های خارجی را گرفتند و با توسعه ظرفیت‌های داخلی، روند رشد ظرفیت نیروگاهی کشور نیز شیب تندتری به خود گرفت.

علاوه بر جایگزینی متخصصان داخلی در صنعت نیروگاهی،  تلاش خوبی هم برای سرمایه گذاری در این بخش صورت گرفت.  

«رضا اردکانیان» وزیر نیروی دولت دوازدهم در نوزدهم بهمن ماه سال ۹۹ در این باره گفته بود: در کشور سرمایه‌گذاری خوبی روی انرژی الکتریکی انجام شده و این موضوع حاکی از آن است که متناسب با سرمایه‌گذاری از درآمدهای نفتی برای ساخت نیروگاه‌ها در توسعه علم، دانش و طراحی هم کار شده است.

رشد ظرفیت منصوبه نیروگاهی در کشورمان درحالی اتفاق افتاده  که ۴۲ سال پیش جمعیت کشور نزدیک به ۴۰ درصد جمعیت کنونی بود، در حالی که اکنون این میزان ۲.۳ برابر شده است.

علاوه بر این رشد، ظرفیت نصب شده نیروگاهی در طول ۴۲ سال با وجود تحریم هایی بوده که در سال‌های اخیر از شدت بیشتری برخودار شده با اینحال نتوانسته از عزم و اراده متخصصان داخلی برای توسعه کشور ذره‌ای کم کند و این تلاش و کوشش اکنون به مرحله‌ای رسیده که هم امکان طراحی و هم امکان ساخت نیروگاه در کشور فراهم شده است.

در همین رابطه وزیر نیرو گفته بود:‌ اکنون هم نیروگاه طراحی کرده و هم می‌سازیم.

ظرفیت نیروگاهی از همان سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی گام‌های بلندخود را به سوی توسعه برداشت و از سال ۱۳۵۷ به طور متوسط سالانه یک هزار و ۷۳۳ مگاوات به ظرفیت منصوبه نیروگاهی افزوده شدتا به رقم ۶۰ هزار و ۶۵۱ مگاوات در نیمه سال ۱۳۹۲ و هنگام روی کار آمدن دولت تدبیر و امید رسید.

روند احداث نیروگاهی در دولت تدبیر و امید شتابی بیش از پیش به خود گرفت به گونه‌ای که در مردادماه سال ۱۳۹۲ که دولت یازدهم فعالیت خود را آغاز کرد، ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور به ۶۹ هزار و ۱۳۴ مگاوات رسیده بود.

این رقم در پایان سال ۱۳۹۲ به ۷۰ هزار و ۲۷۹ مگاوات، در پایان سال ۱۳۹۳ به ۷۳ هزار و ۱۶۰ مگاوات، در پایان سال ۱۳۹۴ به ۷۴ هزار و ۱۰۳ مگاوات، در پایان سال ۱۳۹۵ به ۷۶ هزار و ۴۲۸ مگاوات، در پایان سال ۱۳۹۶ به ۷۸ هزار و ۷۹۴ مگاوات، در پایان سال ۱۳۹۷ به ۸۰ هزار و ۴۶۷ مگاوات، در پایان سال ۱۳۹۸ به ۸۳ هزار و ۵۰۶ مگاوات رسید که نشان از تلاش این دولت برای توسعه صنعت نیروگاهی دارد.

براساس آمارهای منتشره از سوی وزارت نیرو درسال ۱۳۹۸ بیشترین ظرفیت جدید نیروگاه های حرارتی در دولت یازدهم و دوازدهم به میزان ۲ هزار و ۲۱۵ مگاوات احداث شده که در طول سال‌های گذشته بی سابقه بوده است.

ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشورمان تا پایان بهمن ماه امسال  به ۸۵ هزار مگاوات رسید و در واقع با گذشت ۴۲ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور با رشد ۱۲ برابری از ۷ هزار و ۲۴ مگاوات در سال ۱۳۵۷ به ۸۵ هزار مگاوات در بهمن ماه امسال  رسیده است.

این رشد ۱۲ برابر ظرفیت نصب شده نیروگاهی درحالی است که جمعیت ایران از سال ۱۳۵۷ با جمعیتی حدود ۳۵ میلیون نفر با رشدی ۲.۴ برابری به حدود ۸۳ میلیون نفر رسیده است.

اردکانیان در این باره گفته: ظرفیت ۸۵ هزار مگاوات نیروگاه نصب شده در کشور در مقایسه با هفت هزار مگاوات سال ۵۷ حاکی از یک دستاورد بزرگ است.

با نگاهی به عملکرد صنعت برق حرارتی در سال جاری حاکی از آن است که امسال یک هزار و ۶۰۵ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی افزوده شده است و بهمن‌ماه امسال با راه‌اندازی واحد بخار نیروگاه سبلان ظرفیت نامی نیروگاه‌های حرارتی ایران به ۶۸ هزار و ۷۷۹ مگاوات رسیده است.

تاکنون ۵۸۲ واحد تولید برق حرارتی در ۱۲۹ نیروگاه کشور احداث شده و در حال حاضر تعداد واحدهای حرارتی تحت مالکیت بخش‌خصوصی و صنایع به ۳۷۹ واحد و ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی تحت مالکیت بخش‌خصوصی به ۴۶۲۷۱ مگاوات رسیده است.

۶۷ درصد از مجموع ظرفیت تولید برق حرارتی در اختیار بخش خصوصی است و تاکنون  یک هزار و ۱۱مگاوات در راستای برنامه دوره اوج بار تابستان سال آینده به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شده است.

همچنین وزیر نیرو افزود: علاوه بر انرژی‌های متکی به سوخت‌های هیدروکربنی، در بخش تجدیدپذیرها هم ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت شناسایی شده برای ساخت نیروگاه‌های بادی داریم.

وی اظهار داشت: در زمینه نیروگاه‌های خورشیدی هم در سال‌های اخیر کارهای خوبی شروع شده و اکنون ظرفیت نصب شده در این بخش‌ها نزدیک به ۹۰۰ مگاوات است.

اکنون این رشد چشمگیر ظرفیت منصوبه نیروگاهی که حاصل تلاش متخصصان داخلی است می تواند همه نیازهای برقی کشور را پاسخگو باشد و ضمن برآورده کردن خواسته های داخلی به خارج از کشور هم صادر شود.

روندی که اکنون در کشور حاکم است و در سایه این رشد ظرفیت منصوبه، ارتباط الکتریکی کشورمان با تعدادی از کشورهای همسایه برقرار است و برق تولیدی مان در اختیار این کشورها قرار داشته و به خانه های آنان نور و روشنایی می‌دهد.

وزیر نیرو در این باره گفته بود: فعالیت‌های کشور در عرصه تولید زیاد است که هر سال انرژی بیشتری به بخش‌های مولد کشور عرضه می‌شود، علاوه بر این امکان صادرات هم وجود دارد.

اردکانیان یادآور شد: ۴۰ سال پیش چنین شبکه‌ای وجود نداشت، اما اکنون با همه کشورهای همسایه ارتباط شبکه برق داریم، با برخی هم سنکرون شده‌ایم و برخی هم در دستور کار است.

«همایون حائری» معاون برق و انرژی وزیر نیرو نیز گفت: ظرفیت نیروگاه‌های برق کشور در برهه کنونی ۸۵ هزار مگاوات است که تا پایان دولت دوازدهم به ۸۷ هزار مگاوات افزایش ‌خواهد یافت.

https://tejaratava.ir/?p=18302

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.