مدیر امور عشایر استان لرستان گفت: بیمه یک نعمت بزرگ برای جامعه عشایری است و هر شخصی از جامعه عشایری میتواند در زمان سالمندی و از کارافتادگی از مستمری آن استفاده کند.
به گزارش ایلنا، سعید کریمی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به جغرافیای استان لرستان، گفت: استان لرستان در حوزه زاگرس واقع شده است و این مسئله موجب برخورداری از پتانسیلها و ظرفیتهای بسیار مناسبی برای استان شده است.
وی ادامه داد: حدود ۱۴ هزار و ۶۳۸ خانوار عشایری با جمعیت بالغ بر ۸۴ هزار نفر در استان لرستان مشغول به زندگی بوده و حدود ۱٫۵ میلیون راس دام، ۸۵ هزار هکتار از ارازی کشاورزی و ۳۰۴ هزار هکتار از مراتع استان را در اختیار دارند و اغلب آنها در تولید مواد پروتئینی، لبنی، باغی و شیلاتی فعال هستند و حدود ۲۵ درصد پروتئین استان را تامین میکنند. توجه کنید که میزان کل تولیدات جامعه عشایری ما ۱۳۰ هزار تن با ارزش ناخالص ۹۰۰ میلیارد تومان است.
کریمی با اشاره به نقش عشایر در اقتصاد استان و کشور، تاکید کرد: عشایر ما با حداقل امکانات حداکثر تولید را دارند. درسال گذشته با حدود ۲۰ میلیارد تومان بودجه از منابع مختلف در اختیار داشتیم که در ۱۵۳ پروژه در موضوعات راهسازی، مرمت و تکمیل ابنیه تاریخی، تامین آب شرب عشایر، تامین سوخت، احداث ومرمت چشمهها و آبرسانی به اراضی کشاورزی هزینه شده است.
وی ارائه تسهیلات بانکی با بهره ۴ درصدی را به منظور رفاه و آرامش خاطر از خدمات دیگر بیان کرد و افزود: به منظور کمک به اشتغال جامعه عشایری وامهایی با بهره ۴ درصدی را برای پرواربندی دامهای عشایری و کاشت گیاهان دارویی ارائه میکنیم و از محل تسهیلات بانکی دررابطه با پرواربندی دام عشایر از محل بند ب ماده۵۲ مبلغ ۱۹۷۰۰ میلیارد تومان از این مبلغ ۲۳ میلیاردجذب شده و ۵۰ هزار راس دام پروار گردیده (برای تولیدگوشت ایجادشغل وانگیزه به عشایر)
مدیر امور عشایر استان لرستان با اشاره به زحمات و فعالیتهای تشکلهای عشایری، گفت: سعی میکنیم به موضوع بیمه دام و اجتماعی عشایری توجه ویژه داشته باشیم و تاکنون حدود ۲۰ هزار راس دام عشایری و حدود ۷۸۰۰ خانوار عشایری در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر بیمه شدهاند.
وی بیمه را یکی از بهترین اقدامات چندسال اخیر برای عشایر بیان کرد و گفت: معتقد هستم که بیمه یک نعمت بزرگ برای جامعه عشایری است. زیرا هر شخصی از جامعه عشایری میتواند در زمان سالمندی و از کارافتادگی از مستمری بیمه استفاده کند. این مسئله که عشایر فقط یک سوم حق بیمه خود را پرداخت میکنند و باقی آن توسط دولت پرداخت میشود از مزایای بیمه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر است.