به گزارش تجارت آوا به نقل از ایرنا، عملیات والفجر ۸ در دهه فجر سال ۱۳۶۴ آغاز شد و در بهمنماه همان سال، با اهتزاز پرچم گنبد مقدس رضوی بر فراز مسجد جامع بندر راهبردی فاو عراق، به پیروزی رسید. یکی از مهمترین مسائل این عملیات، چگونگی تدارکرسانی و پشتیبانی از هزاران رزمنده در آنسوی اروندرود پس از تصرف شهر فاو بود.
در ابتدا، پشتیبانی و تدارکات رزمندگان با استفاده از شناورهای سبک، پل خضر و همچنین تعدادی بارج و یدککش سبک انجام میشد، اما پس از آن، پل بعثت طراحی و اجرا شد.
نیروهای مهندسی و پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی توانستند با بهکارگیری حدود سه هزار و ۴۰۰ لوله نفتی ۵۶ اینچی و با یک طرح مهندسی دقیق، پلی به طول حدود ۶۰۰ متر، عرض ۱۲ متر و عمق هشت متر احداث کنند.
تدوین سند ثبت ملی پل بعثت
مدیرعامل شرکت لولهسازی اهواز به نقش این شرکت در دوران دفاع مقدس و ساخت پل بعثت اشاره کرد و از تدوین سند ثبت ملی این پل خبر داد و گفت: در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران، سند ثبت ملی این پل رونمایی شد.
محمدرضا دانیاری افزود: امیدواریم ثبت آثار اینچنینی بتواند انرژی مضاعفی برای رزمندگان امروز جبهه تولید و دیگر صنایع باشد، چراکه پرچمداران خط تولید و جنگ اقتصادی تولیدکنندگان صنایع هستند.
وی پل بعثت را از افتخارات شرکت لولهسازی اهواز عنوان کرد و ادامه داد: شرکت لولهسازی در سال ۶۵ این افتخار را داشت که تولید لولههای این پل را در حدود ۸۰ کیلومتر معادل پنج هزار شاخه در سایز ۵۶ تولید کند.
وی یادآور شد: شرکت لولهسازی اهواز بهعنوان یکی از صنایع بزرگ، آمادگی دارد در قالب تفاهمنامه و همکاری دوجانبه با مجموعه میراث فرهنگی در راستای معرفی ظرفیتهای استان گام بردارد.
اروندکنار در ۴۵ کیلومتری جنوب آبادان و روبهروی شهر فاو عراق قرار دارد.