دکتر مریم تاج آبادی ابراهیمی افزود: ایران بزرگترین مصرف کننده آنتی بیوتیک است که از استاندارد جهانی بالاتر است و بسیاری از بیماران به دلیل مصرف آن دچار عفونت می شوند در حالیکه مصرف محصولات پروبیوتیک باعث مقابله این عفونتها می شود.
وی اظهار داشت: استفاده از محصولات پروبیوتیک مهمترین عامل پیشگیری کننده از عفونت های ناشی از مصرف آنتی بیوتیک ها است و باعث کاهش هزینه های سلامت می شود.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه جمعیت کشور به سمت سالمندی پیش می رود، خطر ابتلا به برخی بیماری ها از جمله بیماری های متابولیک، سکته مغزی و آلزایمر نیز افزایش می یابد، در حالیکه مصرف محصولات پروبیوتیک در جلوگیری از ابتلا به این بیماری ها تاثیرگذار است.
تاج آبادی ابراهیمی با تاکید بر اینکه ارتقا آگاهی مردم در مورد مصرف محصولات پروبیوتیک ضروری است، گفت: در حال حاضر دنیا بر روی موضوع محصولات پروبیوتیک سرمایه گذاری می کند زیرا هر روز مشاهده می شود که فواید زیادی به طور مثال در درمان دیابت، برخی بیماری های مغز و اعصاب، برخی سرطان ها، بیماری های قلبی – عروقی، اختلالات رفتاری، سلامت دهان و دندان و غیره دارد.
وی گفت: اقتصاد پروبیوتیک در کنار اقتصاد دارو می تواند ثمرات مفیدی را برای سلامت جامعه داشته باشد.
وی ادامه داد: مقوله ای که در زمینه محصولات پروبیوتیک بسیار مطرح بوده کاربرد آنها در حوزه دامپروری و آبزیان با هدف ارتقا سطح ایمنی موجودات زنده و مقاومت در برابر انواع ویروس ها، باکتری ها و انگل ها است.
رئیس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران افزود: ضروری است محصولات دام، طیور و آبزیان به صورت غنی شده مورد استفاده انسان ها قرار گیرد، به این صورت که برای مصرف محصولات بسته بندی شده پروبیوتیک به شیر و غیره افزوده شده و افراد جامعه از فواید آن بهره مند شوند.
وی با تاکید بر مصرف منطقی مکمل ها گفت: مکمل های پروبیوتیک نیز موجود بوده که افراد می توانند با توجه به نیاز بدنشان آنها را استفاده کنند.
وی با اشاره به برگزاری ششمین کنگره بین المللی محصولات پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند که اول تا سوم اسفندماه برگزار می شود، گفت: در این کنگره نگاه ویژه ای به بحث مقاومت های آنتی بیوتیک داریم که با حضور کارشناسان و اساتید از کشورهایی مانند استرالیا و چین بحث و تبادل نظر می شود.
همچنین عضو سندیکای تولید کنندگان محصولات پروبیوتیک کشور گفت: پروبیوتیک ها در کشور بعد از سال ها تحقیقات، بازار خوبی دارد اما هنوز به جایگاه اصلی در منطقه دست نیافته زیرا در کشورهای پیشرفته میان مردم شناخته شده تر است و بیشتر مصرف می شود.
دکتر محمود مقتدایی گفت: ایران به عنوان تولید کننده محصولات پروبیوتیک قابل رقابت با محصولات اروپایی است و از لحاظ قیمتی هم مناسب تر بوده و ضروری است به بازارهای منطقه ای ورود پیدا کنیم.
وی تصریح کرد: اکنون سه شرکت تولیدی مواد اولیه محصولات پروبیوتیک در کشور فعالیت دارند و علاوه بر تولید داخل، می توانند کشورهای منطقه را هم پوشش دهند.
در ادامه عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز گفت: یک سری از غذاها ( غذاهای فراسودمند) ارزش تغذیه ای بالایی دارند که محصولات پروبیوتیک ها جزو آنها بوده و برای سلامتی بسیار مفید هستند.
دکتر وحید مفید دبیر علمی ششمین کنگره بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران افزود: فرهنگ سازی مصرف محصولات پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند در جامعه بسیار ضروری است و باید اطلاع رسانی در مورد فواید مفید این غذاها گسترش یابند زیرا تحقیقات زیادی بر روی محصولات در کشور شده و ارزش بالایی غذایی آنها ثابت شده است.
مفید تاکید کرد : در کنگره امسال ۴۵۰ مقاله به صورت سخنرانی و پوستر داریم و کارگاههای آموزشی نیز برگزار می شود.
رئیس ششمین کنگره بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران:
بیش از ۲۰۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی با تولید داخلی محصولات پروبیوتیک
رئیس ششمین کنگره بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران با بیان اینکه در سالهای اخیر با تولید داخلی محصولات پروبیوتیک بیش از ۲۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی داشتیم، گفت: باید با افزایش تولید محصولات پروبیوتیک و رقابت در بازارهای بینالمللی، به سهم یک میلیارد دلاری صادرات در این حوزه دست یابیم.
https://tejaratava.ir/?p=170249