• امروز : سه شنبه - ۱۶ بهمن - ۱۴۰۳
1

صنعت بازی سازی نیازمند توجه بیشتر حاکمیت است

  • کد خبر : 167836
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۴
صنعت بازی سازی نیازمند توجه بیشتر حاکمیت است
رویداد سرمایه گذاری سکوی پرش غزال دهمین جشنواره بازی‌های راینه‌ای فجر به همت بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری سه شنبه ۱۶ بهمن آغاز به کار کرد.

به گزارش تجارت آوا به نقل از روابط عمومی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، علیرضا فرهانی دبیر رویداد سکوی پرش غزال در آغاز این رویداد، با تاکید بر اینکه ماهیت وجودی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای حمایت و تنظیم‌‌گری در صنعت بازی‌سازی، گفت: همچنان نیز در تلاش هستیم که بتوانیم حمایت و‌ مدل سرمایه‌گذاری را اشاعه دهیم.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۳۴ میلیون گیمر در کشور حضور دارند، اظهار کرد: بیش از ۳۰۰۰ نفر فعال حوزه بازی‌سازی و بیش از ۳۰۰ تیم و شرکت بازی‌سازی در کشور فعال هستند و بیش از ۱۵ شرکت داریم که به عنوان ناشر شناخته می‌شوند.

فراهانی با اشاره به درآمد بالای صنعت گیم، ادامه داد: خیلی از این شرکت‌ها درآمدهای خوبی دارند. صنعت گیم یکی‌ از صنایعی است که می‌تواند بدون گمرکی ‌و سایر مسائل این چنینی در مابقی کشورها گسترش یابد.

وی با بیان اینکه بازی‌سازان ایرانی در کشورهای روسیه، ترکیه و… فعال هستند، تصریح کرد: این امر نشان می‌دهد بازی‌های دیجیتال ظرفیت بزرگی برای ما به ارمغان آورده است ولی مهم‌ترین مشکل، نبود حمایت مادی و معنوی بالقوه از سوی دولت و حاکمیت است. متاسفانه علی‌رغم اینکه در ۱۵ سال گذشته فعالیت بازی‌سازان پر‌رنگ‌تر شده است، اما حاکمیت آنقدر که به سایر صنایع پرداخته به بازی‌سازی توجه نکرده است. این در حالی است که شرکت‌های بازی‌سازی نوپا با تعداد قابل توجهی نیروی حرفه‌ای و اهل فن در حال فعالیت هستند. متاسفانه ما این استعدادها را مهم نمی‌دانیم ‌یا برای آنها برنامه نداریم.

دبیر رویداد سکوی پرش غزال به اقدامات بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای برای حمایت از بازی‌سازان اشاره کرد و گفت: بیش از ۷۰ درصد وقت خود را گذاشتیم که  ظرفیت‌ها و‌قابلیت‌های بازی دیجیتال را به مسئولین کشور معرفی کنیم.

وی در ادامه به ارائه مدلی نوین از حمایت از بازی‌سازان پرداخت و‌ گفت: در این مدل بازی‌ساز نمونه بازی خود را ارائه می‌دهد و اگر پس از داوری تایید شود بازی به ناشران و شرکت‌های بزرگ بازی‌ سازی ارائه می‌شود و اگر توان جذب سرمایه گذار داشته باشد سپس به مایکت ‌و کافه بازار معرفی می‌شوند و میزان سرمایه‌گذاری خود را اعلام می‌کند. از طرفی اگر همه این روند به خوبی طی شود، صندوق سرمایه گذاری هم که دانش بازی‌سازی ندارد و به این روند توجه کرده و برای سرمایه‌گذاری تشویق می‌شود.

او با بیان اینکه ۴۷ تیم در رویداد سکوی پرش غزال سال جاری ثبت نام کرده‌اند، گفت: در نهایت ۱۰ تیم به مرحله داوری نهایی رسیدند، اما مابقی گروه‌ها نیز رها نمی‌شوند و بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با منتورینگ و درنظر گرفتن وام‌هایی برای آنها به دنبال جذب سرمایه برای بازی‌ ساز می‌گردیم. برگزاری چنین رویدادی باید افزایش یابد. این مدل به جاهای مختلفی از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم ارائه شده است و به دنبال پیش برد و گسترش آن هستیم. صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری هم برای یک‌ صندوق ۲۰۰ میلیاردی ابراز امیدواری کرده است.

فراهانی اضافه کرد: از نظر ما صنعت گیم سالانه حداقل به ۱۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد تا از این صنعت عقب نمانیم و‌ بتوانیم درآمدزایی کنیم.

گفتنی‌است دهمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر روزهای ۱۶، ۱۷ و ۱۸ بهمن در بلوار کشاورز، خیابان حجاب، سالن همایش‌های حجاب برگزار می‌شود.

https://tejaratava.ir/?p=167836

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰