به گزارش تجارت آوا به نقل از پایگاه خبری مسپرس، کیومرث مبلغ ناصری افزود: تاکنون کارخانههای تغلیظ درآلو و درهزار به بهرهبرداری رسیده و ظرفیت تولید کنسانتره مس شرکت با افزایش ۲۴۰ هزار تنی به ۱.۶ میلیون تن رسیده است. انتظار میرود با تکمیل ۹ طرح باقیمانده ۲.۷ میلیون تن دیگر به ظرفیت تولید کنسانتره افزوده شود.
وی به اهمیت طرحهای تغلیظ اشاره کرد و گفت: این پروژهها زیربنای اصلی توسعه شرکت به شمار میروند و بدون تحقق آنها دستیابی به سایر بخشهای توسعهای ممکن نخواهد بود.
معاون توسعه صنعتی و کنترل تولید شرکت ملی مس در ادامه به پیشرفت برخی طرحها اشاره کرد و گفت: طرح فاز ۳ و ۴ تغلیظ سرچشمه با ظرفیت مجموع ۶۷۶ هزار تن کنسانتره مس، پس از رفع موانع فنی و برگزاری جلسات متعدد با پیمانکار، به زودی وارد فاز اجرایی خواهد شد.
پیشرفت قابلتوجه در طرحهای بزرگ تغلیظ
معاون توسعه صنعتی و کنترل تولید شرکت ملی صنایع مس ایران تصریح کرد: فاز ۳ و ۴ تغلیظ سونگون هرکدام با ظرفیت ۴۵۰ هزار تن و مجموعا ۹۰۰ هزار تن کنسانتره مس، از مهمترین پروژههای تغلیظ کیمیا هستند، به ویژه فاز ۳ تغلیظ سونگون با سهم ۱۳ درصدی در این طرح، بیش از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و پیشبینی میشود تا اواسط سال آینده وارد مرحله بهرهبرداری آزمایشی شود.
به گفته مبلغ ناصری طرح فاز ۳ تغلیظ سونگون از مهمترین طرحهای توسعه شرکت با ظرفیت ۴۵۰ هزار تن است که برای نخستین بار در شرکت با تکیه بر دانش و تجربه مهندسان صنعت مس ایران در حال اجرا است.
وی همچنین به پتانسیل معدن مس سریدون به عنوان یکی از بهترین معادن کشف شده پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: در این معدن، دو فاز کارخانه تغلیظ با ظرفیت هر یک ۲۹۰ هزار تن و در مجموع ۵۸۰ هزار تن کنسانتره مس طراحی شده که در حال حاضر مناقصات آن برگزار شده و در مرحله ابلاغ به پیمانکار است.
معاون توسعه صنعتی و کنترل تولید شرکت ملی مس تأکید کرد: این طرحها زیربنای توسعه شرکت ملی مس محسوب میشوند و اجرای موفقیتآمیز آنها تأثیر مستقیم بر سایر برنامههای توسعهای شرکت خواهد داشت.
مبلغ ناصری در ادامه به دو طرح تولید کنسانتره مس از سربارههای ذوب اشاره کرد و گفت: طرح نخست با عنوان فلوتاسیون سرباره سرچشمه با ظرفیت ۷۰ هزار تن اخیرا به بهرهبرداری رسیده است و طرح دوم با عنوان فلوتاسیون سرباره خاتونآباد با ظرفیت ۳۰ هزار تن کنسانتره در مجتمع مس شهربابک در حال اجرا است که امیدواریم تا اوایل سال آینده به بهرهبرداری برسد.
وی با اشاره به پایین بودن «هزینههای سربار» در طرحهای فلوتاسیون سرباره اظهار داشت: این طرحها به دلیل اینکه ماده اولیه آن سربارههای ذوب دپو شده در کارخانجات ذوب سرچشمه و خاتونآباد در طی سالهای قبل هستند از سودآوری بالایی دارند.