• امروز : چهارشنبه - ۱۹ دی - ۱۴۰۳
0

نیروی انسانی مجرب و کارگاه های ساخت مجهز ذوب آهن در مسیر بومی سازی

  • کد خبر : 162749
  • ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۷
نیروی انسانی مجرب و کارگاه های ساخت مجهز ذوب آهن در مسیر بومی سازی
ذوب آهن اصفهان به عنوان اولین تولید کننده فولاد در ایران همواره در ساخت و راه اندازی صنایع مختلف کشور نقش بی بدیلی داشته است که همگان به این تاثیرگذاری واقف هستند. این مجتمع عظیم صنعتی با داشتن نیروی انسانی مجرب و برخورداری از کارگاههای ساخت مجهز در داخل کارخانه و در سطح کشور بومی سازی های بسیار تاثیرگذاری را انجام داده است. رمضانعلی فرهادی مدیر برنامه ریزی و نظارت بر نگهداری و تعمیرات مکانیک ذوب آهن اصفهان با حضور در برنامه بازتاب شبکه اصفهان گزارش مبسوطی در این خصوص ارائه نمود که مشروح آن را در ادامه می خوانید:

مدیر برنامه ریزی و نظارت بر نگهداری و تعمیرات مکانیک ذوب آهن اصفهان گفت : این مجتمع عظیم صنعتی با بیش از نیم قرن تجربه تولید فولاد و همچنین نیروی انسانی مجرب و کارگاههای ساخت مجهز با تمام توان در مسیر بومی سازی و خودکفایی برای این کارخانه و سایر صنایع کشور نقش آفرین است.

وی افزود : ساخت قطعات و تجهیزات و همچنین حفظ، نگهداری و آماده به کاری آنها در مدیریت نت مکانیک شرکت با جدیت تمام در دست اقدام است تا از طریق این پشتیبانی خط تولید کارخانه بدون توقف، فعال باشد.

مدیر نت مکانیک شرکت تصریح کرد : کارگاههای ساخت فعال در ذوب آهن اصفهان که هر کدام بدون اغراق یک کارخانه محسوب می شوند عبارتند از : کارگاه ریخته گری و مدل سازی، اسکلت فلزی و آهنگری، ماشین کاری و حرارتی و تعمیر تجهیزات سنگین که تمامی این کارگاهها با نزدیک به ۹۰۰ نفر پرسنل مجرب در هر سال توان تولید ۴۲۴ هزار قطعه را دارا می باشند.

رمضانعلی فرهادی اضافه کرد : قطعات تولیدی در کارگاههای ذوب آهن اصفهان از وزن  200 گرم که شامل یک مهره یا پیچ می شود تا وزن ۱۵۰ تن که نمونه آن برج گردان بخش فولادسازی است و در گذشته از کشور ایتالیا وارد می شد را در بر می گیرد.

وی با اشاره به اینکه روند بومی سازی در ذوب آهن اصفهان از خروج میلیون ها دلار ارز از کشور جلوگیری نموده است، خاطرنشان کرد : با افتخار اعلام می کنم بیش از ۸۷ درصد از قطعات و تجهیزات مربوط به خط تولید کارخانه در کارگاههای ذوب آهن اصفهان ساخته و به بخش های گوناگون خط تولید تحویل می شود.

مدیر نت مکانیک شرکت ضمن اشاره به اینکه قطعات و تجهیزات بسیاری وجود دارد که در گذشته از خارج کشور وارد می شد اما هم اکنون مراحل طراحی، تکنولوژی و ساخت آنها و همچنین برخی به روش مهندسی معکوس در ذوب آهن اصفهان انجام می گیرد، گفت : ساخت درب های فلکسیبل باتری های کک سازی که وزن هر درب حدود چهار و نیم تن است و بیش از ۱۴۰ قطعه روی این درب مونتاژ می شود و نیز یک پروژه زیست محیطی بسیار بزرگ هم محسوب می شود، پاتیل حمل مذاب و سرباره که قبلاً از کشور روسیه وارد می شود با وزن حدود ۳۰ تن ، دریچه کشویی پاتیل های حمل مذاب که قبلاً از  کشور آلمان وارد می شد ، برج گردان ذوب ریزی به وزن ۲۵ تن  ، روتور مکنده آگلوماشین که یک قطعه بسیار مهم با وزن ۱۳ تن است، تنها بخشی از دستاوردهای بومی سازی ذوب آهن اصفهان است که ثمره تلاش و کوشش شبانه روزی همکاران ذوب آهنی و بهره گیری از ظرفیت های شرکت دانش بنیان قلمداد می شود. نکته قابل توجه در خصوص روتور این است که طبق استعلام اخذ شده در آن دوران ، واردات این قطعه، ۵۶۰ هزار یورو هزینه در بر داشت که با قیمت بسیار نا چیزی در داخل کشور بومی سازی شد.

وی قطعات و تجهیزاتی که در ذوب آهن اصفهان برای سایر صنایع کشور ساخته شده است را چنین برشمرد : قطعات تختال مجتمع فولاد مبارکه، شافت منتل سنگ شکن چادرملو، درب تاندیش فولاد خراسان، چرخ دنده آسیاب سیمان شرق،پاتیل حمل سرب فولاد سبا، سازه های فلزی پتروشیمی شیراز، کوره و قطعات فروکروم فولاد سبزوار، قطعات فولاد میبد و قطعات شرکت زرند ایرانیان.

رمضانعلی فرهادی در پایان با اشاره به کسب عنوان نائب قهرمانی تلاشگر ذوب آهنی در مسابقات تراشکاری کشور روسیه گفت : خلاقیت، تلاش و کوشش همکاران عزیزم در کارگاههای ساخت ذوب آهن اصفهان ستودنی است و در این فرصت شایسته می دانم از همه این عزیزان تشکر و قدردانی نمایم.

https://tejaratava.ir/?p=162749

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.