به گزارش ایرنا، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در این آیین گفت: این شناور از نظر کاربری وفناوری به کار رفته در سیستم رانش و تجهیزات ویژه مقابله با آلودگی نفتی و جمع آوری در منطقه بینظیر است.
سیاوش ارجمندزاده افزود: شناور دریاپاک١ با طول ۵۵.۵، آبخور چهار و عرض ۱۳ متر مجهز به سیستم رانش دیزل الکترونیک است که قادر است با سرعت ۱۶ گره دریایی برای عملیاتهای ساحلی و فراساحلی خلیج فارس در زمینه پاکسازی و مقابله با آلودگی نفتی در دریا فعالیت کند.
وی ادامه داد: این کشتی به عنوان شناور ویژه مقابله با آلودگی نفتی دارای سیستم جمع آوری، جداسازی، ذخیره و حمل مواد نفتی ریخته شده در دریا است.
ارجمندزاده گفت: شناور یاد شده مجهز به ۳۵۰متربوم دریایی برای محصورکردن، هدایت و محاصره لکههای نفتی، سیستم پاشش دیسپرسنت یا مواد زایل کننده نفتی، بازوهای هدایت لکههای نفتی به اسکیمرهای کارگذاشته در شناور، انواع اسکیمها، پمپ انتقال مواد نفتی و مخزن ۵۵۰ متر مکعبی ذخیره است.
وی یادآور شد: میزان سرمایهگذاری سازمان بنادر ودریانوردی برای ساخت این شناور معادل ۲۱ میلیون یورو به ارزش (۶ هزار و ۴۶۸ میلیارد و ۵۷۰ میلیون ریال) است که این رقم نشان از اهمیت ویژه سازمان بنادر ودریانوردی به حفاظت از محیط زیست دریایی است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: بدون شک، توان بالای این شناور و قابلیت ویژه تجهیزات آن، کمک شایانی به ارتقای جایگاه سازمان و اداره کل بنادر ودریانوردی استان بوشهر برای حضور به موقع در دریا، برای پاکسازی آلودگیهای نفتی در حوزه خلیج فارس است.
ارجمندزاده اظهار داشت: استان بوشهر بیشترین میدانهای نفتی را در بین سواحل کشور دارا است و در شرایط طبیعی روزانه بیش از ۶۰۰ هزار بشکه تولید میدانهای واقع در آبهای این استان و به طور متناوب نیز آلودگیهایی در این محدوده دریایی ایجاد میشود.
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی روز پنجشنبه به منظور افتتاح چند طرح بندری به بوشهر سفر کردهاست.