• امروز : یکشنبه - ۲ دی - ۱۴۰۳
1
در گفت‌و گوی نایب رئیس هیئت مدیره و سرپرست اتکایی ایران معین با اطلاعات بورس مطرح شد:

سهم ۱۳‌درصدی “معین” از بازار اتکایی

  • کد خبر : 157893
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۰
سهم ۱۳‌درصدی “معین” از بازار اتکایی
فعالیت‌های بیمه اتکایی ایران معین در خصوص قبول بیمه‌های اتکایی در کلیه رشته‌های بیمه از بازارهای داخلی و خارجی، تاسیس و اداره صندوق‌های بیمه اتکایی داخلی و خارجی، تحصیل پوشش اتکایی در رابطه با تعهدات بیمه‌ای پذیرفته شده، سرمایه‌گذاری از محل سرمایه، اندوخته‌ها، ذخایر فنی و سایر منابع مالی شرکت، عرضه خدمات مشاوره‌ای، جانبی و تکمیلی در زمینه بیمه‌های اتکایی است.

شرکت بیمه ایران‌معین در سال ۱۳۸۲ ثبت و تاسیس شد؛ این شرکت از سال ۱۳۹۰ مجوز قبولی اتکایی را از بیمه‌ مرکزی جمهوری اسلامی ایران اخذ و در کنار صدور بیمه‌ نامه‌های مستقیم در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، اقدام به قبول ریسک اتکایی از سرزمین اصلی کرد. فعالیت‌های بیمه اتکایی ایران معین در خصوص قبول بیمه‌های اتکایی در کلیه رشته‌های بیمه از بازارهای داخلی و خارجی، تاسیس و اداره صندوق‌های بیمه اتکایی داخلی و خارجی، تحصیل پوشش اتکایی در رابطه با تعهدات بیمه‌ای پذیرفته شده، سرمایه‌گذاری از محل سرمایه، اندوخته‌ها، ذخایر فنی و سایر منابع مالی شرکت، عرضه خدمات مشاوره‌ای، جانبی و تکمیلی در زمینه بیمه‌های اتکایی است. با اعظم هنردوست، نایب رئیس هیئت مدیره و سرپرست بیمه اتکایی ایران معین در خصوص رشد دو برابری سود این شرکت گفت‌وگو داشتیم. همچنین مواردی همچون برنامه‌های پیش روی بیمه اتکایی ایران معین، درآمدهای عملیاتی شرکت مذکور، فرصت سودآوری، افزایش و سیاست تقسیم سود مطرح شد که در ادامه می‌خوانید.

* بیمه اتکایی ایران‌معین در نیمه نخست سال رشد تقریبا دو برابری سود را تجربه کرد. برآورد شما برای سود شرکت در پایان سال چیست؟

سود شرکت‌های بیمه از دو بخش فعالیت بیمه‌گری و سرمایه‌گذاری حاصل می‌شود. در بخش بیمه‌گری با مسئله پرداخت خسارت و احتمالی بودن آن مواجه هستیم که تاثیر قابل توجهی بر سودآوری خواهد داشت. همچنین در بخش سرمایه گذاری علاوه بر ابزارهای درآمد ثابت، تحت تاثیر شرایط بازار سرمایه خواهیم بود، بنابراین امکان ارائه مبلغ دقیق از سود آوری وجود ندارد، اما می‌توان رشد معقولی در مقایسه با سود خالص سال ۱۴۰۲ پیش‌بینی کرد.

* ارزش روز پرتفوی سرمایه‌گذاری شرکت چقدر است و برنامه‌ای برای تغییر و توسعه آن دارید؟

ارزش کل سبد سرمایه‌گذاری شرکت بیمه اتکایی ایران‌معین شامل سپرده‌های بانکی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سهام شرکت‌های بورسی و غیربورسی پایان آبان ماه برابر با ۲، ۷۹۰ همت است. در خصوص برنامه‌های توسعه‌ای سرمایه‌گذاری باید بگویم، شرکت بیمه اتکایی ایران‌معین در این بخش به صورت هوشمندانه‌ای به دنبال استفاده از ابزارهای نوین و استراتژی‌های به‌روز سرمایه‌گذاری است، در این راستا سعی خواهد شد سبد سرمایه‌گذاری متنوع‌تر شده و با کنترل پارامترهای ریسک، بازدهی مناسبی در کوتاه مدت و میان مدت حاصل شود. سرمایه‌گذاری در صندوق‌های کالایی نظیر طلا و زعفران، فعالیت در بازار مشتقه، مشارکت در تأسیس صندوق‌های جسورانه و خصوصی، نمونه‌ای از اقدامات جدید واحد سرمایه‌گذاری «معین» است؛ در واقع شرکت به‌دنبال استفاده از تمام ظرفیت‌های آیین‌نامه سرمایه‌گذاری شرکت‌های بیمه است.

* سهم «معین» از بازار بیمه چقدر است و برای افزایش سهم خود از بازار، چه برنامه‌هایی دارید؟

درصد واگذاری شرکت‌های بیمه با در نظر گرفتن سرمایه، ظرفیت نگهداری و همچنین ریسک پذیری آنها متفاوت بوده و از طرفی آمار دقیقی هم از طرف بیمه مرکزی مبنی بر میزان واگذاری شرکت‌های بیمه ارائه نمی‌شود؛ البته امیدواریم بخش واگذاری و قبولی به سالنامه آماری بیمه مرکزی اضافه گردد. با توجه به کاهش اتکایی اجباری بیمه مرکزی، ظرفیت بالا، سابقه و حسن شهرت اتکایی ایران‌معین، با حفظ اصول مشتری مداری و تعامل سازنده با شرکت‌های بیمه به دنبال رشد مناسبی در بازار بیمه هستیم.

* بیمه اتکایی ایران‌معین در کدام رشته بیمه‌ای، سهم بیشتری در بازار دارد؟

این شرکت در رشته‌های آتش سوزی، مهندسی و کشتی بیشترین قبولی را در میان شرکت‌های اتکایی دارد.

* سهم شرکت از بازار ‌اتکایی چقدر است و برای افزایش سهم خود چه برنامه‌ای دارید؟

طبق آمار ارسال شده از ابتدای سال تا پایان مهرماه ۱۴۰۳، اتکایی ایران‌معین در میان شرکت‌های بیمه اتکایی از سهم ۱۳ درصدی برخوردار بوده است. این شرکت همواره به دنبال افزایش پرتفوی با کیفیت است که نتیجه آن در رشد سود شرکت مشهود است؛ همچنین برای تحقق این مهم، بهره‌گیری از بدنه کارشناسی متخصص، انعقاد قراردادهای اتکایی مناسب و مدیریت ریسک در دستور کار قرار دارد.

* افزایش مشارکت شرکت در بیمه نامه‌های قبولی سال جاری نسبت به گذشته چقدر بوده است؟

اتکایی ایران‌معین همواره در مسیر رشد قرار داشته و شاهد آن صورت‌های مالی سنوات گذشته آن است. همچنین در بخش قبولی اتکایی نیز بدین صورت بوده که به عنوان نمونه رشد ۷ ماهه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۷ درصد بوده است.

* سایر درآمدهای عملیاتی شرکت در نیمه نخست سال رشد قابل توجهی داشته از چه محل و آیا قابل تکرار است؟

سایر درآمدهای عملیاتی شامل دو بخش عمده درآمد سرمایه‌گذاری از محل سایر منابع و سود ناشی از تسعیر ارز است که درآمد سرمایه گذاری قابل تکرار بوده و انتظار افزایش آن نیز قابل دسترس خواهد بود و سود ناشی از تسعیر ارز نیز بستگی به افزایش نرخ ارز خواهد داشت.

* تعداد حملات سایبری در سال‌های اخیر رو به افزایش بوده، این مساله چه تاثیری می‌تواند بر صنعت بیمه داشته باشد؟

تاثیر سوء حملات سایبری از سه بعد قابل تحلیل است. اول تأثیر بر اعتبار و اعتماد مشتریان؛ حملات سایبری می‌تواند به کاهش اعتماد مشتریان به شرکت‌های بیمه منجر شود؛ اگر اطلاعات شخصی مشتریان در معرض خطر قرار گیرد، این موضوع می‌تواند اعتبار شرکت بیمه را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین، شرکت‌ها باید بر روی شفافیت و امنیت اطلاعات خود تمرکز کنند تا اعتماد مشتریان حفظ شود. دوم، نیاز به بهبود امنیت داخلی؛ شرکت‌های بیمه باید سرمایه‌گذاری بیشتری در زیرساخت‌های امنیت سایبری خود انجام دهند. این شامل به‌روز رسانی سیستم‌ها، آموزش کارکنان و ایجاد پروتکل‌های امنیتی جدید است تا از حملات جلوگیری کنند و توانایی پاسخگویی به آن‌ها را افزایش دهند و سوم تغییر در قوانین و مقررات؛ با افزایش حملات سایبری، ممکن است شاهد تغییرات در قوانین و مقررات مرتبط با صنعت بیمه باشیم. باید گفت این تغییرات می‌تواند نیاز به رعایت استانداردهای بالاتر امنیتی را ضروری کرده و شرکت‌ها را ملزم به اتخاذ تدابیر بیشتر برای حفاظت از داده‌های مشتریان کند. به طورکلی، حملات سایبری با همه تهدیدات خود برای صنعت بیمه، به عنوان عامل تغییر و نوآوری نیز عمل می‌کنند؛ چراکه شرکت‌های بیمه باید به طور مداوم استراتژی‌های خود را به‌روز کرده و به نیازهای جدید بازار پاسخ دهند تا بتوانند با مقاوت در برابر این تهدیدات اعتماد مشتریان را حفظ کنند.

* افزایش ریسک‌های طبیعی چه تاثیری بر شرکت‌های بیمه خواهند گذاشت؟ می‌تواند فرصت سودآوری شرکت‌ها را بیشتر کند؟

یکی از ریسک‌های فزاینده در سال‌های اخیر حوادث فاجعه آمیز مانند سیل، توفان و زلزله بوده که تاثیر زیادی بر صنعت بیمه و بیمه اتکایی در دنیا گذاشته است. این حوادث که خسارت‌های سنگینی به جامعه و دولت‌ها وارد می‌کنند از طریق بیمه اتکایی و توزیع جهانی ریسک قابل مدیریت هستند؛ متاسفانه باتوجه به تحریم‌های فعلی، امکان توزیع ریسک‌های داخل کشور به صورت منطقه‌ای به شدت محدود شده است؛ بنابراین مدیریت این خسارت‌ها بر دوش شرکت‌های بیمه اتکایی، بیمه مرکزی و شرکت‌های با مجوز قبولی است که وظیفه خطیری در زمان وقوع این دست حوادث دارند.

* به‌جز افزایش سرمایه پیش رو، برنامه دیگری برای افزایش سرمایه در سال‌های بعد دارید؟

در حال حاضر سرمایه لازم برای شرکت‌های بیمه گر اتکایی مبلغ ۱۵,۰۰۰ میلیارد ریال است که با افزایش سرمایه در دست اقدام فعلی، سرمایه شرکت به ۲۳,۰۰۰ میلیارد ریال خواهد رسید. در خصوص افزایش سرمایه‌های بعدی، در صورت موافقت اکثریت سهامداران و وجود منابعی جهت اختصاص به سرمایه، قطعا اقدام خواهد شد.

* سیاست تقسیم سود چقدر است؟

سیاست تقسیم سود شرکت بستگی به نظر اکثریت سهامداران خواهد داشت که به نظر می‌رسد نظر سهامداران عمده بر تقسیم سود بالا قرار دارد.

* از هوش مصنوعی در شرکت برای پیشبرد اهداف بهره می‌برید یا خواهید برد؟

بله، البته به طور محدود؛ از الگوریتم‌های یادگیری ماشین برای تحلیل و پیش‌بینی استفاده می‌کنیم. در آینده نیز قصد داریم استفاده از هوش مصنوعی را گسترش دهیم تا به نوآوری‌های بیشتری دست یافته و عملکرد خود را بهینه کنیم. این فناوری به ما کمک می‌کند تا اهداف خود را به طور مؤثرتری پیش ببریم. هوش مصنوعی امکان می‌دهد تحلیل داده‌ها را بهبود بخشیم، فرایندها را خودکار کنیم و تجربه مشتریان را ارتقا دهیم.

* مهم‌ترین مزیت «معین» نسبت به سایر شرکت‌های بیمه‌ای چیست؟

اصلی‌ترین مزیت اتکایی ایران معین را می‌توان توجه ویژه به عملکرد سرمایه‌گذاری و تمرکز بر افزایش درآمدهای این ناحیه برشمرد که عمدتا در شرکت‌های بیمه این موضوع مغفول مانده است یا توجه چندانی به آن نمی‌شود. همچنین سابقه بیش از ۱۰ ساله در قبولی اتکایی و سرمایه انسانی متخصص و با دانش که اشراف کامل بر مدیریت ریسک و اصول فنی بیمه و اتکایی دارند نیز از دیگر مزایای «معین» محسوب می‌شود.

https://tejaratava.ir/?p=157893

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.