احمد خوروش با اشاره به چالش ناترازی انرژی در سطح کشور اظهار داشت: صنایع مختلف، بهویژه صنعت فولاد، با معضلاتی همچون کمبود برق، گاز و آب مواجه هستند. علاوه بر این، یکی دیگر از ناترازیهای جدی که از سال گذشته پدید آمده و بحران تأمین سرمایه و سرمایه در گردش را به دنبال داشته، انتقال ناترازی نظام بانکی به بخش تولید است چرا که بانکها با اتخاذ سیاستهای ناهماهنگ، فشارهای مضاعفی بر تولیدکنندگان وارد کردهاند که نتیجه آن، قرار گرفتن تولید در شرایطی نامتعادل بوده است. امید میرود با همافزایی و تدوین برنامههای جامع، این مشکلات مرتفع شوند.
عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی استان افزود: توسعه صنعت فولاد نیازمند همکاری و اجماع کامل در کل زنجیره، از معادن تا محصول نهایی است برای حل این مشکل مذاکرات اولیه برای تشکیل شورای آهن و فولاد با همکاری سه تشکل اصلی این زنجیره صورت گرفته است و انتظار میرود این شورا نقش مؤثری در حل چالشهای این صنعت ایفا کند.
رئیس انجمن نوردکاران فولادی با انتقاد از عملکرد دولت در حوزه اقتصاد و صنعت، گفت: دولت به دلیل چالشها و مشکلات فراوان، کارایی خود را از دست داده و به دلیل این سردرگمی اغلب تصمیمگیریها بدون مشورت با تشکلهای تخصصی انجام میشود. این رویکرد باعث شده صنعت فولاد و سایر صنایع با چالشهای دائمی در حوزه صادرات، فروش داخلی، و بازگشت ارز به کشور روبهرو شوند.
وی تأکید کرد: دولت باید وظیفه اصلی خود یعنی نظارت را بر عهده بگیرد و از دخالت در تصمیمگیریهای اقتصادی و صنعتی خودداری کند. اقتصاد کشور باید از حالت دستوری و دولتی خارج شده و بهصورت کامل خصوصی و مردمی شود. در صورت مشارکت بیشتر مردم در اقتصاد، صنعت و جامعه، میتوانیم شاهد رشد و پیشرفت ایران باشیم.