به گزارش تجارت آوا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی قرضالحسنه، رویداد کیش اینوکس ۲۰۲۴ با محوریت هدایت نقدینگی به بخشهای مولد، بررسی سیاستهای پولی، بهرهگیری از شیوههای نوین تأمین مالی و نقش بانکها و بازار سرمایه در تحقق جهش تولید برگزار شد.
در حاشیه این رویداد، «حمیدرضا توسلی» عضو هیأت مدیره و معاون فناوری اطلاعات بانک قرضالحسنه مهر ایران در نشست تخصصی «فناوری اطلاعات و مدلهای نوین تأمین مالی» با تأکید بر اهمیت زیستبوم مالی و اقتصادی و نحوه بهکارگیری فناوری برای تأمین مالی خرد و کلان، اظهار داشت: اگر در رویدادهای تخصصی، تلاش شود تا ایدههای نوآورانه به مرحله اجرا برسد به این ترتیب، تحولات مثبتی در اکوسیستم مالی ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به تحولات اخیر در بازار سرمایه و پول، خاطرنشان ساخت: در دنیای امروز فناوری و کسبوکار تعامل روزافزون دارند. فناوری امروز فراتر از کاهش هزینهها، به عنوان محرکی برای توسعه و نوآوری عمل میکند و در بهبود ارتباط با ذینفعان به ویژه مشتریان نقش مهمی ایفا میکند.
توسلی با تحلیل ترازنامه سازمان، به بررسی تأثیر فناوری بر داراییها، بدهیها و حقوق صاحبان سهام پرداخت و افزود: فناوری میتواند با ایجاد امکان مولدسازی داراییها، بهینهسازی ساختار بدهیها و توسعه ابزارهای نوین تأمین مالی، به بهبود وضعیت مالی شرکتها کمک کند.
معاون فناوری اطلاعات بانک قرضالحسنه مهر ایران اضافه کرد: همچنین، فناوری میتواند با ارائه ابزارهای اعتبارسنجی دیجیتال و آسانسازی جذب سرمایهگذاران، به افزایش ارزش سهام شرکتها کمک کند.
وی با اشاره به رویکرد تلفیقی بانک قرضالحسنه مهر ایران در ارائه خدمات بانکی، بیان کرد: این بانک با استفاده از شعب فیزیکی به عنوان پایگاه تعامل با مشتریان و همچنین ارائه خدمات دیجیتال، توانسته ۷۰ درصد از خدمات خود را به صورت غیرحضوری ارائه دهد.
توسلی افزود: باتوجه به اهمیت دسترسی همه افراد به خدمات مالی، ایجاد یک زیستبوم قوی و کارآمد برای تحقق این هدف ضروری است.
عضو هیأتمدیره بانک قرضالحسنه مهر ایران با اشاره به اهمیت نقش رگولاتور در فرآیند تحول دیجیتال و تعامل بین فناوری و سازمانها، گفت: در ابتدا، نیاز به یک رویکرد نظارتی منعطف و هوشمندانه وجود دارد، این رویکرد به شرکتها اجازه میدهد تا نوآوری و رشد داشته باشند و تنها در صورت نیاز، نهادهای نظارتی مداخله میکنند.
وی خاطرنشان ساخت: مفهوم مقررات و قانونگذار متمایز است؛ اولی به معنای تنظیم و هماهنگسازی روابط است، در حالی که دومی به ایجاد الزام و اجبار در راستای نظمدهی اشاره میکند.
توسلی با اشاره به سه رکن اصلی تحول دیجیتال، یعنی ابزارها، فرآیندها و افراد، گفت: تحول دیجیتال نباید فقط بر تکنولوژی متمرکز باشد؛ بلکه باید فرآیندها و فرهنگ سازمانی را نیز شامل شود. این فرهنگ سازمانی باید برای جذب تغییرات و بهرهبرداری از فناوری بهطور کامل آمادگی داشته باشد.
وی با تأکید بر لزوم تطبیق شاخصهای عملکردی با تحولات فناوری، بیان داشت: با ورود فناوری به سازمانها، نیاز است این شاخصها تغییر یابند تا جنبههای جدید عملکرد سازمانها نیز در نظر گرفته شود. به عنوان نمونه، بانک قرضالحسنه مهر ایران با ایجاد شاخصهای جدید، مدت زمان فرآیند دریافت تسهیلات را از ۱۸ روز به ۵ روز کاهش داده است.
توسلی با اشاره به اهمیت روزافزون داراییهای دیجیتال مانند NFT، گفت: این تحولات ضرورت تدوین سیاستهای نظارتی جدید برای این حوزه را بیشتر میکند. این فناوریها نه تنها بر تأمین مالی خرد بلکه بر کل بازار سرمایه و پول کشور تأثیرگذار هستند و نیازمند توجه جدی نهادهای نظارتی مانند سازمان بورس هستند.