به گزارش تجارت آوا به نقل از روابطعمومی پاسارگاد، دکتر مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد در این مراسم با اشاره به نگاه ویژه این بانک به محل احداث این مجتمع در منطقه محروم استان هرمزگان گفت: ایجاد اشتغال در مناطق محروم یکی از اصلیترین اولویتهای بانک پاسارگاد محسوب میشود که در این راستا احداث مجتمع پتروشیمی پاسارگاد در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته دکتر قاسمی، این طرح که در راستای جلوگیری از صدور مواد خام هیدروکربوری، ایجاد اشتغال در مناطق محروم ساحلی و ایجاد درآمد صادراتی چند صد میلیون دلاری در سال، درست بعد از ۴ماه از آغاز عملیات اجرایی طرح مشابه در منطقه آزاد چابهار و در سواحل محروم مکران آغاز میشود؛ حاکی از توجه این بانک به توسعه سرمایهگذاری طرحهای مهم صنعتی و معدنی در کشور در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و فرمایشات مقام معظم رهبری است.
وی با اشاره به اینکه اجرای چندین طرح پتروشیمی توسط بخش خصوصی در این منطقه پیشبینی شده است، تأکید کرد: با این حال مجتمع پتروشیمی پاسارگاد اولین طرح بزرگ در این منطقه است که نیاز به حمایت دولت، صندوق توسعه ملی و دستگاههای ملی و استانی دارد.
بنابر اظهارات مدیرعامل بانک پاسارگاد، طرح پتروشیمی پاسارگاد وابسته به شرکت گسترش انرژی پاسارگاد پس از انجام مطالعات امکانسنجی مفصل و کسب مجوزهای لازم بهمنظور تولید انواع پلیمرها از خوراک گاز طبیعی با سرمایهگذاری در حدود ۱٫۵ میلیارد یورو در سه فاز به اجرا خواهد رسید.
این مقام مسئول از اجرای فاز اول این پتروشیمی شامل تبدیل گاز طبیعی به متانول در این روز خبر داد و خاطرنشان کرد: در ساخت تجهیزات و ماشینآلات مورد نیاز این طرح از حداکثر توان تولید داخل استفاده خواهد شد.
دکتر قاسمی در بخشی دیگر از سخنان خود ضمن اشاره به سرمایهگذاریهای بانک پاسارگاد در حوزههای معدنی و صنایع معادن خاطرنشان کرد: بانک پاسارگاد در این حوزه در حدود ۶٫۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری کردهاست. نتیجه کار ۴ واحد کنسانتره به ظرفیت ۸میلیون تن، ۳ واحد گندله ۲٫۵ میلیون تنی و ۳ واحد فولادی خواهد بود. وی با بیان اینکه گام بعدی این بانک در حوزه صنایع فولادی و معدنی، رسیدن به تولید ۱۰میلیون تن فولاد است خاطرنشان کرد: بانک پاسارگاد در توسعه و سرمایهگذاری اهتمام جدی و پیشرویی داشته است. این بانک جوان، در تاریخ ۱۵ ساله عمر خود، مراحل بلوغ را به خوبی طی کرده و به زودی شاهد اقدامات بسیار مؤثرتر و در سطح بالاتر توسط آن خواهیم بود.
در این مجتمع پتروشیمی محصولاتی چون متانول با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۶۵۰ هزارتن، الفین با ظرفیت تولید ۶۲۲ هزار تن در هر سال، پلی پروپیلن با ظرفیتی بالغ بر ۲۵۰ هزار تن، پلیاتیلن سنگین با ۳۱۰هزار تن تولید سالانه و برای اولین بار در کشور با ظرفیت تولید ۵۰ هزار تنی اتیلن پروپیلن دی ان مونومر در هر سال تولید خواهند شد.
خوراک این مجتمع، بالغ بر ۲٫۴ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در شبانهروز خواهد بود که قرار است از طریق خط لوله سراسری هفتم به این مجتمع انتقال یابد.
گفتنی است طرح عظیم مجتمع پتروشیمى پاسارگاد در زمینى به مساحت ۱۶۰هکتار واقع در منطقه ویژه اقتصادى صنایع انرژىبر پارسیان، در استان هرمزگان و در ۳۰ کیلومترى شرق منطقه ویژه اقتصادى انرژى پارس قرار گرفته است.