• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
5

ارتقای کیفیت محصولات نهایی و میانی مجتمع فولاد سبا در سه‌ماهه نخست ۱۴۰۳

  • کد خبر : 136816
  • ۲۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۴
ارتقای کیفیت محصولات نهایی و میانی مجتمع فولاد سبا در سه‌ماهه نخست ۱۴۰۳
کیفیت محصولات نهایی و میانی مجتمع فولاد سبا در سه‌ماهه نخست ۱۴۰۳ ارتقا یافت و شاخص کیفی محصول در این مجتمع از میزان اهداف کیفی از پیش تعیین‌شده گذشت.

در پی کسب این موفقیت جمعی از مدیران، رؤسا و کارشناسان مجتمع فولاد سبا در این باره چنین گفتند:

بهمن خلیلی، مدیر عملیات فولاد سبا

کنترل کیفیت در خطوط پیوسته قدری با خطوط تولید سنتی تفاوت دارد. محصولات میانی، از جمله اسلب تولیدی، ایستگاه کنترل کیفیت ندارد و بلافاصله پس از تولید وارد فرایند نورد گرم می‌شود. کارکنان توانمند و بهره‌مند از دانش فنی مجتمع فولاد سبا توانسته‌اند پس از سال‌ها تجربه و با شناسایی نقاط قابل‌بهبود، کیفیت محصولات نهایی را تا حد زیادی ارتقا دهند.

بهره‌گیری از متدهای جدید حل مشکل در کنار کار تیمی منسجم و استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان و محصولات آن‌ها باعث شده کیفیت محصولات در سه‌ماهه نخست سال جاری افزایش یافته و در نتیجه ضایعات هم کاهش یابد.

واحد آهن‌سازی مجتمع فولاد سبا توانست با تحقق ۹۴٫۳۳ درصد، متالیزاسیون آهن اسفنجی تولیدی را ۰٫۴۴ درصد ارتقا دهد. در واحد فولادسازی تولید ذوب مطابق با کارت ساخت با رشد ۱٫۷۳ درصد به عدد ۹۱٫۳۳ درصد، در واحد ریخته‌گری با رشد ۰٫۷۸ درصد شاخص کیفیت به عدد ۹۹٫۱۷ درصد و در واحد نورد گرم نیز کیفیت سه‌ماهه کلاف گرم به‌عنوان محصول نهایی سبا به ۹۸٫۷۴ درصد رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱٫۵۲ درصد رشد را نشان می‌دهد. پشتیبانی و حمایت مدیریت عامل، معاونان و مدیران ارشد و سایر مدیران پشتیبانی‌کننده در فولاد مبارکه نقش بسزایی در تحقق این رکوردها داشته است. امیدوارم بتوانیم با یاری خداوند متعال و خلق ارزش پایدار برای کلیه ذی‌نفعان خود در کشور عزیزمان ایران نقش‌آفرینی کنیم.

جمشید عبدزاده، رئیس کنترل کیفی سبا:

بررسی آماری شاخص‌های کیفی در مجتمع فولاد سبا در سه‌ماهه نخست سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سال ۱۴۰۲ بیانگر بهبود شاخص‌ها به این شرح است: شاخص کیفی «متالیزاسیون در محدوده آهن اسفنجی» در سه‌ماهه نخست سال جاری به عدد ۹۴٫۳۳ درصد رسیده است که نسبت به عدد ۹۳٫۹۲ درصد در سال ۱۴۰۲ بهبود ۰٫۴۴ درصد را نشان می‌دهد. شاخص کیفی «ذوب مطابق کارت ساخت» در سه‌ماهه نخست سال جاری به عدد ۹۱٫۳۳ درصد رسیده است که نسبت به عدد ۸۹٫۷۸ درصد در سال ۱۴۰۲ بهبود ۱٫۷۳ درصد را نشان می‌دهد. شاخص کیفی «تختال قابل نورد» در سه‌ماهه نخست سال جاری به عدد ۹۹٫۱۷ درصد رسیده است که نسبت به عدد ۹۸٫۴۰ درصد در سال ۱۴۰۲ بهبود ۰٫۷۸ درصد را نشان می‌دهد. شاخص کیفی «محصول مطابق سفارش» در سه‌ماهه نخست سال جاری به عدد ۹۸٫۷۴ درصد رسیده است که نسبت به عدد ۹۷٫۲۶ درصد در سال ۱۴۰۲ بهبود ۱٫۵۲ درصدی را نشان می‌دهد.

احسان عباد، رئیس دفتر فنی تولید:

با توجه به سیاست‌گذاری مدیریت شرکت فولاد مبارکه در جهت افزایش بهره‌وری و سودآوری شرکت، با همت کارکنان مجتمع فولاد سبا در بخش‌های مختلف تولیدی و پشتیبانی، بررسی‌ها، برنامه‌ریزی‌های متعدد، انجام اصلاحات، بهینه‌سازی در کل خطوط تولیدی و ایجاد زیرساخت‌های لازم جهت افزایش کیفیت محصولات در واحدهای تولیدی مجتمع فولاد سبا به‌طور پی‌درپی در حال انجام است و سعی داریم با ایجاد شرایط لازم ضمن حفظ کیفیت موجود در جهت افزایش آن اقدام کنیم و میزان ضایعات خطوط و بازگردانی ضایعات در خطوط تولیدی را نیز با توان داخلی افزایش دهیم.

فرهاد رجبی، رئیس آهن‌سازی:

با عنایت به نام‌گذاری سال «جهش تولید با مشارکت مردم» در راستای تحقق اهداف سازمان، اعتقاد به تولید در کنار حفظ و ارتقای کیفیت محصول، مذاکره مستمر و اثربخش با تأمین‌کننده مواد ورودی به ناحیه آهن‌سازی سبا در راستای افزایش کیفیت محصول و حذف اختلالات فرایند ناشی از آن، همراه با همت والا و تلاش‌های خستگی‌ناپذیر کارکنان آهن‌سازی این مهم محقق شد.

علیرضا فرجی، رئیس حمل مواد:

با توجه به نیاز کوره قوس به آهن اسفنجی و فروآلیاژها، با وجود ورودی‌های متفاوت آهن اسفنجی که آنالیزهای متفاوتی نیز دارند، برنامه‌ریزی دقیق در میکس آهن اسفنجی تولیدی و خریداری و شارژ به کوره‌ها انجام شد که بتوانیم بهترین میکس با آنالیز یکنواخت را جهت تولید کیفی مذاب در اختیار فولادسازی قرار دهیم. همچنین با تأمین، ذخیره‌سازی و انتقال به‌موقع فروآلیاژهای موردنیاز در متالوژی ثانویه (LF) را جهت دسترسی اپراتورها در واحد LF به جهت کاهش موارد انحراف از کارت ساخت مهیا کنیم.

سیروس اسدی، رئیس فولادسازی:

یکی شاخص‌های مهم کیفی که می‌تواند در کیفیت محصول نهایی تأثیرگذار باشد، میزان مطابقت با کارت ساخت است که در واحد فولادسازی با تلاش کارکنان تولید و تعمیرات فولادسازی و با رعایت دستورالعمل‌های ساخت ذوب و دقت نظر در آلیاژسازی در واحد LF و کاهش ذوب‌های برگشتی، موفق به افزایش ۱٫۷۳ درصدی مطابقت با کارت ساخت در ماه گذشته شدیم. در این میان همکاری واحدهای حمل مواد و گروه فنی و حمایت‌های مدیریت قابل‌تقدیر است.

جواد صباغی خوراسگانی، رئیس ریخته‌گری مداوم سبا:

افزایش ۰٫۷۸ درصدی تختال قابل نورد در سه ماه اول سال ۱۴۰۳ نسبت به سه‌ماهه مشابه ۱۴۰۲ و رسیدن به عدد ۹۹٫۱۷ درصد حاصل تلاش همدلانه کارگروه‌های تخصصی متشکل از تولید، تعمیرات و تعمیرگاه ریخته‌گری و دفاتر فنی تولید و تعمیرات و همچنین بهره‌گیری از نتایج پروژه‌های شش سیگما در جهت بهبود و اصلاح فرایندهای تولید تختال بوده است که با بررسی تختال‌های تولیدی و تحلیل کیفیت آن‌ها، فرایندها و پارامترهای تولیدی و تعمیراتی مؤثر بر کیفیت تختال اعم از دستورالعمل‌های تولیدی و تعمیراتی، متریال مصرفی و قطعات یدکی اصلاح و تحت کنترل بیشتر قرار گرفت و نتیجه آن بهبود کیفیت تختال‌های تولیدی و افزایش درصد تختال‌های قابل نورد و همچنین افزایش درصد مطابق سفارش محصولات سبا گردید.

مهدی ناظم‌الرعایا، رئیس نورد گرم سبا:

با توجه به اینکه فرایند تولید مجتمع فولاد سبا به‌صورت پیوسته است و شرایط انتخاب اسلب سالم برای نورد کردن وجود ندارد یکی از عوامل بهبود شاخص کیفی محصولات مطابق سفارش، افزایش تعاملات به‌صورت لحظه‌ای در شیفت‌هایی تولیدی و پیگیری سریع جهت بهبود کیفیت اسلب و کلاف است. اصلاحات و تغییرات در لحظه در فرایند تولید اسلب و کلاف می‌تواند باعث رفع مشکلات کیفی شود. همچنین تشکیل جلسات هفتگی و ماهانه بین تیم‌های کنترل کیفی، دفتر فنی تولید، ریخته‌گری و نورد از دیگر عوامل اثرگذار در کسب این موفقیت بوده است. خروجی این جلسات و تعریف پروژه‌های تحول به رفع مشکلات در کوتاه و بلندمدت منجر شده است.

از جمله این پروژه‌ها می‌توان به کاهش زمان تعویض غلتک‌های کاری، تعویض غلتک‌های پشتیبان، تعریف جداول پارامترهای نورد برای خطوط مختلف ریخته‌گری، کاهش عیب تلسکوپی محصولات و… اشاره کرد. نباید فراموش کنیم که تعاملات اثربخش و قابل‌تقدیر بین واحدی به افزایش شاخص کیفی محصولات سبا منجر شده است.

اسماعیل سلیمیان، مهندس فرایند:

استفاده از چرخه دمینگ یا pcda رمز موفقیت در سه‌ماهه اول ۱۴۰۳ بوده است. در راستای تحقق شعار مشتری‌مداری فولاد مبارکه و با توجه به اینکه فرایند ساخت ذوب در lf تأثیر بسزایی در روند ریخته‌گری و نورد دارد، جهت افزایش کیفیت ذوب و کاهش ناخالصی‌ها و افزایش میزان مطابقت با کارت ساخت گزارش‌های تحلیلی از فرایند ساخت ذوب و انحرافات تهیه و با توجه به کار تیمی صورت‌گرفته از طرف اپراتورها و مسئولین شیفت موفق به افزایش درصد مطابقت با کارت ساخت شدیم.

قباد جمال عشینی، مهندس فرایند:

بدون شک بهبود شاخص‌های کیفی در نورد گرم پیوسته در ماه‌های اخیر نتیجه همکاری و تلاش‌های کارکنان عملیات، پشتیبانی، ستادی، تعمیرات، نگهداری و پیمانکاری است. یکی از مؤثرترین کارهای در این راستا انجام پروژه‌های بهبود در سیستم‌های اتوماسیون و کنترلی نورد گرم با همکاری و همفکری تولید و تعمیرات نورد، دفاتر فنی و تیم اتوماسیون و پروسس ایریسا بوده است که می‌توان به مهم‌ترین آن‌ها به این شرح اشاره کرد: ایجاد امکان تغییر نیرو و لول پینچ رول دانکویلر به‌صورت جاگ توسط اپراتور کویلر؛ ذخیره‌سازی اطلاعات پینچ‌رول‌های دانکویلر جهت کنترل بهتر فرایند؛ پروژه آلارمینگ زمان تعویض غلتک بر اساس کیلومتر و تناژ کارکرد غلتک‌ها؛ پیگیری سنگ‌زنی غلتک‌های کاری در دمای محیط؛ پروژه محاسبه و نمایش کشش مناسب لوپرهای نورد جهت کنترل مناسب‌تر عرض. همچنین پروژه‌های بهبود متعدد دیگری در دست تعریف و انجام است.

آرش نوروزی، کارشناس تولید آهن‌سازی:

کنترل بهینه فرایند همراه با حداکثر ظرفیت تولید، اعتقاد به تأمین محصول باکیفیت موردنظر فولادسازی که مهم‌ترین مأموریت ناحیه آهن‌سازی است، کنترل تمام ورودی‌های موردنیاز تولید و آهن اسفنجی در راستای ارتقای کیفی از مهم‌ترین اهداف رسیدن به این امر محسوب می‌گردد.

عبدالله جهانگیری، کارشناس تولید نورد گرم سبا:

نورد گرم سبا مأموریت دارد اسلب‌های تولیدی خط پیوسته سبا را به محصول نهایی با کیفیت تبدیل کند. در این راستا با کاهش چشمگیر ریجکت اسلب، کاهش توقفات فرایندی و افزایش کیفیت کویل‌های تولیدی و کاهش زمان‌های آماده‌سازی با بازنگری فرایند نورد نقش‌آفرینی کرده است. سال ۱۴۰۲ را با تولید ۱٫۷ درصد تولید کلاف بیشتر نسبت به سال قبل به پایان بردیم و در سه‌ماهه اول ۱۴۰۳ رکورد کمی و کیفی تولید را ثبت کردیم. مطمئناً همدلی کارکنان تولید و تعمیرات نورد و حمایت‌های مدیریت از دیگر دلایل اصلی کسب این موفقیت است.

رحیم ناصرنژاد، کارشناس دفتر فنی تولید:

از مهم‌ترین دلایل بهبود کیفیت آهن اسفنجی تولیدی واحد احیا مستقیم سبا و کاهش نوسانات کیفی می‌توان به این موارد اشاره کرد: بازنگری کامل دستورالعمل کنترل متالیزاسیون؛ طراحی جدول ست‌پوینت لیست روزانه با توجه به شرایط واحد (ریت، گندله ورودی، گاز و…) و نصب در اتاق کنترل و الزام شیفت تولید در پیروی از جدول مربوطه؛ همت بالای کلیه کارکنان واحد احیامستقیم در کنترل پارامترهای تأثیرگذار بر کمیت و کیفیت محصول؛ اجرای پروژه سیستم توزین نوارهای ۰۵ و ۰۶ واحد انباشت و در نتیجه کنترل دقیق‌تر درصد میکس ورودی و شناسنامه‌دار کردن پایل‌های انباشت گندله و بهینه‌سازی روش انباشت گندله.

رسول رحمانی فیل‌آبادی، تکنسین خط تولید:

با تلاش و پشتکار همکاران تولید و تعمیرات و واحدهای پشتیبانی در راستای اهداف شرکت در خردادماه ۱۴۰۳ میزان مطابقت آنالیز مذاب با کارت ساخت به ۹۱٫۳۳ درصد افزایش یافت که حاصل پایش روزانه و مستمر همکاران شیفت و روزکار بوده است. انجام فرایندهای تولید مذاب، طبق دستورالعمل‌های کاری و به‌روزرسانی آن‌ها در کسب این موفقیت نقش قابل‌توجهی داشته است.

مهدی غلامی، تکنسین خط تولید:

با همت و تلاش مضاعف و پیگیری مستمر و تشکیل کارگروه‌های مشترک واحدهای تولید، تعمیرات، تعمیرگاه ریخته‌گری و دفاتر فنی تولید و تعمیرات و با بهره‌گیری از خرد جمعی و استفاده از ظرفیت‌های نظام‌های مشارکتی این بهبود کیفی ارزنده به دست آمد.

عبدالله ملکی، تکنسین فرایند:

از عوامل افزایش کیفیت اسلب‌های تولیدی آماده‌به‌کاری بالای ماشین‌های ریخته‌گری و کاهش عیوب اسلب به‌واسطه تعمیرات به‌موقع و انجام سرویس‌های نگهداری خطوط و قالب و سگمنت و همچنین کنترل‌های دقیق در ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری بر پارامترهای ذوب از طریق تنظیم آنالیز شیمیایی و پارامترهای ماشین‌های ریخته‌گری همچون تنظیم سرعت ریخته‌گری متناسب با دمای ذوب درون تاندیش، تنظیم میزان پاشش آب و خنک‌کنندگی ثانویه تختال و تنظیم شیب قالب و … بوده است.

https://tejaratava.ir/?p=136816

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.