به گزارش تجارت آوا ، اکبر بهنامجو روز سهشنبه در گفتوگوبا ایرنا افزود: با توجه به انعقاد تفاهمنامه راهاندازی خط ریلی بین ایران و جمهوری آذربایجان و همچنین ایجاد شهرک صنعتی مشترک، اقدام نهایی در چهاردهمین اجلاس مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور در تهران انجام شد و تلاش بر این است راهاندازی این ۲ طرح مهم بزودی عملیاتی شود.
وی بیان کرد: با احداث خط ریلی، ارتباط تجاری و صادراتی استان اردبیل با جمهوریهای قفقاز، کشورهای آسیای میانه و روسیه توسعه چشمگیری خواهد داشت ضمن اینکه ایجاد این مسیر ارتباطی زمینه راهاندازی صنایع و واحدهای تبدیلی و بستهبندی را نیز در منطقه فراهم میکند.
بهنامجو ادامه داد: در راهاندازی شهرک صنعتی مشترک نیز سه نقطه مرزی در استان اردبیل مورد شناسایی و از سوی طرفین مورد بررسی قرار گرفته است که در صورت تحقق و عملیاتی شدن تحول بزرگی در منطقه به لحاظ رونق اقتصادی و اشتغال ایجاد خواهد کرد.
وی بیان کرد: میزان صادرات استان اردبیل به جمهوری آذربایجان امسال به ۱۷۰ میلیون دلار رسیده و احداث این شهرک صنعتی مشترک منجر به افزایش تبادلات اقتصادی و تجاری بین دو طرف خواهد شد.
استاندار اردبیل گفت: شهرک صنعتی مشترک فصل جدیدی در روابط اقتصادی بین دو کشور دوست و همسایه خواهد گشود، ضمن اینکه احداث آن موجب تحولات عظیمی در حوزه اقتصادی در منطقه شمال غرب کشور خواهد شد.
راهاندازی شهرک صنعتی مشترک، بارانداز ریلی، ایجاد اتاق مشترک بازرگانی، شبانهروزی شدن گمرک بیلهسوار،رونق حجم مبادلات ارزی، افزایش تبادلات میان ایران و آذربایجان در حوزههایی نظیر برقرسانی، صنایع پتروشیمی ، فراهم شدن زیرساختهای مهمی همچون خط ریلی اردبیل – پارسآباد و سرمایه گذاری مشترک در حوزه گردشگری از جمله اقداماتی است که برای توسعه روابط دو کشور در استان اردبیل طی سالهای اخیر انجام شده است.
راهاندازی خط ریلی و بارانداز که ایجاد آن در منطقه پارسآباد مغان پیشبینی شده از ۲ سال پیش در دستور کار قرار گرفته است، احداث این خط ریلی در منطقه مغان مورد توافق روسای جمهوری ایران و آذربایجان قرار گرفته و بر اساس آن خط آهن جمهوری آذربایجان تا داخل خاک ایران در پارسآباد امتداد مییابد، این خط ریلی در آینده با احداث خط راهآهن اردبیل – پارسآباد که هماکنون مطالعات آن پایان یافته به خط راهآهن سراسری ایران متصل خواهد شد.
با احداث این خط و نیز بارانداز شهرستان پارسآباد به محل دپوی کالاهای صادراتی و نیز ترانزیتی کشورهای منطقه تبدیل خواهد شد، کالاهای صادراتی استانهای مختلف کشور از جمله منطقه شمال و شمال غرب از طریق این بارانداز به جمهوری آذربایجان و کشورهای همسایه شمالی حمل شده و کالاهای وارداتی و ترانزیتی این کشورها نیز در این بارانداز تخلیه و به سراسر کشور و دیگر کشورها حمل خواهد شد.
چهاردهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان روز دوشنبه ۲۹ دی ماه در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار و سند توسعه همکاری های دو جانبه اقتصادی ایران و آذربایجان به امضای وزیر اقتصاد کشورمان و معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان به عنوان روسای کمیسیون های اقتصادی طرفین رسید.