به گزارش تجارت آوا ، «فرحناز رافع» امروز (دوشنبه) در آیین امضای تفاهم نامه همکاری بین مرکز ملی فرش ایران و شرکت سهامی بیمه ایران در محل بیمه ایران افزود: عمده تولیدات فرش دستباف در سالهای گذشته به دیگر کشورهای جهان صادر میشده است اما پس از تحریم ها، صادرات این محصول با کاهش مواجه شده و حمایت بیمهای میتواند جهشی در صادرات آن ایجاد کند.
وی خواستار کمک بیمه ایران در اشتغازایی و ترویج این هنر- صنعت شد که هر روز در حال ضعیفتر شدن است و گفت: قالیبافان در اقصی نقاط کشور با دستمزدهای پایین، از ۵۰۰ هزار تا دو میلیون تومان و بدون هیچ گونه حمایتی در حال فعالیت هستند.
رافع به سیلاب سال گذشته در بندر ترکمن استان گلستان اشاره کرد و گفت: در پی این حادثه، همه داشتهها و سرمایههای قالیبافان از بین رفت و حتی نتوانستند یک دار قالی را مجدد برپا کنند.
وی حمایتهای بیمهای را تضمینکننده کار و فعالیت این هنر- صنعت عنوان کرد و گفت: در یک سال گذشته فعالسازی خدمات بیمه روستایی و عشایری را در کنار بیمه تامین اجتماعی برای فعالان فرش دستباف در دستور کار قرار دادیم اما از آنجا که فاقد بیمه درمانی بود، به این نتیجه رسیدیم که بیمه دولتی ایران میتواند بهترین بیمه برای این قشر باشد که دارای شعبات متعددی در سراسر کشور بوده و به صورت آنلاین خدمات ارائه می دهد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران بیان داشت: اکنون ۲۶۱ هزار نفر از قالیبافان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند که همه آنان درخواست بیمه تکمیلی دارند ؛ ضمن اینکه بیش از ۳۴۰ هزار نفر برای بیمه روستایی ثبت نام کردند که تاکنون ۱۰۶ هزار نفر آن به بیمه معرفی شدهاند.
همچنین در این مراسم «محمد رضایی» مدیرعامل بیمه ایران نیز گفت: با انجام این تفاهم بیش از ۲۰۰ هزار نفر از قالیبافان تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار خواهند گرفت.
وی هدف از این تفاهم نامه را، حمایت از صنعت قالی بافی کشور دانست و ابراز امیدواری کرد: در موضوع صادرات نیز بتوان حمایتهای ویژهای از این هنر- صنعت انجام داد، به ویژه در خصوص ریسکهای بیمه اعتباری صادراتی در حوزه فرش آمادگی کامل برای حمایت وجود دارد.
به گزارش ایرنا، پیش تر سخنگوی گمرک ایران اعلام کرده بود که در هشت ماهه امسال ۴۷ میلیون و ۹۱۹ هزار ۶۶۳ دلار فرش دستباف به جهان صادر شده است که با مدت مشابه سال قبل کمتر از ۸۰۰ هزار دلار فاصله دارد.
مجموع جهانی صادرات فرش دستباف در سال ۲۰۱۹ افزون بر ۸۰۰ میلیون دلار بوده که سهم ایران ۷۳ میلیون دلار از این رقم ثبت شد.
مطابق آمارها تا پایان خرداد امسال یک میلیون و ۲۰۰ هزار و ۶۵۲ نفر قالیباف در کشور فعالیت داشتند و تعداد شاغلان حرفههای وابسته به آن ۱۹۱ هزار و ۵۴۵ نفر است.
اکنون ۱۰۳ مجتمع قالیبافی، پنج هزار و ۲۱ کارگاه متمرکز و غیرمتمرکز، ۱۳۶ تعاونی روستایی، یکهزار و ۹۲۳ تعاونی ثبت شده شهری و ۴۰ هزار و ۹۳۳ واحد صنفی مرتبط با فرش دستباف در سراسر کشور فعالیت میکنند.