• امروز : چهارشنبه - ۷ آذر - ۱۴۰۳
4
نوآوری آزمایشگاه فجر انرژی خلیج فارس

اندازه‌گیری مقدار سیلیس در آب، ثبت ملی شد

  • کد خبر : 107870
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۷
اندازه‌گیری مقدار سیلیس در آب، ثبت ملی شد
آزمایشگاه‌های شرکت فجر انرژی خلیج فارس علاوه بر کسب صلاحیت از سازمان‌های مربوطه، روشی جدید برای افزایش کیفیت محصولات ثبت ملی کردند.

به گزارش تجارت آوا به نقل از روابط عمومی شرکت فجر انرژی خلیج فارس، این شرکت به عنوان موتور پیشران شرکت‌های منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی وظیفه تولید و تأمین سرویس‌های حیاتی شرکت‌های مستقر در این منطقه را بر عهده دارد و برق، بخار، آب صنعتی، هوای صنعتی و تصفیه پساب صنعتی از محصولات این شرکت است.
فجر انرژی همواره به منظور ارائه محصولاتی با کیفیت، فرآیندها و نحوه تولید و تحویل محصولات را مورد پایش و آزمایش قرار می‌دهد به طوریکه اکسیژن، آرگون و نیتروژن این شرکت گواهینامه GC-MARK را دریافت کرده‌اند.
یکی از محصولات با کیفیت شرکت فجر، آب بدون املاح است که برای تولید این آب آزمایش‌های متعددی پیش از تحویل آن به مشتریان صورت می‌گیرد. یکی از این آزمایش‌ها، روش اندازه‌گیری مقدار سیلیس موجود در آب است که طبق استاندارد بین المللی ASTM (D۸۵۹) انجام می‌شود.
عمده استفاده آب بدون املاح در تولید بخار، خنک‌سازی و فرآیندهای شیمیایی بوده که در صورت وجود سیلیس در آب می‌تواند خسارت‌های جبران ناپذیری در پی داشته باشد.
آزمایشگاه شرکت فجر انرژی خلیج فارس یکی از بخش‌های پشتیبان این شرکت بوده که با توجه به حساسیت و دقت آن، با پیاده‌سازی الزامات استاندارد (ISO ۱۷۰۲۵) و انجام اقدامات فنی و مدیریتی پیوسته، توسط مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، مورد تایید قرار گرفته است.
این آزمایشگاه با ابتکار و خلاقیت و انجام مطالعات متعدد روش آنلاین (برخط) اندازه گیری سیلیس آب را به روش آزمایشگاهی تبدیل کرده و پس از بررسی جوانب مختلف آن، این روش را در سازمان ملی استاندارد به عنوان یک روش استاندارد ثبت کرده است.
در روش مرسوم، با استفاده از ۳ ماده شیمیایی مختلف میزان سیلیس آب اندازه گیری می‌شود. این روش بین المللی از سال ۱۳۸۹ استفاده شده و با توجه به فرآیند آن، مخاطرات ایمنی برای استفاده کننده و آلودگی زیست محیطی در پی داشته است.
میزان آلودگی روش قدیمی در دو موضع دورریز مواد شیمیایی و استفاده از برق برای حرارت دادن است که دورریز روش قدیمی، نسبت به روش جدید ۳ برابر آلوده‌تر و مضرتر است.
اما با ثبت روش جدید در سازمان ملی استاندارد و به کارگیری آن علاوه بر افزایش دقت، ایمنی، سلامت کارکنان و حفظ محیط زیست در هزینه‌ها (کاهش یک چهارم) نیز صرفه جویی شده است. در این فرآیند موادی همچون سولفیت سدیم، سدیم هیدروژن سولفید و آمینو نفتول جای خود را به مواد ارزان اسید اسکوربیک (ویتامین C) داده است.
ثبت روش جدید پس از ۲ سال تلاش پیوسته توسط کارشناسان آزمایشگاه شرکت فجر انرژی خلیج فارس و با اخذ تاییدیه‌های سازمان‌های آب و فاضلاب کشور، پژوهشگاه مواد و سازمان غذا و داروی کشور صورت گرفته است. اکنون با ثبت این روش در سازمان ملی استاندارد همه آزمایشگاه‌های کشور می‌توانند از این روش جدید به عنوان یک فرآیند نوین مطمئن، دقیق، ارزان و دوستدار محیط زیست برای اندازه‌گیری میزان سیلیس آب استفاده کنند.

https://tejaratava.ir/?p=107870

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.