• امروز : پنج شنبه - ۴ بهمن - ۱۴۰۳
0

اولین مؤسسه هوش مصنوعی نظام بانکی با مشارکت بانک ملت و دانشگاه تهران افتتاح شد

  • کد خبر : 165674
  • ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۰
اولین مؤسسه هوش مصنوعی نظام بانکی با مشارکت بانک ملت و دانشگاه تهران افتتاح شد
اولین مؤسسه هوش مصنوعی و فناوری‌های شناختی نظام بانکی کشور، با هدف توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی و بهره‌گیری از فناوری‌های تحول‌آفرین در صنعت بانکداری، به صورت رسمی در دانشکده برق و کامپیوتر در محل دانشکدگان فنی دانشگاه تهران افتتاح شد.

به گزارش تجارت آوا به نقل از روابط عمومی هلدینگ بهسازان فردا، در این مراسم که با حضور فرشید فرخ‌نژاد مدیرعامل بانک ملت، حبیب‌الله اژدهاکش مدیرعامل هلدینگ بهسازان فردا، سید حسین حسینی رئیس دانشگاه تهران، صادق خیاطیان مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی، مهدی الیاسی معاون سیاست‌گذاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سعید سرافراز رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی، جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه و مدیران ارشد بانک ملت برگزار شد، مدیرعامل بانک ملت با اشاره به اهمیت استراتژیک هوش مصنوعی در تحول صنعت بانکی، اظهار کرد: این مؤسسه، بستری برای هم‌افزایی دانش، تجربه و داده‌ها میان خبرگان بانک ملت و نخبگان دانشگاه تهران فراهم می‌کند. 
فرخ‌نژاد افزود: امیدواریم در سایه این همکاری ارزشمند، شاهد دستاوردهای بزرگی برای کشور عزیزمان باشیم.
وی تصریح کرد: بانک ملت به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین بانک‌‌های کشور و پیشرو در حوزه فناوری، با سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی و فناوری‌های شناختی، به دنبال پاسخ‌گویی به نیازهای مشتریان و ایفای نقشی کلیدی در توسعه اکوسیستم بانکداری هوشمند ایران است.  
مدیرعامل بانک ملت مأموریت اصلی این مؤسسه را ایجاد تعامل سازنده میان نخبگان بانکی و دانشگاهی دانست و تصریح کرد: این مؤسسه با هدف هم‌راستایی ظرفیت‌های علمی و عملیاتی، بستری برای تولید محصولات نوآورانه بانکی مبتنی بر هوش مصنوعی فراهم می‌کند و در نهایت، خدماتی متمایز و ارزنده به مردم کشور ارائه خواهد داد.

۲ هدف اصلی از همکاری‌های بانک و دانشگاه

ادامه مهدی الیاسی، معاون سیاست‌گذاری و توسعه در معاونت علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، به تشریح اهداف و برنامه‌های این معاونت پرداخت و با بیان ۲ هدف اصلی گفت: اول، ایجاد نسل جدیدی از شرکت‌های دانش‌بنیان در دانشگاه‌ها و دوم، تقویت اکوسیستم شرکت‌های بزرگ و پلتفرم‌ها. برای تحقق این اهداف، ابزارهایی مانند اعتبار مالیاتی ذیل قانون جهش تولید دانش‌بنیان معرفی شد که در سال ۱۴۰۲ اجرایی شده است. 
وی از بانک ملت به عنوان بزرگ‌ترین بانک کشور خواست که در این زمینه پیشتاز باشد. الیاسی همچنین به طرح ملی «هاتف» اشاره کرد که به منظور ایجاد شرکت‌های فناور از داخل دانشگاه‌ها و هسته‌های استاد محور طراحی شده است. این طرح نیازمند زیرساخت‌های فیزیکی و گرانت اولیه برای حمایت از تیم‌های دانشگاهی است.
الیاسی به حمایت مالی از دانشگاه شریف و دانشگاه تهران در حوزه‌های هوش مصنوعی و شناختی اشاره کردند و تأکید کردند که فناوری آینده، به ویژه هوش مصنوعی، از اهمیت بالایی برخوردار است. 
وی به چالش‌ها و فرصت‌های ناشی از هوش مصنوعی اشاره کردند و نگرانی‌های جهانی در مورد تأثیرات آن بر اخلاقیات و حکمرانی را مطرح کردند. 
الیاسی همچنین بر لزوم همکاری بین صنعت، دانشگاه و دولت تأکید کردند و به ظرفیت‌های موجود در کشور برای رشد فناوری اشاره کردند. در نهایت، ایشان بر اهمیت باور به توانمندی‌های داخلی و همکاری جمعی برای حل مسائل توسعه ایران تأکید کرد. 

نگاه متفاوت هلدینگ بهسازان فردا در توسعه هوش مصنوعی

در این مراسم حبیب‌الله اژدهاکش، مدیرعامل بهسازان فردا (هلدینگ فناوری بانک ملت) به عنوان رئیس هیات امنا موسسه ضمن خیر مقدم به مدعوین تاریخچه ای از فرایند تاسیس موسسه و اهداف آن شرح داد. 
وی تاکید کرد: گروه فن‌آوران هوشمند بهسازان فردا به‌عنوان بازوی فناوری‌های دیجیتال بانک ملت و یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری اطلاعات کشور با وجود ۹ شرکت تخصصی و بهره‌گیری از افزون بر ۴۰۰۰ متخصص فناوری اطلاعات، نگاهی متفاوت را در توسعه هوش مصنوعی برگزیده است. 
اژدهاکش درباره ماموریت این موسسه نیز گفت: مؤسسه هوش مصنوعی و فناوری‌های شناختی بانک ملت، محل تقاطعی برای نیازهای صنعت بانکداری و خبرگی موجود در بانک، استعدادهای هوش‌مصنوعی، اکوسیستم هوش مصنوعی کشور وتأمین مالی (و هدایت کسب و کاری) که منجر به توسعه استارت‌آپ‌ها و تیم‌های نوآور هوش مصنوعی می‌گردد که آینده نظام بانکداری هوشمند کشور را خواهند ساخت. 

هوش مصنوعی نسل بعدی بانکداری است

همچنین در این مراسم هشام فیلی، رئیس این موسسه، به تشریح اهداف و هویت موسسه پرداخت و به ۲ گزارش مهم اشاره کرد که مبنای کار موسسه قرار گرفته است. این گزارش‌ها شامل تحقیقی درباره بانکداری و قانونی هوش مصنوعی و تحقیقی دیگر از شرکت ملی خدمات انفورماتیک است. نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند به افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها در بانک‌ها کمک کند.
فیلی به تاریخچه بانکداری و ورود فناوری‌های نوین به این حوزه اشاره و تأکید کرد: هوش مصنوعی نسل بعدی بانکداری است. 
وی همچنین به جایگاه ایران در تولید علم و استفاده از هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت که ایران در این زمینه در منطقه پیشتاز است و در سطح جهانی در رتبه پانزدهم قرار دارد. موسسه هوش مصنوعی و فناوری‌های شناختی با هدف تسهیل همکاری بین دانشگاه و صنعت، به دنبال شناسایی نیازهای بانک‌ها و ارائه راهکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی است. این موسسه همچنین به دنبال ایجاد اکوسیستم هوش مصنوعی در کشور و توسعه تیم‌های نوآوری در صنعت بانکی است. 
در نهایت، فیلی ابراز امیدواری کرد که این موسسه بتواند نقشی مؤثر در پیشرفت فناوری‌های هوش مصنوعی در ایران ایفا کند. 
شایان ذکر است، موسسه هوش مصنوعی و فناوری‌های شناختی بانک ملت و دانشگاه تهران، از نوع موسسات پژوهشی نوع سوم دانشگاهی بوده که اساسنامه آن به تایید هیئت رییسه دانشگاه تهران رسیده و نخستین موسسه‌ تخصصی هوش مصنوعی کشور است که با مشارکت صنعت و دانشگاه تأسیس شده است. 
این گام مهم، آغاز مسیری نوین برای تحول بانکداری کشور و تقویت زیرساخت‌های هوش مصنوعی است.

http://tejaratava.ir/?p=165674

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰