• امروز : چهارشنبه - ۷ آذر - ۱۴۰۳
4

معرفی و تقدیر از برگزیدگان مسابقات ماهواره‌های مکعبی با حمایت همراه اول

  • کد خبر : 103490
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۳
معرفی و تقدیر از برگزیدگان مسابقات ماهواره‌های مکعبی با حمایت همراه اول
برگزیدگان فن‌چالش علمی-صنعتی طراحی و ساخت مدل مهندسی ماهواره مکعبی که با حمایت همراه اول برگزار شد، معرفی و تقدیر شدند.

به گزارش تجارت آوا به نقل از اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، همایش معرفی و تقدیر از برگزیدگان مسابقات ماهواره های مکعبی (کیوبست) صبح امروز پنجشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۲ با حضور اعضای تیم ها، برخی مدیران و فعالان عرصه فضایی کشور و با حمایت مرکز تحقیق و توسعه همراه اول برگزار شد.


تغییرات تکنولوژیک حوزه فضایی در سال های اخیر و نزدیکی سرویس های ارتباطی و تکنولوژی های ماهواره ای در مدار LEO، می تواند روند جدیدی در تعریف سرویس های مکمل برای اپراتورهای تلفن همراه فراهم آورد.

براساس بررسی ها و مطالعات انجام شده در کمیته راهبرد اینترنت ماهواره ای همراه اول و با هدف رسوب دانش فناوری های فضاپایه، مبحث طراحی سرویس های نو و لبه ای مبتنی بر این فناوری برهم زننده و همچنین توسعه کسب و کارهای مبتنی بر آن در کشور، تعریف پروژه های حوزه اینترنت ماهواره ای و دیگر فناوری های فضاپایه در دستور کار مرکز تحقیق و توسعه اپراتور اول تلفن همراه قرار گرفت.

در همین راستا، برگزاری دور نخست فن چالش طراحی و ساخت مدل مهندسی ماهواره مکعبی با حمایت این مرکز (تحقیق و توسعه همراه اول) در دستور کار قرار گرفت.

هدف از این اقدام نیز شناسایی و تقویت توانمندی‌ ظرفیت های کشور در حوزه فناوری های فضایی و به طور ویژه طراحی و ساخت ماهواره های مکعبی بود که از بهمن ۱۳۹۹ و با حضور ۴۰ تیم آغاز شد و در نهایت پس از طی مراحل طراحی دقیق، ۴ تیم موفق به ساخت مدل مهندسی شدند.

به همین مناسبت در همایش امروز، ضمن ارائه نتایج دور نخست از برگزیدگان دوره های اول تا سوم مسابقه طراحی و ساخت ماهواره مکعبی نیز تقدیر شد.

همچنین دبیر این همایش ضمن تقدیر و تشکر از همراه اول برای ورود و سرمایه گذاری در این حوزه، از برنامه ریزی و آمادگی برای پرتاب ماهواره ها تا پاییز سال بعد در صورت حمایت مالی از تیم ها خبر داد.

گفتنی است ماهواره های مکعبی یا نانوسَت با قرار گرفتن در مدارهای نزدیک به زمین (فاصله ۲۰۰ الی ۲۰۰۰ کیلومتری از زمین)، توان برقراری ارتباط با زمین و انجام مأموریت براساس محموله ای که در پلتفرم آنها تعبیه شده را دارند. در این فن‌چالش، طراحی مهندسی و ساخت ماهواره با اندازه ۶U و وزن حدود ۶ کیلوگرم به مسابقه گذاشته شده بود.

http://tejaratava.ir/?p=103490

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.