سلیمانی رئیس کل بیمه مرکزی در بیستوهفتمین همایش بیمه و توسعه با محوریت ریسکهای نوظهور که به صورت آنلاین برگزار شد اظهار کرد: در سال ۲۰۱۹ کل پرتفوی بیمه حدود ۶هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار بود و ۷/۲ دهم درصد از کل GDP جهان را به خود اختصاص داده است. در سال ۹۸ حدود ۶۰ هزار میلیارد پرتفوی بیمه بود که نسبت به سال ۹۷ شاهد رشد ۳۶ درصدی بود.
وی ادامه داد: ۸۱ میلیون بیمه نامه و ۲۴ میلیون فقره خسارت صادر شد. صدور بیمه نامه نوعی درآمد برای شرکتهای بیمهای است، اما زمانی که کاهش پیدا کند، نشان میدهد وضعیت مردم نابسامان است.
این مقام مسئول تصریح کرد: نرخ رشد واقعی اقتصاد حدود ۴/۳ دهم درصد است، اما رشد نرخ اقتصادی در صنعت بیمه حدود ۸/۴ دهم درصد است. این نشان دهنده رشد دوبرابر اقتصادی صنعت بیمه نسبت به رشد اقتصادی کشور است.
وی همچنین در خصوص پرتفوی بیمهای در سال ۹۹ نیز گفت: در ۸ماهه امسال ۴۸هزار میلیارد تومان پرتفوی بیمه ای داشتیم که نسبت به مدت مشابه رشد ۲۴درصدی را شاهد بودیم و این موضوع در شرایط رکود اقتصادی ناشی از پاندمی کرونا امری قابل توجه است.
سلیمانی با اشاره به ضریب نفوذ ۲/۶۶درصدی بیمه در کشور اعلام کرد: نیاز داریم اعتماد مردم را به بیمه بالا ببریم و برهمین اساس شرکتهای بیمه باید تمام تلاش خود را برای جلب اعتماد مشتریان از طریق حضور همه جانبه در کنار آنها از زمان صدور بیمه نامه تا دریافت خسارت را مد نظر قرار دهند.
سلیمانی در ادامه با اشاره به سود بیش از ۸هزار میلیار تومانی شرکتهای بیمه در سال ۹۹ گفت: امسال با حضور فعال شرکتهای بیمه در بورس روزهای خوبی را رقم زدیم بطوریکه شرکتهای بیمه توانستند سود قابل توجه ۸۳۴۰ میلیاردتومانی را رقم بزنند.
وی ادامه داد: امسال سود و زیان انباشته صنعت بیمه با رقم ۱۴۶میلیارد تومان تبدیل به سود انباشته شده است.رئیس کل بیمه مرکزی افزود: درحقیقت رشد صنعت بیمه یعنی خدمت رسانی و خسارت دهی بهتر و برهمین اساس شرکتهای بیمه باید تمام تلاش خود را برای رشد و تکامل به کار ببندند.
رئیسکل بیمه مرکزی گفت: صنعت بیمه در ۸ماهه سال ۱۳۹۹ در شرایطی که پاندمی کرونا اقتصاد تمام دنیا را تحت تاثیر قرار داده بسیار خوب و هوشمندانه عمل کرده است.
غلامرضا سلیمانی ، اظهارکرد: هماکنون ۱۰ماه از زمان درگیری دنیا با ویروس کرونا میگذرد و در این مدت همکاران ما در صنعت بیمه با هوشمندی به سرعت بیمهنامههای مربوط به این شرایط را آماده و عرضه کردند.
وی افزود: اولین کاری که در این شرایط انجام شد، پوشش هزینههای بیماری کرونا بود که با ارائه بیمه کرونا به سرعت این امر محقق شد.
سلیمانی با اشاره به پوشش خسارت ناشی از توقف کسب و کارها، خاطر نشان کرد: امسال ۲۸۰۰ میلیارد تومان خسارت بابت کرونا به بیمارستانها پرداخت کردیم.
وی یکی دیگر از خدمات بیمهها را تمدید غیرحضوری بیمه نامهها ذکر کرده و تصریح کرد: امسال در بحث دیجیتالی کردن بیمهنامهها موفق عمل کردیم و تلاش داریم در آینده نزدیک هوشمندسازی بیمهنامهها را نهایی کنیم.
رئیس کل بیمه مرکزی افزود: هم اکنون کد یکتا در بیمه نامههای شخص ثالث ثبت میشود که قرار است این کد در صدور انواع بیمه نامه درج شود که به جلوگیری از فساد و تقلب کمک بسیار زیادی می کند.
وی در ادامه با اشاره به شعار هر شرکت بیمهای هرسال یک محصول جدید، خاطرنشان کرد: شرکتهای بیمهای ملزم هستند که هرسال یک محصول جدید ارائه دهد و این بدان معناست که هرسال ۳۳ محصول بیمهای معرفی شود و البته بسیاری از شرکتهای بیمه در سال چند محصول جدید را عرضه میکنند.سلیمانی در ادامه سخنانش در بیستوهفتمین همایش بیمه و توسعه بیان کرد: امسال صندوق بیمه حوادث طبیعی با پیگیریهای زیاد بلاخره نهایی شد و در سال ۱۴۰۰ این صندوق فعال میشود. همچنین مقرر شده است که مرکز ریسک نیز تشکیل شود.
وی افزود: تا کنون ۱۰۵شرکت استارتاپی برای فعالیت در حوزه کارگزاری آنلاین بیمه ثبت نام کرده اند که پرونده ۵۰شرکت تایید شد و تعدادی هم مجوز گرفتند.
از میان این تعداد ۳شرکت به زودی آغاز به کار میکنند.رئیس کل بیمه مرکزی درخصوص فعالیتهایی که قرار است تا همایش سال آینده انجام شود گفت: تلاش داریم تا سال آینده بازار متشکل بیمهای فعال شود که این امر در جلوگیری از انحصار و نرخشکنی کمک به سزایی به شرکتهای بیمه می کند.
همچنین انتشار اوراق اتکایی بیمهای با مجوز کمیته فقهی بورس در دست پیگیری است که امسال این امر باید محقق شود.وی افزود: در بحث بیمههای زندگی باید سازوکارها قویتر شود چراکه همچنان ضریب نفوذ بیمه های زندگی ما در مقایسه با سایر کشورهای دنیا پایین است و ما در این زمینه ضعف داریم که باید به این امر بطور خاص توجه کنیم.
سلیمانی در ادامه با اشاره به اینکه اکنون در شرایط انقلاب صنعتی چهارم هستیم، تاکید کرد: ما در آینده نزدیک با جهش صنعتی روبه رو خواهیم بود که مفهوم بیمه نامه های رایج را زیر سوال می برد. مثلا برای بیمه اتومبیلهای خودران هنوز فکری نکرده ایم اما دنیا دارد به این سمت می رود پس لازم است همگام با رشد صنعتی، برای ارائه محصولات متناسب در سالهای آتی فکری کنیم.گفتنی است بیستوهفتمین همایش بیمه و توسعه از ۲۲ تا ۲۶آذرماه ۱۳۹۹ به همت بیمه مرکزی، پژوهشکده بیمه، سندیکای بیمه گران و با حضور شرکتهای بیمه بصورت آنلاین برگزای میشود.