روزهای پایانی هفته گذشته سازمان حفظ نباتات کشور از آغاز فاز دوم تهاج ملخهایی صحرایی به کشور خبر داد. به گفته مسئول در این سازمان؛ در فاز دوم سطح آلودگی اراضی کشور به آفت ملخ صحرایی به ۶۰۰ هزار هکتار خواهد رسید تا بر اساس پیش بینیها، با فاز اول سطح مبارزه در مجموع به یک میلیون هکتار برسد.
به گزارش ایلنا؛ سه سالی است که کشور با موج طغیانی حمله ملخهای صحرایی مواجه شده است. عملکرد دستگاههای مربوطه برای مبارزه به این آفت در کشور ما خوب بوده و در سالهای گذشته با هجوم این آفت گزارشی از خسارات قابل ملاحظه ملخهای صحرایی به باغات و مزارع وجود نداشته است.
از چهارشنبه هفته گذشته، فاز دوم ورود این آفت به کشور در سالجاری آغاز شده است و پیش بینی سازمان حفظ نباتات این است که سطح آلودکی در فاز دوم سالجاری به ۶۰۰ هزار هکتار برسد.
رضا میر، سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور در گفتوگو با ایلنا درباره آخرین وضعیت هجوم ملخهایی صحرایی به کشور در سالجاری، اظهار کرد: در فاز اول هجوم ملخهایی صحرایی در ۹۹، ۴۰۴ هزار هکتار در اراضی ۸ استان جنوبی کشور مبارزه به این آفت انجام شد.
وی ادامه داد: در فاز دوم سطح مبارزه با این آفت به ۶۰۰ هزار هکتار خواهد رسید که مطابق با پیشبینی است.
به گفته میر؛ سازمان حفظ نباتات پیش بینی کرده است سطح آلودگی به آفت ملخ صحرایی در ۹۹ در مجموع به یک میلیون هکتار برسد.
وی یادآور شد: ملخ های صحرایی که در فاز دوم به تدریج وارد کشور میشوند برای زمستان گذرانی از سمت کشورهای هند و پاکستان به سوی زیستگاه اصلی خود؛ حاشیه دریای سرخ و شبه جزیره عربستان و کشورهایی همچون اریتره، یمن، سودان و عربستان در حرکت هستند و در میانه راه وارد کشور ما میشوند.
میر میزان پراکندگی ملخهایی صحرایی در اولین ریزش در فاز دوم سالجاری را ۲۵۰ هکتار اعلام کرد و افزود: به تدریج به میزان ریزش و بزرگی دستجات ملخهای مهاجم در فاز دوم افزوده میشود و علاوه بر استان هرمزگان، استانهای سیستان و بلوچستان، بوشهر، فارس و کرمان را آلوده خواهد کرد.